Woordvoerder Wouter Beke in gebreke gesteld wegens chantage in #BVLeaks affaire – 't Scheldt

Woordvoerder Wouter Beke in gebreke gesteld wegens chantage in #BVLeaks affaire

De #BVLeaks affaire doet in heel Vlaanderen stof opwaaien. ‘tScheldt werd en wordt op bizarre wijze meegesleurd in de maalstroom der gebeurtenissen…

De #BVLeaks affaire doet in heel Vlaanderen stof opwaaien. ‘tScheldt werd en wordt op bizarre wijze meegesleurd in de maalstroom der gebeurtenissen. De enige rol die ‘tScheldt speelde was het verhaal van de #BVLeaks op de kaart zetten.

Tot echter de grote tenoren zich met de zaak kwamen bemoeien.

Op 11 september 2020 bestond minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) het om in Het Laatste Nieuws, de grootste krant van het land, te verkondigen dat ‘tScheldt de foto’s van de BV’s had verspreid en dat deze handeling van ‘tScheldt “allesbehalve onschuldig” was.

De waarheid is dat ‘tScheldt de naaktfoto’s of de video’s van de zaadzingende BV’s NOOIT gepubliceerd heeft.

Eerlijk…. Wij vonden het op zijn minst bizar dat een minister van Media het plots over ‘tScheldt had, en zich in de positie plaatste van én aanklager én rechter. Zo groot is ‘tScheldt nu weer niet dat een minister zich in normale omstandigheden over ‘tScheldt uitspreekt. Op dat moment zagen we echter de puzzel nog niet zoals die zich aandiende.

De storm die volgde op de leugenachtige uitspraak van Benjamin Dalle was voor ‘tScheldt ongezien.

Aan de ene zijde ontstond er op sociale media een behaaglijk aanvoelende sympathie-beweging voor onze satirische website. Aan de andere zijde dook er een enorme zwarte schaduw op. Advocaten begonnen ‘tScheldt aan te vallen. Deurwaarders begonnen langs te gaan bij mensen die niets met ‘tScheldt te maken hadden. Zelfs de dode eigenaar/oprichter van ‘tScheldt uit 1995 kreeg een deurwaarder aan zijn lege huis. Een prestigieus advocatenkantoor, opgericht door minister van Justitie Koen Geens (CD&V) richtte zich tegen Facebook, Google en … onwaarschijnlijk… ‘tScheldt.

De website van ‘tScheldt begon meer en meer uit te vallen. In het weekend van 12 september lag de site een volledig weekend uit. Een massieve aanval kon door ‘tScheldt niet gecountered worden. Terwijl de site uit lag werd ‘tScheldt in kennis gesteld door een leverancier, die de sociale media strategie voor ‘tScheldt schreef en de servers beheert, dat hij op 12 september om 23.30 uur een bijzondere mail had ontvangen.

In de mail eisten 8 partijen dat alle artikels over hen binnen de 24 uur van ‘tScheldt moesten verdwijnen.

Indien deze leverancier de artikelen niet binnen de 24 uur van de server haalde zou er een website over hem gelanceerd worden om hem in diskrediet te brengen. De chanteurs schreven ook dat de leverancier al een tijdje gevolgd werd.

1 van de  8 chanteurs blijkt de woordvoerder van Wouter Beke te zijn, met name Steffen Van Roosbroeck. Hij was de nummer 2 van de CD&V toen Wouter Beke partijvoorzitter was. Toen Beke na zijn enorme verkiezingsnederlaag in 2019 de CD&V diende te verlaten, nam hij Van Roosbroeck mee. Eerst naar het Federale ministerie van Werk, vervolgens naar het Vlaamse ministerie van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding.

Vandaag is Steffen Van Roosbroeck de officiële woordvoerder van dit ministerie.

Beke, Coens en Van Roosbroeck

‘tScheldt kreeg intussen inzage in een klacht met burgerlijke partijstelling tegen Steffen Van Roosbroeck wegens chantage en stalking. ‘tScheldt kreeg ook inzage in een ingebrekestelling uit dewelke blijkt dat Wouter Beke en Joachim Coens op de hoogte zijn van de handelingen van Steffen Van Roosbroeck.

‘tScheldt kon niet achterhalen wat de band is tussen Steffen Van Roosbroeck, Peter Van de Veire, Sean Dhondt en Stan Van Samang. Wat wel duidelijk is, is dat er een gemeenschappelijke link is tussen van Roosbroeck en de 3 BV’s, namelijk de opsteller van de dreigbrief. Hij is een organisator van muziekfestivals en intimus van de zingende BV’s.

Losse handen

‘tScheldt ging op onderzoek naar meer info over Van Roosbroeck. Niemand die thans met Van Roosbroeck werkt wilde of durfde spreken. We kregen wel gehoor bij zijn ex-medewerkers bij de CD&V. We waarschuwen U, de getuigenissen zijn niet fraai en roepen zeer veel vragen op.

Alle getuigen vroegen absolute strikte confidentialiteit omdat Van Roosbroeck een bijzonder wraakzuchtig man is. Iedereen die we spraken had angst voor de mogelijke gevolgen mocht Van Roosbroeck ooit weten dat ze met ‘tScheldt gepraat hadden. Van Roosbroeck blijkt een soort parvenu die zich perfect thuisvoelde in de topverdieping van de Wetstraat 89, de verdieping waar de macht en Wouter Beke resideerde.

Alle getuigen, we herhalen alle, vertelden echter één gelijkaardig verhaal. Rond Van Roosbroeck hangt een sterke #metoo verwijzing. Van Roosbroeck kan blijkbaar niet zo goed afblijven van sommige vrouwelijke collega’s. Dat liep bij een CD&V medewerkster zo uit de hand, dat zij klacht indiende voor grensoverschrijdend gedrag. De klacht werd behandeld door…. Wouter Beke. Niet Van Roosbroeck moest de Wetstraat 89 verlaten, maar de medewerkster. Zij werd strategisch wegbevorderd naar het kabinet van een CD&V kopstuk.

Steffen Van Roosbroeck (midden) in een vrijpostige houding. De foto is ondertussen verwijderd van de oorspronkelijke site.

Het is deze Steffen Van Roosbroeck die nu Woordvoerder is van het Kabinet van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. De rol die de top van de CD&V in deze affaire speelt is niet meer te ontkennen, te beginnen met de minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) die op onbegrijpelijke wijze de verdediging van de 3 BV’s op zich nam, waardoor het een staatszaak werd. Gevolgd door de minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wiens advocatenkantoor Eubelius met een bulldozer door dit dossier rijdt in opdracht van de 3 BV’s. Gevolgd door een chantagepoging van Steffen Van Roosbroeck (CD&V) om artikels van een website te verwijderen. En dit alles omzwachteld in een verdachte stilte van Wouter Beke en Joachim Coens die op de hoogte zijn van de juridische stappen tegen Van Roosbroeck…

Wij hopen voor Van Roosbroeck op een snelle exit uit het door het volk betaalde pluchen kasteel waarvan hij woordvoerder is. En op een enkelbandje.

***

‘tScheldt vecht momenteel met hogere machten. Deze hogere machten eten allemaal uit de staatsruif. Wij niet. Wij doen het met abonnementjes:

18 reacties op “Woordvoerder Wouter Beke in gebreke gesteld wegens chantage in #BVLeaks affaire

 1. Probeer toch iets duidelijker te schrijven, jongens. En niet enkel qua taal, maar ook qua structuur en inhoud. Het is nogal een rommeltje. De persoonlijke animositeit tussen de auteur en Van Roosbroeck lijkt niet te helpen om dit scherp te krijgen. Ik probeer kort samen te vatten:

  Iemand bedreigt in naam van 8 mensen (waaronder Van Roosbroeck) een leverancier van ‘t Scheldt in een poging artikels over die 8 van de site te halen. De leverancier dient daarop een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen Van Roosbroeck wegens chantage en stalking.

  Is dit het? Zo niet, leg het eens duidelijk uit. Zo ja, is de klacht enkel tegen van Roosbroek of ook tegen de andere betrokkenen (namelijk de briefschrijver en de 7 anderen die vermeld zijn)? Het is trouwens ook niet duidelijk of de briefschrijver één van de 8 is dan wel of hij enkel in hun naam schrijft. En waarom zou iemand zo dom zijn om open en bloot zo’n dreigmail te sturen?

  Volgens zijn Twitterprofiel is Van Roosbroeck overigens woordvoerder van minister Beke, niet van het ministerie zoals in het artikel wordt gezegd.

  1. Kern van het verhaal : hier onthult men “een klacht met burgerlijke partijstelling tegen Steffen Van Roosbroeck wegens chantage en stalking. ‘tScheldt kreeg ook inzage in een ingebrekestelling uit dewelke blijkt dat Wouter Beke en Joachim Coens op de hoogte zijn van de handelingen van Steffen Van Roosbroeck.”
   Dat is straffe kost, niet

   1. Lezen kan ik. Daarom ook mijn verdere vragen. Van wie komt de klacht? En is die enkel gericht tegen de woordvoerder? En wat is in godsnaam een “ingebrekestelling”? En wat is precies de link met #BVleaks? Enzovoort. Hopelijk snel een nieuw artikel die alles wat verduidelijkt.

    Die #MeToo-affaire lijkt me ook onderbelicht. Heeft Beke de zaak toegedekt? Tot er duidelijkheid is over de rest van het verhaal, is dit eigenlijk nog het strafste deel van het artikel.

  2. U stelt: En waarom zou iemand zo dom zijn om open en bloot zo’n dreigmail te sturen?
   Ik ken persoonlijk niemand die dit zou doen.

   Ik stel: En waarom zou iemand zo dom zijn om met zijn lul staan te zwieren voor een camera en dat vervolgens te verspreiden?
   Kent u zo iemand?

 2. De chantage vindt zijn oorsprong in het feit dat het uiteindelijk toch uitgekomen is dat “Markske ” uit de serie “FC De Kampioenen” soms invalt als fysieke dubbelganger van Wouter Beke ,wat lange tijd totaal volkomen onopgemerkt is kunnen bijven doorgaan, tot één of andere Tsjeef na ettelijke romers champieter op een receptie zo loslippig werd dat feit te lekken , want “in vino veritas”…..;

 3. Inderdaad Pedro, het is mij allemaal iets te lid uit de pols. Ik ben een van die Uilenspiegels die een abonnement nam toen tScheldt onder vuur kwam maar er is naast die abonnementskosten een veel grotere kost: mijn tijd.

  1. “Veel grotere kost ; uw tijd” ???? Verspil toch uw leven niet aan geld op hoopjes te leggen, want “tempus fugit” wisten de oude Romeinen al. Tenzij dat ge zoudt willen ijveren om in een platina doodskist de maden in uw opgesteven lijf te voelen knagen……

 4. Bekend gezegde : de sossen kunnen niet van het geld afblijven, de tjeven kunnen niet van de vrouwen afblijven….Al kan men ‘vrouwen’ soms vervangen door jeugdige misdienaartjes/aarsjes…..
  In elk geval, goed dat deze onverkwikkelijke zaken een soort ‘res publica’ wordt, of hoe heet dat. Knuppels is het hoenderhok, zijnde de gazetten, de journaals, de wandelgangen, de parochiehuizen, de hele verdomde tjevenboel die ons al 150 jaar gekloot, onderdrukt en uitgebuit hebben. Hun zwanenzang klinkt als Vivaldi in de oren, ooit zal de laatste tjeef het licht uitdoen (en de katjes in het donker knijpen ?). Tot in West-Vlaanderen, ook daar lonkt een gouden dageraad, zij het met vertraging;-). Kiesdrempels, een geweldige uitvinding, maar onthoudt de kristelijke slogan :”Met Jezus-jeans draagt u uw kruis zoveel lichter !”;-)).

 5. spit het uit.., tot het gaatje, en die figuur zijn strapatsen blijven kenbaar maken, al is het een scheet in een fles, hoe meer ge publiceert, hoe meer ge zult te weten komen, eerder vroeg dan laat zal hij zijn plaatsje kennen.

 6. Waarom proberen jullie karaktermoord te plegen en spelen jullie vol op de persoon, maar geeft de schrijver van het stuk zijn eigen naam niet? Beetje flauw toch?

  En waarom mag iemand over politiek schrijven die erin slaagt een kabinet een ‘ministerie’ te noemen?

  1. ‘tScheldt werkt al 25 jaar met schuilnamen. Uiteraard is een kabinet geen ministerie, maar we vergeven het de auteur. Het is een ééncellige die hier vrijwillig ‘s avonds de redactielokalen komt kuisen. ‘s Nachts blijkt hij wel eens een stukje te plegen dat door de mazen van het computernet glipt. We dachten een Will Hunting aan boord te hebben, maar volgens Uw reactie blijkt van niet. Excuses… (‘tScheldt)

  2. Juist, een “kabinet” is geen “ministerie” maar beider inhoud is gewoonlijk wel van hetzelfde bedenkelijk allooi….Trouwens het hollandisme “Karnemelk” wordt in het Vlaams als “Botermelk” betiteld maar de substantie blijft toch ook gelijk van het zelfde bedenkelijk roomsmaakloos melk-allooi….

  3. zou het kunnen dat het art. ge- en onderschreven is door heel de redactie? trouwens, iemand die zijn macht Misbruikt om anderen het zwijgen op te leggen hoort niet thuis op een kabinet of ministerie, die hoort zelfs niet thuis in een gemeenschap waar vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in beton gebeiteld staat.

 7. Hoi Jongens,
  Wss weten jullie dit al, mr wil toch nog even zeggen dat De Morgen een onderzoek is begonnen nr jullie. Ne zekere Buys is ermee bezig.
  Groetjes,

  Koen
  En doe zo verder! ????

 8. De tweede foto duidt er onmiskenbaar op dat deze Tsjeefse patiënt behept is met “tettofilie” , wat hij met beide grijpgrage handjes demonstreert, wat ik hem geenszins wil euvel duiden. Er zijn wel patiënten lijdend aan “uierfilie”, die onder de prikkeldraad door kruipen om in een koeienweide te geraken, slalommend tussen de nog dampende of reeds opgesteven spinaziekleurige koeienvlaaien, om toch maar eens de spenen van een uier te kunnen beroeren.. “Tettofilie” kan echter degraderen tot obsessionele “Tettomanie”. Therapeutisch behandelbaar door de patiënt te laten knijpen aan zo’ ouderwetse claxon, zo ene met een bruinrode rubberen met lucht gevulde knijppeer aan de achterzijde, verbonden met een koperen toeter. Echte tettomanen kunnen daar uren aan stuk aan knijpen met een brede glimlach tot aan hun oren en een blik waar de wilde waanzin in weerspiegeld wordt, erg maar toch geneesbaar, mits lang en vaak genoeg claxongeknijp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *