ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zo kan het dus ook: je hoeft niet te chatten om bloot te zien – 't Scheldt

Zo kan het dus ook: je hoeft niet te chatten om bloot te zien

De oudste seksbioscoop van Rome opent opnieuw na de coronalockdown, Cinema Ambasciatori

France 24 berichtte dat de oudste seksbioscoop van Rome opnieuw opent na de coronalockdown. Cinema Ambasciatori bevindt zich dicht bij het centraal station van Rome, enigszins weggestopt tussen stijlvolle appartementen en dure hotels. Ooit een theater werd de zaal in de jaren ‘70 omgevormd tot een filmhuis voor volwassenen. Met 400 pluche zitjes, groot balkon en wanden in zwart marmer is de grandeur bewaard gebleven.

In de inkomsthal hangen posters van klassiekers als ‘Fleshdance’, de pornoparodie dan wel. De prenten die nu draaien zijn vintage: ‘Palestra per signora’ (Vrouwengymnasium) en ‘Delirium Carnale’ (Verrukking des Vlezes). De acteurs zijn flink besnord en dragen ruime hemden die vlot uit te trekken zijn. De actrices dragen hoge kapsels en jarretelkousen. Een soort erotische versie van Dallas, daar lijkt het op. Afspreken met vrienden voor een avondje seksvertier behoort tot een traditie die door het bejaarde publiek vlot wordt verteerd. Verscheidene 80-plussers hebben vaak geen internet of WhatsApp. Zij zullen dan ook niet meteen betrapt kunnen worden op ongewild verspreide beelden van zichzelf.

De beelden op het scherm komen uit 50 jaar oude authentieke Prevost P55-projectoren. Het archief bevat zomaar even 3000 spoelen met 35mm-films waaronder een hoop cultproducties. De ‘harde’ films zijn aandoenlijk vergeleken met wat zich op het computerscherm afspeelt. De frivole verhaallijnen, de argeloze onbeschaamdheid én de wulpse deernen zijn bovendien bevredigend voor het publiek van de Ambasciatori. Folklore forever!

***

Over de heropening van de oudste sekscinema in Rome leest U alleen in ‘tScheldt. Wat soms is een nieuwtje een juweeltje. Kies een abonnement.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *