ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Werk aan de winkel – 't Scheldt

Werk aan de winkel

Bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling) neemt de agressie tegenover het personeel toe. Vooral met allochtone werkzoekenden zit het spel op de wagen. Wanneer gaat de VDAB nu eindelijk eens toegeven dat al die niet-ingevulde vacatures fictief zijn? Het is schabouwelijk om zo te sollen met mensen die niet van hier zijn.

Bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling) neemt de agressie tegenover het personeel toe. Vooral met allochtone werkzoekenden zit het spel op de wagen. Wanneer gaat de VDAB nu eindelijk eens toegeven dat al die niet-ingevulde vacatures fictief zijn? Het is schabouwelijk om zo te sollen met mensen die niet van hier zijn. Die inwijkelingen weten uiteraard van geen wijken als het om een coole job gaat. Zo stond in de gazet dat er bewakingsfirma’s zouden worden ingeschakeld om het Loket Vreemdelingendienst in het Antwerpse district Deurne te beveiligen. “Absoluut fake”, krijgen we te horen van een Afghaan die vroeger conciërge bij de Taliban was. Hij was zich met sabel en al komen aanbieden. “Ze konden me zo inzetten tegen die zigeuners maar dat mocht niet luidop worden gezegd. Voor mijn part konden ze me gerust die Turkse slachters van de Brederodestraat laten uitschakelen, maar het schijnt dat die gasten dat liever zelf regelen”. Een Nederlandse mevrouw met een beugel stamelde dat de functie van woordvoerder bij het parket haar wel zou liggen. Ook zij ving bot. Kan echt niet door de beugel, komt dan spontaan opwellen en jawel: een woordvoerder komt meestal aankondigen dat hij/zij/het nog niets mag vertellen over het onderzoek dat is gaan lopen. Ook deze job bestaat niet en wordt gespeeld door familieleden van het Balie-refterpersoneel die ook eens op televisie willen komen.

De neef van een oud-Oostfronter wilde best wel het infotainmentmagazine Joods Actueel runnen, maar deze job was intussen herleid tot een duobaan met een toekomstig parlementslid. Een bezorgde Brit was bereid de zetels te reinigen van vliegtuigen die met vertraging arriveerden uit Noord-Afrika, maar de hardnekkige vlekken hadden absoluut niets te maken met vliegangst en droogden vanzelf, heette het. In Antwerpen – ‘bruisende’ stad waar het allemaal gebeurt- vermoedde een werkloze detective dat er in de recent via een tunnel beroofde bank iets niet pluis was met de kluis. Ook hij mocht beschikken, want privacy kan slechts één keer worden geschonden, hoopte een politiek benoemde VDAB-chef. “En het betrappen van malafide verhuurders op discriminatiepraktijken?” hoopte een uitgetelde Congolees die net was gaan stemmen in zijn vaderland. Die jobs bleken al bezet door blanke historici en filosofen die niet geloofden in identiteit. Een Zuid-Afrikaanse ex-importeur van ‘vonkelwyn’ was als enige aan de bak gekomen en had die samen met een kettingzieke trajectbegeleider gekraakt. Zo werkt het dus.

Mo Vanelders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *