ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wat leerden we van onze koloniale soap? – 't Scheldt

Wat leerden we van onze koloniale soap?

4 reacties op “Wat leerden we van onze koloniale soap?

 1. Bij de repatriëring van de kinderen van IS- strijders werd gezegd dat “ Die kinderen niet verantwoordelijk zijn voor de gruweldaden van hun ouders. “
  Nu moeten de achter-achterkleinkinderen van Leopold 2 zich publiekelijk gaan verontschuldigen voor de wandaden van hun over- overgrootvader.

 2. Verontschuldigingen interesseren hen geen fluit, het was zonneklaar dat nà de excuses de eis voor ‘herstelbetalingen’ zou komen, dààr gaat het om, money…… En volgens kenners zou dit voor België…..het failliet betekenen, het bankroet, dolletjes. Ze denken waarschijnlijk ‘wat de Holocaust-industrie kan (het eindeloos uitmelken van….) kunnen wij ook’. Bon, dan moeten ook de Arabische landen afdokken, die waren eveneens schuldig aan slavernij en slavenhandel, genocide, enz…. Maar daar hoor je nooit iets over….
  Tenslotte moeten wij dan ook Italië aan z’n vel gaan zitten, wat de Romeinen hier allemaal uitgespookt hebben…… En de Spanjaarden onder Alva, en de Mongolen, en de Hunnen, en de Visigoten, en de Hollanders, en de Moffen, en…..Excuses en hopen geld, mag in omgekeerde volgorde, maar dàt eisen wij…..
  Moeten de Hutu’s geen enorme kapitalen aan de Hutu’s overhandigen, of volstaat een ‘verzoeningscomissie ‘. En pas op, als ook China en zovele andere kolonies hun eisen bovenhalen, dan loopt het ganse westen in z’n ondergoed (Spanje/Portugal—–Latijns-Amerika, Nederland—–de Caraïben, Indonesië, Frankrijk—–de Maghreb, Engeland—-Indië, half Afrika, Italië—–Abessinië, Australië—–de Aboriginals, enz enz).
  ——————————————————————————————————————————————–
  De I.S.-affaire. Ook hier is het hek van de dam, zoals voorspelbaar. Intense campagnes op de VRT vooral door ‘Child Focus’ (inderdaad die troela met haar ijzeren tanden), dan allochtone advokaten die de zaak juridisch aankaartten met dreiging van enorme dwangsommen… Het ging zogezegd om ‘de kinders’ (gezien, dat 6-jarig knaapje die beloofde ons later allemaal de keel over te snijden ? een grapje allicht;-). Maar kinderen zonder ouders, dat gaat toch ook niet, ergo : de ouders of toch minstens de moeder ook mee…. Eerst België verfoeien en uitspuwen, meer nog onze westerse beschaving opblazen, vernietigen en als hun klote-kalifaat dan nog korter is dan Hitlers Utopie (12 jaar en schluss), terug maar naar dat goddeloze apenland terugkeren. Laffe honden, waren ze niet beter martelaar geworden, op de schoot van Allah, in het Paradijs, was dàt niet hun ultieme betrachting ? Maar uiteraard gaat het ganse zootje van klein tot groot hier deradicaliseren, dat spreekt vanzelf, tot er een 2e kalifaat in de maak is, ergens op deze aardbol, en dan is het weer prijs….Intussen is het hier verre van afgelopen, slapende cellen is geen fictief begrip maar levensgevaarlijke realiteit, en met ons 400 man sterke staatsveiligheid, ocharme toch….
  Tja, het is onze eigen schuld, niets meer of niets minder….. Ondanks duizenden luchtaanvallen op het kalifaat, grondtroepen van ontelbare landen, enz zijn er naar verluidt nog 25.000 van die klootzakken in leven, geweldig toch ? En let wel, Syrië/Irak is 1 grote zandbak, niet te vergelijken met bv de jungle van Viëtnam/Laos/Cambodja waar de Amerikanen en hun bondgenoten, en voor hen de Fransen hun tanden op stukgebeten hebben….Neen, het is een geo-politiek spelletje geweest, en Israel zou daar ook voor iets tussenzitten, uit eigen belang uiteraard. En nu lezen we dat er weer een ‘nieuwe vorm’ van salafisme bij ons opduikt, recruterend onder kinderen vooral, op internet, enz zodat we ons in de toekomst nog aan vanalles mogen verwachten. Maar die 25 rechts-extremisten, olala die gaan de Belgische Staat omverwerpen, dat staat vast, ja 25 is wel geen 25.000 maar men moet klein beginnen, niet ? Auch Zwerge haben klein angefangen (Werner Herzog{wie?}). Intussen voert men in de Nederl. Tweede Kamer (Parlement) vandaag het debat om 500 kinders in te voeren uit de Griekse vluchtelingenkampen waar de toestand dramatisch en onmenselijk is (Griekenland is toch een E.U.-land of vergis ik me). Dus naar Nederland, en desnoods naar België, als we onze multi-cultuur kunnen verrijken mogen we dat zéker niet laten…. En leg intussen een deel van uw maandelijkse wedde, pensioen, uitkering,;….opzij voor de komende corona-, krisis- en Congolese solidarteitsbelastingen.

 3. Kongo was een goed georganiseerde kolonie in volle ontwikkeling. Komende van een bevolking die honderd jaar eerder niet eens het wiel uitgevonden had? Niet slecht, zou ik denken. Na 1960 begon onmiddellijk de aftakeling, de vernietiging, de slachtpartijen. De Belgische kwistenbiebel die verontschuldigingen aanbiedt? Waarvoor in godsnaam?

 4. Als men de lijn doortrekt, veronderstel ik dat bolle Somers dan ook zijn verontschuldigingen moet aanbieden voor het gedrag van zijn grootvader tijdens W.O II want die kreeg dikwijls krampen in zijn rechterarm omdat hij hem steeds in een hoek van 25° strekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *