ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘Zoveel gelukkiger met een blanke vagina’, leren we dankzij De Standaard – 't Scheldt

‘Zoveel gelukkiger met een blanke vagina’, leren we dankzij De Standaard

7 juni 2012, De Standaard kiest op wel heel bijzondere wijze, radicaal, voor wit…

Dat was de titel boven een stuk van journalist sdf in De Standaard van 7 juni 2012. We lezen daarin hoe in Afrika en zuidelijke Azië vrouwen witter willen zijn. Zeg bijvoorbeeld tegen een Indische dame dat ze ‘gora’ is en je krijgt geen goor wederwoord maar een glimlach, want gora betekent melkwit. De verkoop van huidbleekproducten laat zelfs de fabrikanten ervan verbleken. Een reclamespot voor intieme zeep die je van onderen lichter maakt, doet auteur sdf driester worden met de oneliner ‘Hoe blanker de poes, hoe minder the blues’. Onze collega Mo Vanelders beweert op de redactie vaak dat ‘een groes niet van de poes is!’, wellicht in een heel andere context, hopen we dan. Het artikel van sdf eindigt met: ‘Het is moeilijk te verbieden wat cultureel zo ingebakken is: white is beautiful!’. Het valt te betwijfelen of die mannen van De Standaard in 2020 met dergelijke literatuur ook nog een wit voetje zouden halen bij de Black Lives Matter-hobbyclub. Knipselmappen, die doen er gelukkig toe.

 

4 reacties op “‘Zoveel gelukkiger met een blanke vagina’, leren we dankzij De Standaard

  1. Kutje gorgelen met Javel of Caustic Soda zou ook en afdrogen met grof schuurpapier variëteit P40 zo ook ter zake efficiënt zijn naar verluidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *