ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wouter Beke zuivert kabinet in bizarre Moederdagvideo, alle CD&V-vazallen weggeknipt – 't Scheldt

Wouter Beke zuivert kabinet in bizarre Moederdagvideo, alle CD&V-vazallen weggeknipt

De Moederkesdagvideo van Wouter Beke blinkt uit in zuiverheid. Beke knipte alle CD&V-vriendjes uit de video van ‘zijn’ kabinet omdat het anders een promovideo voor ‘vriendjespolitiek’ zou zijn in plaats van een ode aan moeders…

Featured Video Play Icon

We moeten het toch eens hebben over de grenzen van politieke recuperatie. Het meest recente voorbeeld van politieke recuperatie kwam van Kamerlid Wouter Devriendt die in het parlement niet goed wist wat doen nu al zijn collega’s bezig waren met zoiets triviaals als corona. Op cynische wijze koos hij zich een onderwerp waarmee het makkelijk scoren is, met name… kinderen. Hij koos ervoor om zijn tijd te besteden, niet aan de mensen die hem verkozen hebben in het parlement, maar aan een handvol minderjarigen die illegaal in een Grieks kamp vertoeven aan de Turkse grens. Triomfantelijk communiceerde hij de afgelopen dagen dat hij een meerderheid in het parlement vond om zijn onzinnige plan te steunen deze minderjarigen naar België te halen. Aangezien noch Wouter De Vriendt noch enige andere collega zich in het verleden ingezet hebben voor kinderen uit bijvoorbeeld de favela’s van Brazilië, Argentinië , India, Kenia, Senegal, Jemen, Zuid-Afrika… mogen we ervan uit gaan dat het hier louter om politieke recuperatie gaat van kinderen.

In hetzelfde bedje is Wouter Beke ziek. Als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding heeft hij een historisch record neergezet van meeste doden in instellingen waarvoor hij verantwoordelijk is. Terwijl hij zich zou moeten bezig houden met zijn vakgebied, blijft hij echter voorzitter van een politieke partij spelen en meent hij dat hij nu een video moet uitbrengen naar aanleiding van Moederdag. Beke liet vanmorgen een video op de bevolking los waarin hij stelt:
“Samen met MIJN kabinet wens ik jullie een fijne Moederdag!”.

Maar wie Wouter Beke een beetje kent weet dat hij moet oppassen met uitspraken van mijnheer Beke. Want sluw als hij is heeft hij niet iedereen van ‘zijn’ kabinet laten meespelen in de video. Nee, alle CD&V-ers die Wouter Beke eind 2019 meenam van het CD&V hoofdkwartier, waaruit zij als gebuisd team moesten vertrekken na de zoveelste verkiezingsnederlaag, zijn NIET te zien in de video. Het zou allicht opvallen dat er zoveel ‘vriendjes’ van Wouter op ‘zijn’ kabinet werken dat mensen er ongemakkelijke vragen over zouden beginnen stellen…

Zijn dus NIET te zien in de Moederkesdagfilm van ‘zijn’ kabinet: Jonathan Cardoen, voormalig algemeen secretaris van de CD&V, Steffen Van Roosbroeck voormalig woordvoerder van de CD&V, Tim Van Werde voormalig privésecretaris van CD&V voorzitter Wouter Beke, Thomas Vints voormalig medewerker CD&V, Eline Dhaen voormalig communicatieverantwoordelijke CD&V. Deze ‘kliek’ stuurt het kabinet,… maar is niet te zien in de video van Wouter Beke ‘zijn’ kabinet, het zou anders een promofilm geworden zijn voor ‘vriendjespolitiek’ in plaats van een ode aan moeders.

Afsluitend, Wouter Beke beseft nog altijd niet wat het is om een ‘vakminister‘ te zijn. Een vakminister moet zijn tijd niet steken in het maken van Moederdagvideo’s, hij moet in de eerste plaats zijn job doen. Maar omdat Beke zijn job niet doet en onder vuur ligt grijpt hij terug naar een techniek uit zijn carrière als voorzitter van een politieke partij, namelijk een video maken die de aandacht afleidt en waarvoor men moeilijk kan bekritiseerd worden door het gekozen onderwerp, in dit geval mama’s. Net zoals bij Wouter De Vriendt, gaat het dus om puur politieke recuperatie van thema’s waar deze heren met hun handen zouden moeten van afblijven.

***

Het is oorlog, en sommige politici menen dat ze zich nu moeten onderscheiden door misbruik te maken van thema’s als kinderen of mama’s… Slechts 1 medium in Vlaanderen dat het durft zeggen. Steun ‘tScheldt! Kies een abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *