ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Welkom in het universum der absurditeit: iedereen Home Alone met een drone boven het hoofd – 't Scheldt

Welkom in het universum der absurditeit: iedereen Home Alone met een drone boven het hoofd

Al te vaak wordt een lockdownfeest weggezet als een halve gangbang. Scherpslijpers zien in een uitgebreidere (en dus normalere) borrel-bubbel een weg spattende orgie als die in de film’ Caligula’…

Al te vaak wordt een lockdownfeest weggezet als een halve gangbang. Scherpslijpers zien in een uitgebreidere (en dus normalere) borrel-bubbel een weg spattende orgie als die in de film’ Caligula’.

**

Niets is minder waar; gewone mensen doen gewoon gewone dingen: het voeren van een rustige conversatie, lekker knabbelen (akkoord, het kraken van de chips kan verontrustend klinken in de tere oren van de bange buren) en een potje lachen na al de treurigheid op je eentje. Is dit werkelijk zo wereldschokkend? Of wordt een blije samenkomst gezien als een subversieve ondergraving van de nieuwe staatsmacht? Het is kenmerkend voor een dictatuur om de gedachten en gevoelens te smoren door het verbieden van samenscholingen en bijeenkomsten achter gesloten deuren. Je zit wel thuis maar je hebt geen private bewegingsruimte. Het is of een gemaskerd huisarrest of een vernederend schuifelen langs de plezierloze winkels en de zich als militair gedragende stewards.

Wanneer komen we in verzet?

Christelijke gouverneurs uit Antwerpen en West-Vlaanderen pleiten voor een rauwe klopjacht op Kerstavond naar onschuldigen die in familiekring het feest van de vrede vieren. Drones speuren als kille oorlogsmachines naar menselijke warmte om die abrupt en ongenadig te doven. Kindjes die Driekoningen al zingend dichter bij uw deur brengen worden door een fascistoïde politie van de stoep weg geschraapt om net niet in een Oliver Twist-achtig weeshuis te belanden. Mensen die het vertikken om hun eigen uitlaatgassen in te ademen worden beboet omdat ze het zinloze masker niet dragen. Terwijl intussen wetenschappelijk is aangetoond dat oppervlakken het virus niet overdragen werken onderbetaalde flexi’s zich uit de naad om winkelkarretjes en tafels de ultieme properheid in te schrobben. Cathy B. uit Antwerpen (geen rapper, wel een verdachte van moord op de horeca en dus publiceren we haar volledige naam niet uit respect voor de rechtsstaat..) duikelde de ranzigheid in toen ze in Terzake Singapore vermeldde als voorbeeld van een corona-aanpak. Zelfs Annelies Beck verslikte zich toen de niet verkozen gouverneur deze perfide stadsstaat als ideaal naar voren schoof. Is christelijke Cathy heimelijk verzot op zelfgeseling? Ziet ze in de Singaporese stokslagen een vorm van verheven flagellatie die haar een zitje in het paradijs kan opleveren?

Wat nu?

Ofwel gaan we in verzet. Dit houdt in dat we dokters en wetenschappers wier tegendraadse commentaren worden weggezuiverd van het internet, nog meer gaan lezen en doorgeven. Dit houdt in dat we ons intellectueel wapenen met argumenten. Het nieuwe gezondheidsdogma werkt verblindend. Het is kenmerkend dat in de hoogste adviesorganen een overschot aan virologen en statistici zetelen die ons nog jaren onder de knoet willen houden. Het bedrijf Bol.com werd zelfs door het Nederlandse kabinet aangemaand om boeken die een nuance aanbrengen in het vaccinatieplan te weren uit het aanbod. Intussen kennen wij in onze kennissenkring onder de tientallen mensen die het virus ergens hebben opgelopen (vrijwel nooit tijdens een bubbel-borrel, overigens) slechts 1 persoon die in het ziekenhuis belandde. Al die anderen vertoonden geen symptomen of voelden een paar dagen een dipje. That’s it. Onthoud bovendien dat van alle besmette mensen er 99,7 procent genezen (cijfers gepubliceerd door de WHO in oktober 2020).

Ofwel gaan we niet in verzet en koesteren we hoop, want ondanks de brutale afschaffing van Kerst mogen we toch nog in de geest ervan geloven. Zelfs Marc Van Ranst besefte in een interview dat een verstrenging uithollend werkt. En Conner Rousseau wil vooruit eens de vaccinatie op stoot is en pleit voor een versoepelende normaliteit. Zullen bepaalde ambtenaren en tweederangspolitici hun macht zomaar uit handen willen geven? In de weekendbijlage NINA van Het Laatste Nieuws stond Erika Vlieghe op de cover met feestelijke kledij en make up. In het interview heeft ze het over de liefde en haar nieuwe vlam. Normaal een sympathiek gesprek. Nu deed het eerder wrangheid ontvlammen.

Ofwel versterken we de corona-collaboratie. We snoeren ons in, we kakken ons leeg uit angst en we verklikken onze medemensen. Als eerste op de lijst: onze schizofrene buurman die duidelijk in overtreding is, want we horen zijn vele stemmen inmiddels nu ook.

***

Wij begrijpen Uw boosheid. Wij delen Uw frustratie. Verzorg jezelf. Koop een abonnement op ‘tScheldt als was het een extra shot vitaminen voor Uw gepijnigde hersenen. Kies je abonnement:

2 reacties op “Welkom in het universum der absurditeit: iedereen Home Alone met een drone boven het hoofd

  1. Ik opteer voor het eerste ,niet zozeer uit verslagenheid maar uit rebellie -wat trouwens ook verboden is – en uit pure haat -iets wat ik nooit gehad heb – tegen het zooitje neo fascisten die op ongelimiteerde manier de nieuwe Stasi in wording is ,net gehoord op het nieuws ‘”750€ per betrapping i.p.v. 250€ en 4.000€ voor de aanstichter” !!,Puur Nazisme iets wat deze bende anderen (rechtse partijen) verwijten ,hierin overtreffen ze zichzelf in haat voor het volk dat hun riante graaipremies moet ophoesten ,gisteren heb ik de verfilming van Orwell’s 1984 nog eens in kleur gezien ,er zijn verschillen met nu, in die zin dat Orwell’s hersenspinsels niet zo ver gingen als de realiteit nu in het huidige dystopia ,Voor wanneer de concentratiekampen ? Cathy B. zou in Singapore eindigen aan de galg ,nog steeds het opruimmiddel bij uitstek in die stadstaat ,Hoever gaan deze zelfbenoemde sujetten nog gaan in hun eigenwaan ? afvoeren kan al helpen !

  2. pech pech pech , ik wou juist een nieuwe club oprichten omdat we nu geen kleiduiven meer kunnen schieten wilden we nu droneschieting houden .. maar t’ plezier gaat toch niet door tschijnt .. echt pech .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *