ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zelfbedienings-warenhuis Wetstraat blijft uitbreiden – 't Scheldt

Zelfbedienings-warenhuis Wetstraat blijft uitbreiden

Terwijl iedereen zich volkomen onterecht zorgen maakt over de komst van Jumbo in het toch al rijk gevulde supermarktlandschap in ons land, heeft lang niet iedereen in de gaten welke verwoestingen Zelfbedieningswarenhuis Wetstraat blijft aanrichten…

Terwijl iedereen zich volkomen onterecht zorgen maakt over de komst van Jumbo in het toch al rijk gevulde supermarktlandschap in ons land, heeft lang niet iedereen in de gaten welke verwoestingen Zelfbedieningswarenhuis Wetstraat blijft aanrichten.

***

Veel naïeve, hardwerkende mensen dachten dat we het in dit gammele land zo’n beetje hebben gehad. Dure senatoren en gecoöpteerde senatoren die voor een handvol vergaderingen per jaar in het rooie pluche van het goedkoopste reisbureau van België toch nog gauw per maand het driedubbele pakken van een alleenstaande rekkenvulster met twee kinderen in den Aldi. Een koning der Belgen die met de trein naar Luxemburg reist om een bijdrage te leveren tot een beter klimaat. Ondertussen verstoken Mathilde en Filip duizenden liter mazout per jaar in hun ambtswoning waarin niet eens dubbel glas zit. Ons voorstel: de Koninklijke Familie verhuist tijdelijk naar een uit eigen zak betaalde suite in Hotel Steigenberger (*****) aan de Avenue Louise. Het Koninklijk Paleis dient vanaf 21 december 2019 tot en met 21 maart 2020 als winteropvang voor de sloebers die op het tentenkamp Maximiliaanpark Brussel Noord zijn aangewezen. Met veel plezier zullen deze vakbekwame Syriërs, Afghanen, Irakezen, Albanezen en Eritreeërs dubbel glas steken in de tientallen ramen die deze Coburgse eengezinswoning rijk is.

Vetgemest

Het ontbreekt de Belgische vetgemeste politieke kaste aan een minimaal normbesef. ’t Is wat normen en waarden betreft nooit een vetpot geweest. Maar ’t wordt alleen maar erger. Terwijl het gat in de Belgische begroting elke dag groter wordt, draaien de verliezers van de verkiezingen van 26 mei 2019 eindeloze rondjes om een hete brij waar geen soep meer van te koken valt. De circustandems Vande LanotteReynders en BourgeoisDemotte hebben vergeefse rondjes gedraaid in de aftandse Belgische piste. Resultaat: nul. Geen van deze vier heeft hardop durven zeggen – stilletjes denken van wel – dat België een uitgewoond krothuis is waar je zelfs met de energienormen van het Koninklijk Paleis de temperatuur niet meer boven het vriespunt krijgt. ‘Beau garçon’ Magnette – PS-voorzitter en burgemeester van het troosteloos trieste Charleroi – zegt doodleuk dat er nooit echt een stekker in mogelijke federale onderhandelingen tussen de PS en de N-VA heeft gezeten. Trek de stekker er dan uit, Waalse vrienden. En knutsel een federale regering zonder de N-VA in elkaar. Liefst zo snel mogelijk.

Voordeel van alle aard

Niet iedereen weet dat er zoiets als een overtreffende trap van het woord zelfbediening bestaat. Wat blijkt na lezing van De Standaard (041119) op onze nuchtere maandagochtendmaag? Ex-ministers, zelfs al waren ze dat slechts voor een paar maanden, genieten het voorrecht om na het verdwijnen van het federale Belgische toneel nog één, anderhalve of zelfs twee door u en mij betaalde medewerkers aan te houden. Eén jaar, anderhalf jaar, twee jaar of zelfs langer. De socialisten geven als vanouds weer het goede voorbeeld. Vijf jaar na haar verdwijnen uit de federale gordijnen, maakt Monica De Coninck (SP.A) nog altijd gebruik van anderhalve federaal betaalde medewerker. Vijf jaar! Wat een voordeel van alle aard! De salariswagen is er niets bij vergeleken. Het is alsof je een Jumbo-supermarkt zou beginnen en de eerste vijf jaar noch loon, noch RSZ, noch belastingen hoeft te betalen. Nog gekker is dat alle ex-excellenties die in de luwte van dit wel zeer comfortabel gemak genieten, vinden dat het moet worden afgeschaft. Comfortabel gemak dat in het versluierde taalgebruik van de Werkgroep Politieke Vernieuwing (!) ondersteunende medewerker wordt genoemd. Stelt u zich bij de notie ondersteunde medewerker niet al te veel voor. Het loodzware takenpakket behelst chauffeur spelen, de gazetten screenen, twitteren, smoelboeken, agenda beheren, kiescampagne voeren en op zondag pistolets voor madam/meneer halen.

Transmigrant

Zeer opvallend: het zijn vooral de mindere goden, de tijdelijke passanten en de invallers die dankbaar van het perverse systeem gebruik maken. Servais Verherstraeten. Servais Wie? Kempense über-tsjeef. Was twee keer Staatssecretaris. Eén keer voor Duurzame Ontwikkeling. Eén keer zelfs voor Staatshervorming. Wat hij op dat laatste departement heeft gerealiseerd, weet niemand. Hijzelf ook niet. Maar ook onze Servais uit het Moedige Midden houdt een medewerker aan. Wij vermoeden: een kapper annex logopedist. De transmigrant Kris Peeters mag in dit lijstje niet ontbreken. Liep radeloos verloren in de stad Antwerpen. Kende niet één verhuisfirma bij naam. Moest zich door twee gewapende para’s de weg laten wijzen naar de zaterdagmarkt op het Beulingenplein. Het resultaat van de Antwerpse CD&V zakte onder het vriespunt. ’t Ruimerke gebeld. Dienstwagen weggetakeld. Nooit eerder was Peeters’ existentiële eenzaamheid groter dan op het perron: mama, waar koop ik een eerste-klas-kaartje? Gelukkig betaalt de federale Belgische regering de Arco en ACW-lobbyist Peeters voortaan een persoonlijke reisassistent. Om de slopende expedities Puurs-Brussel-Straatsburg vlot, wijs en aangenaam te laten verlopen.

John Crombez, afzwaaiende voorzitter van de zieltogende SP.A, spant voor één keer de kroon. ‘Zolang het systeem bestaat, zou het dom zijn het niet te gebruiken’. Krek hetzelfde als de langdurig werkloze die ’s morgens bij een blonde Leffe zegt: als alle uitkeringstrekkers in ’t zwart werken, ik ook!

Benieuwd wat mateke Connor daarvan vindt.

Frits Van Robaais

***

Foto: experte in zelfbediening, Monica De Coninck, uiteraard van SP.A

4 reacties op “Zelfbedienings-warenhuis Wetstraat blijft uitbreiden

  1. Monika de Coninck die een douche van 9.000€ in haar kabinet liet plaatsen , dei er voor gezorgd heeft dat menig gezin van het import profitariaat van meerdere OCMW’s geld trekt en dat deze “vluchtelingen” 2 x per jaar naar hun land kunnen vliegen en waarvoor ze hier de status van veel ontvanger krijgen ,onze voorvaderen zouden ons allen tegen de muur zetten.
    Er zijn in Brussel krachten aan het werk die dringend moeten worden gestopt en aan de schandpaal genageld met vijf duimse nagels .

  2. Dat is niet te geloven wat daar allemaal in die regeringen gebeurt;Nu hoor ik in het nieuws dat de koning in zijn buitenhuis (kasteel) een alarminstallatie van 780.000 euro!!! krijgt.En wij hebben geen geld in de staatskas????Met wat zijn die allemaal toch bezig?Bestaat ons land dan maar alleen uit graaiers in de hogere kringen.En wij laten dit allemaal zo maar gebeuren.Ik walg van onze politiekers

  3. Dat die walgelijke Spa-azijnzeikster ook tot de graaiers behoort verbaast me nu eens voor geen meter. Het zit namelijk in de genen van die rode “verdedigers van de kleine man”. In 1789 legde men dat soort parasieten onder de guillotine. Waar is die goede oude tijd???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *