Weg met de Wallen (onder de ogen) – 't Scheldt

Weg met de Wallen (onder de ogen)

In Amsterdam staan constant rare snuiters met hun snuit tegen de ramen van de hoertjes te staren naar vrouwen in het wild en bovenal in het echt. Veel meer gebeurt er niet en dat kan toch niet de bedoeling zijn voor de sekswerkers, aldus burgemeester Femke Halsema. Het voormalig boegbeeld van GroenLinks heeft voor één keer gelijk: hoeren dienen niet louter om naar te loeren…

In Amsterdam staan constant rare snuiters met hun snuit tegen de ramen van de hoertjes te staren naar vrouwen in het wild en bovenal in het echt. Veel meer gebeurt er niet en dat kan toch niet de bedoeling zijn voor de sekswerkers, aldus burgemeester Femke Halsema. Het voormalig boegbeeld van GroenLinks heeft voor één keer gelijk: hoeren dienen niet louter om naar te loeren. Die toeristen doen gewoon niets zelf meer. Dus gaan de Wallen misschien wel verdwijnen.

Bijzonder jammer voor vooruitstrevende intellectuelen die volgaarne al eens een illegaal willen vullen met vreugde. Er zijn echter intellectuelen die al blij zouden zijn als de wallen onder hun ogen zouden wegdruipen. Die mensen zijn zo vermoeid van al hun getob over de verloederde wereld waarin wij vandaag moeten leven dat ze hun existentiële uitputting beangstigend realistisch zijn gaan veruiterlijken. Denk aan de woorden spuwende eeuweling Hugo Camps, of aan beroepseuropeaan Paul Goossens die zijn vitriool onversneden inneemt, of aan zelfverklaard supereconoom Paul De Grauwe die zijn naam alle eer aandoet, of aan allesweter Karel De Gucht met het superioriteitsgevoel van een serpent, of aan kladschilder Mark Eyskens die hoogstpersoonlijk het vuur van de god Prometheus heeft ontvangen. Absoluut geen koele kikkers maar coole kerels op wie moreel niet af te dingen valt. Alhoewel die Camps in het Hasseltse of die Eyskens in het Leuvense, men weet hier en daar wel hoe de heren smaken. Liefst niet naar meer, vermoeden we. Geweldige gasten allemaal, overschat hen nooit!

Trui de Swaffelaere

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *