Zelfs Het Belang Van Limburg doet aan satire… of nee… toch niet, ‘t is echt! – 't Scheldt

Zelfs Het Belang Van Limburg doet aan satire… of nee… toch niet, ‘t is echt!

Een ‘verwarde’ Afghaan… die Regimepers toch…. De Regimepers is enkele jaren geleden gestopt om man en paard te noemen. Er moet ergens een geheim akkoord zijn afgesloten tussen Mediahuis, Persgroep, Roularta en VRT (en vermoedelijk ook Apache en MO*) om niet meer te rapporteren dat een Allochtoon of Marokkaan of Turk of Asielzoeker of Vluchteling betrokken is bij een misdrijf…

Een ‘verwarde’ Afghaan… die Regimepers toch…. De Regimepers is enkele jaren geleden gestopt om man en paard te noemen. Er moet ergens een geheim akkoord zijn afgesloten tussen Mediahuis, Persgroep, Roularta en VRT (en vermoedelijk ook Apache en MO*) om niet meer te rapporteren dat een Allochtoon of Marokkaan of Turk of Asielzoeker of Vluchteling betrokken is bij een misdrijf.

**

De Regimepers kweet zich voortreffelijk van haar taak waardoor de gewone Vlaamse bevolking niet meer wist of een probleem al dan niet gelinkt was aan mensen die van buiten Vlaanderen kwamen of niet.

Omdat de gewone Vlaming zeer cynisch, ironisch en sarcastisch werd van dit soort van journalistiek vond de Regimepers het begrip ‘verward’ uit. Buitenlandse terroristen waren geen terrorist, het waren gewoon ‘verwarde’ mensen.

Volgend op die ‘Newspeak‘ werd de gewone Vlaming nog cynischer, ironischer en sarcastischer. De Regimepers liet het woord ‘verward’ dra achterwege, want de bevolking had het woord ondertussen geclaimd en gebruikte het op sociale media voor alle terroristen en buitenlandse amokmakers. Allemaal ‘verwarde’ mensen. De Regimepers hield het voortaan op ‘mensen die al eens een mes trekken op London Bridge, of mensen die hoofden afkappen van andere mensen en dan hun kinderen terugsturen naar België’… Kortom ‘verward’ was een geuzewoord geworden.

En vandaag doet Het Belang Van Limburg blijkbaar aan satire, want ze kopte “Jos (73) uit Peer bijna doodgeslagen, verwarde Afghaan aangehouden”. Maar ‘t is geen satire, ‘t is echt. Wat HBVL hier doet is haast metafysisch, ze nemen het geuzewoord terug af van de cynische Vlaming…

Het cirkeltje is rond. QED zoals ze op ‘t school zeggen.

***

‘tScheldt staat tegenover de Regimepers zoals een geelgerande watertor tegenover een lekkere larf, geen vriendjes dus. ‘tScheldt doet het ook zonder subsidies, terwijl de Regimepers jaarlijks honderden miljoenen euro’s subsidies krijgt. Steun ons via een abonnement:

2 reacties op “Zelfs Het Belang Van Limburg doet aan satire… of nee… toch niet, ‘t is echt!

  1. Dan kunnen we ineens de namen van onze districten aanpassen ,Borgverward ,verwardkiel ,Hobokenverward enz , vanmorgen hier net achter de hoek ook weer een verwarde granaat ontploft ,zeker verloren door een verwarde kansenparel .

  2. Het wordt een echte epidemie… elk buitenlands crapuul is tegenwoordig een “verwarde”… Wie heeft dat weer bedacht? seniele Geens? bolle Somers? De 3 De Blocks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *