Wel 20 miljoen jodiumpillen voor een nucleaire ramp, maar geen mondmaskers voor een pandemie – 't Scheldt

Wel 20 miljoen jodiumpillen voor een nucleaire ramp, maar geen mondmaskers voor een pandemie

Voor wie ‘tScheldt dezer dagen volgt is het duidelijk dat we het niet zo begrepen hebben op het feit dat er geen mondmaskers zijn voor de bevolking…

Voor wie ‘tScheldt dezer dagen volgt is het duidelijk dat we het niet zo begrepen hebben op het feit dat er geen mondmaskers zijn voor de bevolking.

Voor alle duidelijkheid wij geloven Marc Van Ranst NIET MEER als hij zegt dat mondmaskers niet helpen. 1 miljard Chinezen geven hem ongelijk. Bovendien, wij waren fan van Marc Van Ranst in de begindagen van corona. Hij was de kalmte zelf toen hij in de ene na de andere studio opdook en beweerde dat het maar een ‘griepje’ was. Het feit dat nagenoeg heel de wereld vandaag in lockdown zit en men in Italië de doodskisten niet tijdig krijgt aangesleept om de doden te begraven, geven hem ongelijk.

Wij hebben dus net zoals iedereen het recht om onze mening te veranderen, en Marc Van Ranst NIET MEER op zijn woord te geloven. Het inschattingsvermogen van Marc Van Ranst blijkt zo groot als de erwt onder de matras van een naakte koning.

Hetzelfde probleem hebben wij met Maggie De Block. Ze kan de bevolking wel voorzien van een tiental miljoen jodiumpillen voor een nucleaire ramp, maar geen mondmaskers voor de bevolking bij een pandemie.

Het argument dat mondmaskers niet helpen, is volgens ons in deze dan ook maar een ‘doekje voor het bloeden’ omdat er eenvoudigweg geen zijn, niet voor de bevolking, en niet voor de medische sector. We denken niet dat de dokters zomaar voor de lol op televisie een oproep doen om mondmaskers in elkaar te komen naaien. Nu komen er -uiteindelijk- mondmaskers binnen voor de zorgsector. Halleluja. Maar waar zijn de mondmaskers voor de bevolking?

Marc Van Ranst en Maggie De Block blijven beweren dat mondmaskers NIET nodig zijn, waarom worden dan in ALLE postkantoren, ALLE gemeentehuizen en ALLE supermarkten plexi-schermen geplaatst tussen het publiek en de mensen achter de toonbank? Gaan die plexi-schermen dan plots wel helpen? Wat is in godsnaam het verschil tussen een plexi-scherm en een mondmasker?

Bijkomend heeft Maggie De Block niet voorzien dat iedereen die ziek is getest wordt. Alleen mensen die in een ziekenhuis belanden worden getest, of zorgmedewerkers. Als Uw kind ziek wordt, dan heeft U pech, dan wordt Uw kind NIET getest. Behalve als Uw kind het kind van minister Hilde Crevits is, dan wordt het wel getest.

We herhalen:

METEN = WETEN

Waarom kan en mag de bevolking niet weten hoeveel zieken er exact zijn?

Als het echt zo is, dat door een tekort aan testmateriaal, de overheid zelf niet weet hoeveel zieken er in werkelijkheid zijn, of waar de zieken zich op het grondgebied bevinden, dan is de operationele vaardigheid van de overheid in deze een lachertje.

In elke business-game die de ministers en hun kabinetsmedewerkers hebben gespeeld tijdens hun duurbetaalde MBA op een gerenommeerde business school zou deze manier van aanpakken afgestraft worden met een 0 op 10.

Daarom oproep van het satirische ‘tScheldt aan de overheid:

  • bezorg aan iedereen mondmaskers, dwz niet alleen de mensen in de zorg maar de hele bevolking!
  • test massaal en test iedereen die getest moet worden!
  • doe voor de rest zo voort, vooral team Pieter De Crem waar veel slagkracht vandaan schijnt te komen

***

Alle corona-artikelen op ‘tScheldt zijn vrij te lezen voor iedereen, dankzij onze abonnees. Steun ‘tScheldt NU met een abonnement:

 

 

1 reactie op “Wel 20 miljoen jodiumpillen voor een nucleaire ramp, maar geen mondmaskers voor een pandemie

  1. De 5 of 10 miljoen maskers die gearriveerd zijn deze week zijn het werk van privépersonen.
    Niet van 1 of ander F(L)OD-dienst…
    Check it out.
    Bvb Kathleen Depoorter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *