Wanneer vallen de maskers? Verhalen die doen balen – 't Scheldt

Wanneer vallen de maskers? Verhalen die doen balen

‘tScheldt columniste Anneleen De Bruyne zag in haar persoonlijke omgeving hoe het concept ‘Gezond Verstand’ ondertussen is opgelost in het wijwater van de verstrengde coronamaatregelen van Cathy Berx

De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci verklaarde het deze week nog eens definitief op BBC World: “Er is geen bewijs dat mondmaskers effectief zijn en er is ook geen bewijs dat ze niet effectief zijn.” Zijn conclusie? Draag ze dan maar. Fair enough. Dat is echter nog wat anders dan mensen te verplichten tot het dragen ervan. Wanneer een niet-verkozen gouverneur vanuit een pathologisch aanvoelende obsessie met ‘de’ bedreigde gezondheid het repressieapparaat overneemt om mensen die nog door een blote neus ademen, 250 euro lichter te maken, dan vragen we ons af waarom de meeste bang gemaakte mensen dit klakkeloos ondergaan. Waar is de vrijheidskriebel gebleven?

In De Standaard schreef moraalfilosoof Ignaas Devisch afgelopen dinsdag dat er binnen het publieke debat wel degelijk ruimte behoort te zijn voor argumenten van de tegenstanders van een maskerverplichting. In de wereld van Facebook circuleert een schrijven van dokter Frank van Tussenbroek (diensthoofd Angio en Neuro Interventionele Radiologie UZ Brussel) over de zogenaamde experts die met hun natte vingerwerk de media én de politieke arena beheersen. Het UZBrussel heeft onmiddellijk de wereld laten weten dat dit een hoogst persoonlijk standpunt was en Van Ranst kraakte de man simpelweg af. Tegenspraak naar het nieuwe normaal toe stinkt dus naar ketterse zwavel. Knack bloklettert deze week op de cover ‘Het virus is erger dan u dacht’ en je hoort hoe de moed in Vlaanderen verkruimelt. En laten we het maar niet over de warm en koud blazende Wereldgezondheidsorganisatie hebben met haar jojo-info en haar ranke beïnvloedbaarheid.

Help, een ongemaskerde heeft me bedreigd!

De onverdraagzaamheid der pennenlikkers, kommaneukers, broekkakkers, cijferfetisjisten, kwezels, ambetanteriken van nature, wereldverbeteraars, overheidsjunkies, wanhopige dieetdomoren, gebrekkigen, betuttelaars in het algemeen, invloedarme influencers, desk-deskundigen, grossiers in angst voor het echte leven en paranoïde lezers van bijsluiters scheert hoge toppen. Enkele staaltjes.

Een vriend liep deze week door een verlaten Antwerpse straat en werd door een kalende mei ‘68er aangesproken op zijn niet perfect aangebrachte Berx-kapje. Onze vriend wandelde verder met achter zijn rug galmende termen als ‘klootzak’ en ‘rotzak’.

Een dementerende dame ging in een herberg zonder schaammasker naar het toilet waardoor haar echtgenoot werd beboet omdat hij beter op haar had moeten letten. Beestig hoe oudere afdwalers als huisdieren worden beschouwd door de laffe zedenpolitie! Een ongemaskerde boezemt tegenwoordig trouwens meer angst in dan een gemaskerde.

Een dienster runt een nauwelijks bezet terras. Alles is onder controle en in orde: handgel, logboek, het attent maken op een correct aan te brengen mondmasker. Plots wordt het terras overspoeld en bedient ze op haar eentje een 40-tal gasten. Dat lukt haar aardig tot blijkt dat een trio klanten de zaak heeft verlaten zonder in het logboek te vermelden op welk tijdstip. Op dat moment komen 2 agenten langs, houden de dienster weg van haar drukke bezigheden en wijzen haar op dat niet ingevulde vertrekmoment. Verder is alles meer dan in orde qua onzinnige maatregelen. Bovendien zijn de agenten niet blind en kunnen ze zien hoe de werkneemster de benen van onder haar gat loopt. Resultaat? Een boete van 750 euro! Hoe moet dat arme mens dat uitleggen aan haar werkgever? Moet hij zijn recette afstaan? Komt het uit haar niet-obese loonzakje? Moeten die agenten aan quota voldoen of zijn het gewoon sadistische smeerlappen? Moet de middenstand helemaal kapot in dit kapotte land? Is dit waar men in de beleidscockpit trots op is?

Een stervende dame mag haar dochters en kleinkinderen niet meer ontmoeten door de onmenselijke coronaregels. De mevrouw in kwestie is mentaal volledig alert en verlaat dit tranendal in opperste eenzaamheid. Op de laatste dag voor haar dood mogen de dochters even langs. Verloren maanden waarin een intermenselijke uitwisseling aan het eind van haar bestaan de vrouw niet werden gegund, dankzij de harteloze coronapolitiek.

Al de hier opgesomde voorbeelden weten we uit de eerste hand of hebben we zelf zien gebeuren. Dit wordt zelden belicht. Tja, het is erg voor ons allemaal, melden de media. Meer hoor je niet, want er mag zeker geen kritiek komen op het nefaste beleid van de minderheidsregering, van de niet verkozen gouverneurs en van de blijkbaar niet zo ervaren experts.

Multicultureel ideaal maakt ons koortsig van enthousiasme

Mogelijk stigmatiserende cijfers over virusverspreiding binnen ‘de gemeenschappen’ worden hengstig weggemoffeld. Het ultieme horrorscenario is natuurlijk de ontmaskering van vreemd gedrag door vreemdelingen. Niet aangepast, niets verstaan, niets gedaan? Het opperste vooroordeel in de praktijk? Oei, wat nu met het multiculturele sprookje? Verstoppen die handel! Al goed dat de oppositie zich koest heeft gehouden tijdens deze coronale opera. Er moest maar weer eens een dode vallen net voor een cruciale verkiezing. De werkelijkheid heeft het uitgeputte ideaal geveld.

Onze raad? Wees niet bang maar volwassen voorzichtig. Verzorg je handhygiëne. Hou afstand van vreemden. Draag enkel een masker als u dat zinvol vindt. Geef van uw privacy niet alle intimiteit weer. Blijf op de hoogte van alternatieve berichtgeving. En mochten duizenden mensen ineens ongemaskerd op straat komen om de tirannie te treiteren, dan zullen we elkaar daar ‘ont-moeten’.

Anneleen De Bruyne

**

Het immer en altijd gezagsgetrouwe ‘tScheldt neemt natuurlijk volledig afstand van de interpersoonlijke gedachten en raadgevingen van haar columniste Anneleen De Bruyne. We zouden niet graag enkele advocaten van Cathy Berx over de vloer krijgen wegens opruiende taal, anarchie en rebellie.

***

Wij hebben onze bijdrage nog niet gestort voor de privé-denktanken van Wouter Beke, Cathy Berx, Marc Van Ranst, Bart Somers en Maggie De Block… Help ons onze contributie te betalen vooraleer wij op hun zwarte lijst komen te staan. Kies een abonnement:

 

 

9 reacties op “Wanneer vallen de maskers? Verhalen die doen balen

 1. tja….waar zitten de Jannen zonder vrees? Vlamingen zijn verworden tot angstige piepkuikens, toetsenbordhelden, stasi aanhangers. zeuren en janken en braafjes in hun hol kruipen, op alle mogelijke manieren worden ze in het oog gehouden en gedwongen hun vrijheid op te geven, elke dag 1mm. meer en nog snappen ze het niet, de grondwet wordt hier al jaren met de voeten getreden onder het mom van “als ge niks te verbergen hebt…” klein vb. waarom zijn we verplicht door de overheid om ons loon op een bankrekening te laten storten? een bank is tot nader order nog steeds een prive instelling, toch worden wij verplicht ons inkomen kenbaar te maken aan het personeel van die prive instelling, privacy? nooit van gehoord. een aanfluiting van de grondwet, maar ja, “als ge niks te verbergen hebt….” STA OP JAN… SLA DOOD WAT VALS IS, VLAANDEREN DE LEEUW.

 2. Het resultaat van de decennia lang ‘mars door de instellingen’ van de communisten en de Agalevers ,met als resultaat kromrecht en inquisitie door machtsgeile ‘rechters’ alias mislukte advokaten !
  De heksenjacht neemt hallucinante en dystopische vormen aan ,onleefbaarheid Must sein , geen andere moraal dan de linkse fascisten ideologie ,nog even geduld ,het jachtseizoen gaat weldra open !

 3. Eddy Elyn
  4u ·
  Gedeeld met Iedereen
  Het volgende is mijn bericht naar de redactie van de krant HNB van dit WE;
  Waarde redactie ,
  Zo juist uw reportage gelezen getiteld “ Schrik voor de Prik” door Kristof Bohez.
  Dit artikel is naar mijn mening : 1) Tendentieus 1) Bevooroordeeld 2) Gekleurd 3) Misleidend 4) Moedwillig de waarheid vertekenend 5) Onbetrouwbaar 6) Partijdig 7) Strekking hebbende 8) Sturend 9) Subjectief 10) Vooringenomen
  1) Tendentieus alleen door de eerste zin “zo reikhalzend we uitkijken naar een vaccin tegen corona …”
  2) compleet onvolledig : Waarom (waarschijnlijk durft u niet) schrijft u niet over de miljarden dollars aan schadevergoedingen die de Pharma-industrie moest betalen aan de slachtoffers van hun vaccin HPV. Zoek het op wat in feite uw werk is. Meisjes en jongens die voor hun hele leven gehandicapt zijn En nog erger. Zoek op waarom Japan , India enz bepaalde vaccins weigerden.
  3) Het zou een heel goed idee om het ganse “nieuwe normale” in twijfel te trekken. Het gezonde verstand te omarmen.
  4) Informatie afkomstig van de bijsluiters (Cervarix-Gardasil-Gardasil 9) voor gebruiker en professionals.
  De meest voorkomende bijwerkingen (‘vaak-zeer vaak’) van HPV-vaccins zijn pijn, zwelling, skeletspierstelsel- en bindweefselaandoeningen (myalgie/artralgie), jeuk, blauwe plekken en roodheid op de injectieplaats, hoofdpijn, koorts, misselijkheid, duizeligheid, braken en flauwvallen.
  De volgende gemelde bijwerkingen komen minder vaak voor, maar zijn reden tot bezordheid:
  * Moeite met ademhalen, kortademigheid of een piepende ademhaling
  * Huiduitslag
  * Gezwollen klieren (hals, oksel of lies)
  * Pijn in de gewrichten en in het been of pijn op de borst
  * Ongewone vermoeidheid, zwakte, lethargie, duf gevoel of verwardheid
  * Syndroom van Guillain-Barré
  * Rillingen
  * Een algemeen gevoel van onbehagen (niet lekker voelen)
  * Pijnlijke spieren en/of spierzwakte
  * Moeite om eten binnen te houden, braken of buikpijn
  * Toevallen
  * Pijn op de borst
  * Hevige maagpijn
  * Huidinfectie
  * Bloeden of meer blauwe plekken dan normaal
  Indien een gevaccineerde symptomen van één of meer van de minder voorkomende bijwerking vertoond, zelfs maanden na vaccinatie, dan is het verstandig de betrokkene (en/of de ouders) te wijzen op de mogelijkheid van een reactie op het vaccin, zodat deze hun arts kan/kunnen raadplegen.
  Voorbeeld bijsluiter Cervarix:
  D’er zijn ook al dodelijke gevallen bekend
  5) Een griepvirus muteert al jaren. In december/januari komen virologen en wetenschappers bij elkaar om te besluiten welk griepvaccin ze op de markt zullen gooien. Ze hebben geen glazen bol, dus nemen ze ingrediënten van de vier voorgaande jaren verkochte griepvaccins, ze mixen dat … en zie zo … het nieuwe griepvaccin is gebrouwd. En – tenzij ik mij vergis … heeft ook de viroloog Van Ranst al zo iets laten optekenen.
  Getekend
  Eddy
  Opmerkingen
  Schrijf een opmerking…

 4. Wanneer heel het land als een kaarten huis in elkaar stuikt en armoede overal de kop zal opsteken door duizenden faillissementen , ons sociaal leven niet meer bestaat en we bang voor de staat gaan zijn door hoge boete , gevangenis straffen wanneer je niet in de waanzin wil mee gaan. Pas dan zal de Vlaming wakker worden … als het dan nog maar niet te laat is ?!

  1. Nu maatregelen staat van beleg versoepeld zijn heeft governator dus tijd om arresten Straatsburg en verdragen onmidellijk toe te passen op ondergeschikte besturen prov.Antwerpen.P.S.:Geen reden om Schwarzenegger er bij te halen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *