ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wanneer de net verkozen Vlaamse Jeugdraad lijkt op een Unesco vergadering…. en vooral wie zit er achter? – 't Scheldt

Wanneer de net verkozen Vlaamse Jeugdraad lijkt op een Unesco vergadering…. en vooral wie zit er achter?

U leest hier wie er eigenlijk achter de verkiezingen zat van de nieuwe Vlaamse Jeugdraad…

De Vlaamse Jeugdraad heeft zijn nieuw verkozen ‘raadslieden’ bekend gemaakt. Het zijn, en we feliciteren hen allemaal: Ajar Bentaha, Amir Bachrouri, Floren Muys, Loredana Cremery, Anita Nyame, Priscilla Keuppens, Lotus Li, Samuel-Joe Munanga, Nick Beerens (Formaat), Jan Langeraert (Groep Intro), Franka Foré (Joetz), Marnik De Bondt (VDS), Maryline Thiry (Uit De Marge), Paulien Herck (Bamm!), Fien Morren (Globelink) en Ines De Geest (Chirojeugd Vlaanderen).

De Vlaamse Jeugdraad geeft advies aan de Vlaamse Regering over alle domeinen die kinderen, jongeren en hun organisaties aanbelangen.

Dat zijn ‘dure’ woorden.

Eigenlijk is het simpel.

De Vlaamse Jeugdraad is het topje van een subsidie-ijsberg. De vzw achter de Vlaamse Jeugdraad krijgt zo’n 1,7 miljoen euro per jaar.

De Vlaamse Jeugdraad bestaat uit 8 jongeren (ook ‘raadslieden’ genoemd) en 8 jeugdwerkers (die werken voor 8 andere gesubsidieerde verenigingen). Deze ploeg van 16 wordt verkozen voor 3 jaar.

Dit jaar werden niet alleen nieuwe ‘raadslieden’ verkozen, maar ook drie thema’s waarrond de Vlaamse Jeugdraad gaat werken, zijnde: ‘Je goed in je vel voelen’, ‘gelijke kansen’ en ‘klimaat’.

Er zit niet alleen veel geld achter de Jeugdraad, er kleeft ook een randje aan.

In 2018 gooide de Vlaamse Jeugdraad 4 jonge raadslieden buiten. Het ging om zware misdadigers. De Vlaamse Jeugdraad maakte de namen van de 4 veroordeelden bekend in de pers om de bevolking te waarschuwen voor: Jeroen Bergers, Niklas Arents, Thomas Decat en Inne Volkaerts. Hun misdaad: Drie van de 4 waren lid van de Jong N-VA. Plus, ze werden alle 4 na een Pano-reportage geassocieerd met Schild en Vrienden. Het lidmaatschap en de associatie waren voldoende voor hun ontslag. Deze 4 hadden in het echt geen moord gepleegd, niet uit de kas gestolen, niet aan het haar van de voorzitter getrokken, geen kauwgum onder de bank gekleefd. Maar ze moesten wel buiten.

Tegelijkertijd liep er in die tijd nog een ander ‘raadslid’ rond, ene Jihad Van Puymbroeck. Zij kwam in opspraak door op sociale media N-VA en Vlaamse Belang te bashen. Maar zij werd niet ontslagen. Integendeel zij werd bevorderd. Zij mocht op de VRT gaan werken. En begin dit jaar, U gelooft het nooit, verkaste Jihad Van Puymbroeck naar het subsidie-vehikel ‘De Ambrassade’, toevallig ook de vereniging die achter de Vlaamse Jeugdraad zit. En welke gesubsidieerde job mocht Jihad Van Puymbroeck bij De Ambrassade uitvoeren? Zij mocht dit jaar de verkiezingen van de Vlaamse Jeugdraad organizeren…

Het zal U niet verwonderen dat Jihad nog een tijdje parlementair medewerker was van… Kristof Calvo.

Vermits Jihad nog tijd over heeft naast haar ene gesubsidieerde job, heeft ze nog een tweede job. Ze is naast “Projectcoördinator verkiezingen Vlaamse Jeugdraad” ook “Persverantwoordelijke Belgian Network for Black Lives“.

Nu begrijpt U meteen waarom de nieuwe Vlaamse Jeugdraad zo erg lijkt op een Unesco vergadering.

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

9 reacties op “Wanneer de net verkozen Vlaamse Jeugdraad lijkt op een Unesco vergadering…. en vooral wie zit er achter?

 1. Dit noemen ze voorbereiden op het politieke leven: discrimineren van de autochtone jeugd (u weet wel het soort jeugd dat naar festivals trekt, pinten drinkt en plezier maakt, niet het soort “jeugd” dan in de zomer afzakt naar Blankenberge om er te gaan vechten of met oud op nieuw plundert en auto’s in brand steekt), misbruik maken van het woord “Vlaams”, geld door vensters en muren gooien maar vooral aan hun eigen achterban spenderen…Dit is net zoals onze regering van Vlaminghaters geen afspiegeling is van onze maatschappij is dit voor mij helemaal geen afspiegeling van onze jeugd. Een bende graaiers waar er zelfs al een van hun perfide op het niveau EU zit…voor het milieu.

 2. Ik heb geruchten gehoord dat, in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen, verschillende US democratische sleutelfiguren in de Europese instellingen en ook in de Belgisch Nationale instellingen en VZW’s, stage konden lopen omtrent de organisatie van deze soort van ‘verkiezingen’.
  In België is men door de ‘Democratie Next generation’ verplicht om op wens van 5% van de federale stemmen, de kerncentrales te sluiten. En voor eenzelfde minoriteit zal men waarschijnlijk de abortusregels versoepelen. Sterk hé! 😉
  In Amerika hebben die stagiairs dan dit nieuwe democratisch spel en haar verslaggeving er over, zoals in België, verheven tot een kunst waartegen de beste schaakspelers mietjes zijn.

 3. Draai de geldkraan naar die subsidieslurpende organisatie dicht, elke teug telt ter redding van de kapseizende Begroting.

  1. “”Ik heb eigenlijk geen hobby’s, maar wel een dochter. Vroeger had ik er wel veel zoals zwemmen, tekenen, paardrijden en viool spelen.””” Zo te zien was dat meiske zeer zwaar gediscrimineerd in haar jeugdjaren. Paardrijden, viool spelen… allemaal hobby’s voor de zwaar gediscrimineerden zo te zien.

 4. Om van te geubelen, er zitten bijna meer kleurlingen in dan echte Vlamingen. Als we de volgende verkiezingen niet massaal voor het VB kiezen, is het wellicht te voor altijd te laat, dan bestaat het Vlaamse volk niet meer, uitgeroeid door de linkse minderheid (groenen, liberalen, socialisten en christendemocraten). Die linkse neuroten willen dat we binnen afzienbare tijd allemaal een bruin kleurtje krijgen.

 5. Wij weten wel hoe we “diversiteit” autochtonofoob discriminatoir kunnen verdraaien in ons voordeel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *