ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wouter Beke: opnieuw dramatische blunder in zorgsector door ongezonde christelijke reflex – 't Scheldt

Wouter Beke: opnieuw dramatische blunder in zorgsector door ongezonde christelijke reflex

Op 7 april 2020 bracht ‘tScheldt uit hoe het Vlaams ministerie van Welzijn en Volksgezondheid eind 2019 gekaapt werd door de voltallige ex-Voorzittersverdieping van de CD&V, allemaal gebuisde politici op zoek naar een nieuwe postje in het kielzog van Wouter Beke. Dit katholieke groepje wil nu terug bezoek in het rusthuis… wars van dat virusje dat overal rondwaart.

Kijk, U moet ‘tScheldt niet geloven. Maar op 7 april 2020 heeft ‘tScheldt minutieus uit de doeken gedaan door wie het Vlaams ministerie van Welzijn en Volksgezondheid geleid wordt. Het gaat om de volledige ex-Voorzittersverdieping van de CD&V. Het gaat om een groep gebuisde politici die allemaal eind 2019 door Wouter Beke zijn meegenomen naar het ministerie van Welzijn en Volksgezondheid als dank voor hun werk voor de Voorzitter. Niemand, we herhalen NIEMAND van deze groep kent iets van de zorgsector.

Dat een minister niets van de sector kent die hij of zij vertegenwoordigt is in België een gekend gegeven. Maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Dat de volledige top van een ministerie niets van de sector kent is wel degelijk een probleem.

De reden waarom de Nationale Veiligheidsraad op 15 april 2020 besliste om terug mensen toe te laten tot de rust- en verzorgingstehuizen was een christelijk reflex van het ministerie van Welzijn, een reflex ingegeven door honderden berichten op de sociale media van de CD&V waarbij mensen kloegen dat ze in de Paasperiode geen contact mochten hebben met hun familie in de zorgcentra.

Deze katholieke dynamiek, wars van enige wetenschapellijke onderbouw, heeft geleid tot een soort van toegeving van de overheid aan dat deel van de bevolking dat meent dat ze zoals Pater Damiaan temidden van de zieken en armen van geest moeten kunnen staan, allen bereid de persoonlijke gezondheid op te offeren in het aanschijn van de Heer.

U lacht? Mocht U de gesprekken gehoord hebben op het ministerie van Welzijn en Volksgezondheid de laatste dagen, het lachen zou U snel zijn vergaan.

Het resultaat van dit alles is DRAMATISCH.

Woonzorgcentra die er in geslaagd zijn het coronavirus buiten te houden, wars van wat Wouter Beke voor de sector deed (niets), rukken nu vertwijfeld de haren uit het hoofd. Dankzij de overheid dreigen er mogen gigantische discussies te ontstaan aan de poorten van de woonzorgcentra. De volgelingen van Wouter Beke en zijn kliek zullen ‘eisen’ dat ze opa of oma mogen zien, want de overheid heeft het gezegd. De directie van de woonzorgcentra zal de toegang willen weigeren. Emotie, woede, ongerustheid, discussie, politie…. en dat allemaal dankzij een minister die niet bij machte is zijn sector te beschermen.

Wouter Beke zal op TV doen alsof het een beslissing was van de federale overheid en dat hij niet op de hoogte was.

U moet ons niet geloven. Wouter Beke was niet alleen op de hoogte, hij was de initiatiefnemer van het plan om vanaf morgen terug mensen toe te laten in de rusthuizen. Zeg niet dat we het U niet gezegd hebben.

***

Soms heb je een gemaskerde nar nodig om al lachend de waarheid te zeggen. In het geval van Wouter Beke wordt dat moeilijk. Want hij heeft als politicus doden op zijn geweten. Kies een abonnement:

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *