Zwitserland – Vlaanderen: 1 – 0 – 't Scheldt

Zwitserland – Vlaanderen: 1 – 0

Columnist Kreezi Joemen merkt op dat homeopathie in beschaafde staten wel erkend wordt als geneesmiddel. Ook op dit vlak lijkt Vlaanderen een bananenrepubliek.

Je hoort het van alle kanten en onder veel vormen: men loopt in het Vlaamse landje niet erg hoog op met die verwaaide immigrant die tot zijn eigen verbazing verkozen werd tot president van de VSA. Hij zou feiten verdraaien en negeren om zijn eigen (financiële) agenda te dienen.Wel, wel, wel…. waar hebben we dat nog gehoord…. de eigen financiële agenda dienen. Zijn het niet alle grote Vlaamse partijen die in dit bedje vreemd gaan (euh… ziek zijn)?

Neem nu de vrijheid van het individu. Iedereen is er voor, behalve als het gaat over gezondheid, wat in je moestuin mag, vrije meningsuiting, politieke correctheid en de bijnaam voor Borgerhout.

Een recent voorbeeld is de combinatie N-VA en gezondheid: recentelijk liet de hyper-klassieke-arts-secretaris van de N-VA zich in een Harry Potter beschamende publieke brulbrief ontvallen dat homeopathie kwakzalverij is en dat de door-hen-spijtig-genoeg-niet-voldoende-gecontroleerde-VRT beter zou moeten weten dan dit een forum te geven. Wel, geachte arts, informeer uzelf buiten uw gesponsorde oogkleppen om: zelfs de Zwitserse regering (een land waar toch nogal wat hoofdzetels van pharmabedrijven zetelen) heeft besloten sedert 2016 al (!) homeopathie en nog vier van uw kwakzalver-alternatievelingen gelijk te schakelen met “klassieke” therapie en ze gelijkwaardig terugbetaalbaar te maken voor de consument-zieke. (Lees hier) En als je goed leest, weet je dat dat onder druk is van een bevolking die aan den lijve blijkt te ondervinden dat een en ander wel degelijk wérkt.

Weg dus met de betutteling, leve de keuzevrijheid, weg met de achterdeursponsoring van wetsvoorstellen. En wat heeft Trump hier mee te maken? Dan wordt dit stukje gelezen. Dient die haardos toch voor iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *