ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wanneer wordt eindelijk de top van De Lijn bestraft voor haar mobiliteits-misdaden? – 't Scheldt

Wanneer wordt eindelijk de top van De Lijn bestraft voor haar mobiliteits-misdaden?

Het middenkader loopt walgend weg uit dit Huis van Wantrouwen. Aan de basis tellen de chauffeurs de decennia naar hun pensioen nu al af. Het schoonmaakpersoneel schaamt zich voor de gammele goorheid van de voertuigen. De reizigers gaan met elkaar op het benepen treeplankje van bus of tram net niet op de vuist uit ‘fucking’ frustratie…

Het middenkader loopt walgend weg uit dit Huis van Wantrouwen. Aan de basis tellen de chauffeurs de decennia naar hun pensioen nu al af. Het schoonmaakpersoneel schaamt zich voor de gammele goorheid van de voertuigen. De reizigers gaan met elkaar op het benepen treeplankje van bus of tram net niet op de vuist uit ‘fucking’ frustratie.

*

Wanneer gaan voor het leven benoemde tekenplank- ambtenaren en overbetaalde ivoren toren-managers eens boeten voor hun arrogant misprijzen voor de machteloze gebruikers van ‘ons’ openbaar vervoer? In het Vlaams Parlement wordt erover gebakkeleid zonder enige beweging in de boel te krijgen. Toeristen wanen zich in Oezbekistan of zo.

Een muis op de sporen doet de tram wankelen. Chauffeurs kondigen doodleuk aan dat hun collega niet is komen opdagen en dat je halverwege maar moet uitstappen en wachten op welk soort koets er eventueel nog komt voorbij hobbelen. Dan mag je eigenlijk als uitgeputte reiziger nog blij zijn dat er eens een keer wordt gecommuniceerd. De digitale aankondigingsborden zijn al buiten gebruik sinds hun ingebruikname. Plots verschijnen er 3 trams na elkaar als een kreupele colonne. Binnenin de vehikels hangt echter geen geur van eau de cologne maar de weeë walm van een septische put.

Roger Kesteloot, ooit unief-assistent en ex-De Morgen-journalist, klom op tot directeur-generaal van De Lijn. In 2010 volgde hij freule Ingrid Lieten op die de gezelligheid van het socialisme had geproefd. Hij is een heuse ‘multitasker’ in het zich laten dekken door elke politicus van welke kleur dan ook die op de ministerstroon blijkt aangewaaid. Roger laat zich schijnbaar gedwee ‘rogeren’- wat een fraaie Engelse uitdrukking is voor sodomie – om uiteindelijk zelf te pakken wat hij wil. De man die ooit 53.000 euro uitgaf voor de publicatie van een open brief waarin hij een eind weg emmerde over al zijn goede bedoelingen en hoe moeilijk het niet was om met zo weinig centen iets gedaan te krijgen, is exemplarisch. Wanneer pakt men dit kameleoncreatuur op voor schuldig verzuim en crimineel onbekwaam gedrag? Bewonder de trambeddingen en metrostations, maar dan wel zonder de trams.

1) Wat te denken over de beruchte viermaal aangelegde Londenbrug op het Antwerpse Eilandje? De middenstand moest 2 jaar op de tanden bijten en de automobilisten moesten halsbrekende toeren uithalen om via een joekel van een filetumor hun bestemming alsnog te laat te bereiken. Ingenieurs vertellen ons lijdzaam hoeveel dat allemaal kostte. Wat is het resultaat? Er werd recent beslist om de tram niet langer over de Londenbrug te laten sporen omdat enkele keren per dag de brug wordt opgehaald. Een brug die open en toe gaat… dat hadden ze bij De Lijn even niet voorzien… Vergeefse moeite dus.

2) Wie de euvele moed heeft om een muzikale wereldster aan het werk te zien in het Antwerpse Sportpaleis moet afstappen in een metrostation dat als decor had kunnen dienen voor een Apenplaneetfilm. Graffiti, onkruid, drugdealers en voor de tram wegspringende jongeren omdat de afstijgende meute geen manoeuvreerruimte heeft op het perron-light. Welke onverlaat bedenkt zulke mensonvriendelijkheid? Vooral: wie doet er wat aan?

***

Foto: Roger Kesteloot van De Lijn

1 reactie op “Wanneer wordt eindelijk de top van De Lijn bestraft voor haar mobiliteits-misdaden?

  1. Niet enkel de lijn maar ook de OCMW’s en woon havens zitten vol maat vast benoemde linkse parasieten ,de lijn spant de kroon,waar een socialistje Tom Meeuws niet alleen zichzelf maar ook zijn rode vriendjes royaal van belasting manna kon voorzien zonder daarvoor gestraft te worden ,het gaat mijn begrip te boven dat dergelijke sujetten die nog slechts een minimaal deel van de bevolking achter zich hebben overal publiek geld kunnen beheren en verkwisten.
    Natuurlijk kan dit mede dank zij fascistoïde constructies van de “kameraden” en de onwil van de Niveanen om dit onkruid uit te roeien !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *