ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wereld weeral beetje beter nadat Goedele Liekens piekt als pedagoge! – 't Scheldt

Wereld weeral beetje beter nadat Goedele Liekens piekt als pedagoge!

De liberale toppolitica Goedele Liekens is Ambassadrice van Goede Wil voor Begijnendijk en wat verder overschiet van de planeet. Dichter bij huis broedt ze op meerdere staatshervormende voorstellen. Als verkozene wordt er immers op haar gerekend om alles te geven.

De liberale toppolitica Goedele Liekens is Ambassadrice van Goede Wil voor Begijnendijk en wat verder overschiet van de planeet. Dichter bij huis broedt ze op meerdere staatshervormende voorstellen. Als verkozene wordt er immers op haar gerekend om alles te geven. Het zitje van Kamervoorzitter mocht best naar partijgenoot Patrick Dewael gaan, want die knaap heeft ervaring en ervaring weet Goedele best te smaken.

Op Vlaams niveau mocht Bart De Wever informateur worden omdat hij de grootste partij heeft, ook weer zoiets waar mevrouw Liekens ontzag voor heeft. Voorlopig wil ze als onopvallend verkozene ideeën laten vloeien om iedereen klaar te maken voor een betere wereld. Waarom zou de Vlaamse jeugd in plaats van een daguitstap naar zee of een leuk bezoek aan een kazerne met prenten uit de Tweede Wereldoorlog eens niet verkassen naar Afrika? Nu zijn er aan onze kust ook flink wat noodlijdende zelfstandigen, zeker met dergelijk weer. Toch kunnen de arme kindjes uit het coolste continent onze jongeren nog beter hun leed tonen dan een doorsnee middenstander van bij ons, meende Goedele. Wie dat allemaal zal betalen is weer zo’n typisch ondermijnende gedachtegang van zure pruimen, pardon zuurpruimen, grapte de populaire Ambassadrice. Zijzelf zou dan tijdens de uitstap seksuele voorlichting kunnen geven aan Sahara-vluchtelingen onder de slogan ‘Condoom? Gewoon doen!’. Een lichte onkostenvergoeding volstaat.

Tenslotte is Goedele van goede wil en loopt ze nooit leeg als het op inzet aankomt. Stomme vragen zoals ’Dragen Bosjesmensen graag Hugo Boss?’ zou ze streng afblokken. Een studiereis kun je echt niet vergelijken met de bosklassen van vroeger. En neen, die mensen hebben geen processierupsen in hun tuin. Eenmaal in Soedan is er ruimte voor de cursus ‘wellevendheid bij inheemse volkeren’. De syllabus Aardrijkskunde kan worden verrijkt door een bezoek aan Opper- Volta, Rhodesië en Abessinië, plekjes die men tegenwoordig van hippere en meer moderne namen heeft voorzien.

Op Canvas sprak mevrouw Liekens over ‘kolonialisatie’ omdat zij nu eenmaal wel hete topics in de mond durft te nemen. ‘We leven niet langer in een gekololioniseerde wereld’, verduidelijkte de woordsmid van de Open VLD. De kinderen die wilden meegaan op excursie begonnen alvast bij te leggen voor een bak Tietsenbier uit Oelegem als cadeau voor Goedele met het grote hart.

Pico Bello

1 reactie op “Wereld weeral beetje beter nadat Goedele Liekens piekt als pedagoge!

  1. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zeggen welke haar juiste leest is zou ik niet weten ,enkel vermoeden dat het zich in de vleesindustrie situeert dat nog niet diep gevroren is, roeptoeterij in de woestijn was de corebusiness van de rode pravda aan de Reyerslaan dacht ik ,die zijn beter in het verdelen van het door de burgers bijeen gewerkt manna.
    Het is aan breindode deernen zeer gemakkelijk po-co jammer zever te slijten, iets wat ook enkel bij papegaaien werkt trouwens en waar mensen met enige parate kennis eens flink om kunnen lachen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *