ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Welkom bij het nieuwe ‘tScheldt! – 't Scheldt

Welkom bij het nieuwe ‘tScheldt!

In dit artikel wordt chronologisch uit de doeken gedaan hoe vlak voor de dood van oprichter en bezieler Murrath B., ‘tScheldt van eigenaar verandert. Sommigen zien er een extreem-rechtse poging in om de Vlaamse media te destabilizeren. Anderen menen dat het grootkapitaal ‘tScheldt overneemt om al hun namen en de namen van hun politieke vrienden uit de database en de artikels te verwijderen. Weer anderen zien er een complot in van extreem-links om extreem-rechts op het verkeerde been te zetten. De waarheid is echter van een duizelingwekkende eenvoud….

FF7AGG CARROLL: ALICE, 1865. /nAlice grows out of the room. After the design by Sir John Tenniel for the first edition of Lewis Carroll's 'Alice's Adventures in Wonderland.'

Nieuwjaarsnacht 2017 – 2018
Een groep-rond-de-vijftigers met mid-life oprispingen komt samen om te klagen bij avondlicht. Na enkele ‘bollekes’, voor sommigen een Duvel, een éénling een Kriek, spreken ze af geen moto te kopen, geen sportieve oldtimer en geen nieuwe jonge bij voorkeur blonde vrouw. Ze zoeken hun geld bij elkaar te leggen om iets ‘zinnigs’ te kopen. Maar wat?
*
Maart 2018
De groep wordt getipt dat de oude eigenaar van ‘tScheldt zijn satirisch blad wil verkopen wegens gezondheidsperikelen.
*
April 2018
Discussie in de groep….” ‘tScheldt, dat is toch rechts”? “Nee, dat is extreem-rechts…allez dat zeggen ze toch”. “De oude eigenaar zegt dat als ze hem vragen hoe ‘rechts’ hij is, hij antwoordt dat als hij nog één stap naar rechts zet, hij van de meetbalk afvalt….”. “Ik mag van mijn vrouw geen rechts blad kopen”. “Ik ook niet”…..”Ik wil dat blad wel kopen, al was het maar voor de naam….zo’n schitterende naam, toch?!”. “Ben je niet bang om voor rechtse zak versleten te worden?”. “Ja, maar wij zijn toch niet echt rechts, of links”. “Dat klopt, wij zijn rechtdoor”. “Zoals de CD&V”. (gelach)
*
Juni 2018
De groep koopt ‘tScheldt en al wat eraan vasthangt (40 bananendozen papier, een pallet computers, een bibliotheek vol Vlaamse boeken en een Miele stofzuiger)
*
Juli 2018
De vorige eigenaar (83) sterft, al naargelang de bron, vermoord in bed door een jonge vamp (volgens het gerechtelijk onderzoek gaat het om moord met cornetto’s van de soort vanille met aardbeien).
*
Oktober 2018
‘tScheldt wordt heruitgevonden.
*

Warme oproep om lid te worden

1 reactie op “Welkom bij het nieuwe ‘tScheldt!

  1. Een periode hadden wij met ‘t Scheldt een “ruilabonnement”, maar om één of andere donkerbruine reden vertroebelde de relatie met de gewezen hoofdredacteur van ‘t Scheldt waardoor er uiteindelijk geen contacten meer waren. Onterecht werd Morsum Magnificat zelfs niet geïnformeerd over het overlijden van Bert, zo ja zouden wij zeker voor een laatste groet naar de Koekestad zijn afgezakt. Misschien een hint voor de nieuwe beheerders….
    Erik Verbeeck – Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *