ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wijnegemse politieman die gezin vermoordde deed onderzoek naar ‘tScheldt – 't Scheldt

Wijnegemse politieman die gezin vermoordde deed onderzoek naar ‘tScheldt

Waarom deed politieman Peter P., die afgelopen woensdag zijn gezin vermoordde, onderzoek naar ‘tScheldt, of beter, naar één van de bronnen achter een artikel op ‘tScheldt? Een bijzonder verhaal over de vervlechting van politie en media…

In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april 2019 vermoordde politieman Peter P. zijn zoontje van 9, zijn dochter van 11 en zijn vrouw alvorens zelfmoord te plegen in café ‘t Dorp in Wijnegem.

Vooralsnog wordt er in de kranten geschreven dat politieman Peter P. na verschillende tuchtmaatregelen op een zijspoor was geplaatst en enigszins werkloos zijn tijd doorbracht aan een onthaalloket van het politiekantoor op de Noorderlaan iets buiten Antwerpen.

Vanuit ‘tScheldt willen we dat toch even rechtzetten.

Politieman Peter P. deed actief onderzoek naar ‘tScheldt en dat in wat minstens dubieuze omstandigheden kunnen genoemd worden. Tegen dit onderzoek en de omstandigheden errond werd door derden alvast klacht neergelegd bij een Antwerpse onderzoeksrechter.

Zoals de lezers van ‘tScheldt konden opmerken, pakte ‘tScheldt bij haar herlancering in december 2018 uit met een “scoop“. ‘tScheldt was getipt dat een beruchte Vlaamse ondernemer, Maurice D.V., veroordeeld was om meer dan 2 miljoen euro te betalen aan autoproducent Renault. De veroordeling kaderde in een omstreden bouwproject in Antwerpen waarbij de Renaultgarage aan de Tunnelplaats op dezelfde dag van aankoop door Maurice D.V. met enkele miljoenen winst werd doorverkocht aan een bedrijf dat nu in handen is van ontwikkelaar Tripple Living aangestuurd door een zekere Jeff Cavens.

Aangezien deze Maurice D.V. reeds werd veroordeeld in de beginjaren 2000 voor valsheid in geschrifte, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen en witwaspraktijken en daarvoor ook meer dan 9 maanden in de gevangenis zat, waren er genoeg redenen voor ‘tScheldt om aan deze malafide ondernemer en zijn veroordeling een artikel te wijden. Trouwens, het grote publiek kent deze Maurice D.V. als de eigenaar van het blad P-Magazine.

Volgens documenten die ‘tScheldt kon inkijken lopen er momenteel verschillende klachten met burgerlijke partijstelling tegen deze Maurice D.V. en zijn entourage wegens ondermeer het leiden van een criminele organisatie. Niet verwonderlijk, De Standaard noemde Maurice D.V. in 2003 reeds “De Godfather van Vlaanderen“. De man en zijn groep worden ondertussen beticht van tientallen nieuwe misdrijven sinds hij in 2003 uit de gevangenis kwam. Maurice D.V. heeft momenteel niet minder dan 20 faillissementen op zijn naam staan. Er komen naar verluidt meer deurwaarders bij hem over de vloer dan klanten.

Het is deze Maurice D.V. die in december 2018 zijn auto nam en speciaal naar het politiekantoor op de Noorderlaan buiten Antwerpen reed om speciaal bij agent Peter P. klacht neer te leggen tegen individuen waarvan Maurice D.V. meende dat zij de informatie over de Renault veroordeling hadden gelekt naar ‘tScheldt. Maurice D.V. woont helemaal niet in de buurt van de Noorderlaan in Antwerpen…hij woont in…Knokke.

Politieagent Peter P. had de bijzondere vraag van Maurice D.V. perfect eerst kunnen doorsturen naar het parket met de vraag wat te doen met een uitgever (Maurice D.V. is de uitgever van P-Magazine) die de politie wenst in te schakelen om te weten te komen wie de bron is van een artikel gepubliceerd op ‘tScheldt. Geheel welwillend echter begon agent Peter P. onmiddellijk zelf individuen te convoceren om de bron van het artikel in ‘tScheldt te vinden.

‘tScheldt kreeg intussen inzage in het verhoor van minstens één individu ondervraagd door agent Peter P. Peter P. doet hierin een duidelijke poging om op vraag van Maurice D.V. te achterhalen wie de bron is van een artikel verschenen op ‘tScheldt op 24 december 2018 onder de titel: “Gevallen mediamagnaat opnieuw veroordeeld …. voor 2 miljoen euro. Wie stopt Maurice D.V.? (baas van P-Magazine)”

Laten we zeggen dat we bij ‘tScheldt lichtelijk verbijsterd zijn.  Persvrijheid en bronnengeheim zijn vandaag blijkbaar even waardeloos als Vlaamse gedichten in een Antwerpse migratieklas.

In de bovenstaande materie kreeg ‘tScheldt inzage in een klacht bij het gerecht met vraag de relatie te onderzoeken tussen Maurice D.V. en agent Peter P.

Daarnaast is ‘tScheldt ook op de hoogte van de vraag van verschillende individuen aan het gerecht om na te gaan in welke databestanden van de politie agent Peter P. opzoekingen heeft verricht, naar welke individuen hij in het kader van de vraag van Maurice D.V. heeft gezocht en om welke redenen hij deze individuen heeft opgezocht.

Nu blijkt, na de moord op zijn gezin, dat er reeds een tuchtonderzoek bestond tegen agent Peter P. wegens incorrecte opzoekingen in politiecomputers in het verleden.

Als blijkt dat malafide individuen zoals Maurice D.V. de hulp kunnen krijgen van politiemensen om in politiecomputers opzoekingen te doen, en dit in het kader van media en journalistiek, namelijk een zoektocht naar wie de bron is van bepaalde artikels, dan is de maatschappij simpelweg in gevaar.

Opnieuw rijst hierbij de vraag hoe het kan dat een veroordeeld crimineel zoals Maurice D.V. zijn criminele weg zomaar kan verderzetten zonder dat hem een strobreed wordt in de weg gelegd door politie en justitie.

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt!</a>

***

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

2 reacties op “Wijnegemse politieman die gezin vermoordde deed onderzoek naar ‘tScheldt

  1. Peter P. zijn vrouw zaliger had al jaren angst van deze loser ,menigmaal had hij haar bedreigd en het leven zuur gemaakt ,het zat eraan te komen dat dit slecht ging aflopen , wat mijn verstand te boven gaat is hoe een flik – die blijkbaar al op non actief stond – die bewuste dag na een zuippartij op de koers ,en na een zoveelste slaande ruzie met zijn ega ,toch nog naar zijn “werk” kon rijden en zijn dienstwapen uit de kluis halen , om vervolgens twee onschuldige kinderen en zijn vrouw koelbloedig af te slachten , was er dan niemand op kantoor aanwezig ?? of interesseerde het niemand ?hadden zijn collega’s schrik van hem ?het is verbazend stil rond deze zaak ,er is blijkbaar een totale omerta ,waar bestaat dat nog ? …..juist !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *