Waarom ‘tScheldt drie artikels van Conner Rousseau verwijdert – 't Scheldt

Waarom ‘tScheldt drie artikels van Conner Rousseau verwijdert

Hierbij geven we de redenen waarom ‘tScheldt drie artikelen over Conner Rousseau zal verwijderen…

De aanleiding

Op zaterdag 25 juli 2020 publiceert ‘tScheldt drie artikels rond de Voorzitter van de SP.A: Conner Rousseau. Het gaat om drie artikels rond 2 films uit de entourage van Conner Rousseau, te lezen, vrienden en familie van Conner Rousseau die
deze video’s op hun sociale media gepost hebben. De video’s werden opgenomen op een huwelijksfeest van de broer van Conner Rousseau in Frankrijk te midden van een coronapandemie.

Op zaterdag 25 juli 2020 rukt een socialistisch trollenleger ten aanval tegen ‘tScheldt. Het gaat niet om het al dan niet volgen van de coronaregels door Conner Rousseau. Het trollenleger beweert dat Conner Rousseau nooit in Frankrijk is geweest en dat ‘tScheldt fake news publiceert.

Op zondag 26 juli 2020 lanceert Rik Van Cauwelaert een tweet waarin hij verwijst naar ‘tScheldt en stelt dat Conner Rousseau een communicatieprobleem heeft. Bagger is zijn deel. Hij wordt ervan beschuldigd Conner Rousseau in diskrediet te willen brengen.

Op zondag 26 juli 2020 bevestigt een journalist van De Morgen tijdens een conversatie op Twitter met enkele vrienden dat de beelden van ‘tScheldt wel eens echt zouden kunnen zijn.

Op zondag 26 juli 2020 publiceren De Morgen, VTM en Het Laatste Nieuws dat Conner Rousseau effectief aan het fuiven en feesten is geweest in Frankrijk. Ze vergeten erbij te vertellen dat zij de beelden zelf al drie dagen lang in bezit hadden.

Op zondag 26 juli 2020 crasht de website van ‘tScheldt, al dan niet onder druk van het hoge aantal bezoekers, of vermoedelijk als gevolg van een aanval van enkele hackers uit het Conner kamp.

Op zondag 26 juli 2020 ontvangt ‘tScheldt een ingebrekestelling van het advocatenteam van Conner Rousseau, Paul Bekaert en Simon Bekaert. In een ander leven verdedigen zij Carles Puigdemont, de President van Catalonië en zijn zij voorstanders van de absolute Vrije Meningsuiting. In hun hoedanigheid van advocaten van Conner Rousseau dragen zij oogkleppen en wordt Vrije Meningsuiting plots een strafbaar misdrijf.

Zij eisen de verwijdering van de 3 artikelen over Conner Rousseau wegens schending van het portretrecht van Conner Rousseau. Zij stellen ook dat ‘tScheldt insinueert dat Conner Rousseau zich niet hield aan de coronamaatregelen. Dat is volgens de advocaten laster want zo schrijven ze: “Cliënt (nvdr Conner Rousseau) was dan ook nog eens enkel bereid te gaan (nvdr naar het feest in Frankrijk) mits dagelijks controle van de aanwezigen op corona symptomen, hetgeen ook gebeurde”.

Voorafgaand aan de beslissing

‘tScheldt werd opgericht in 1995 en werd in haar 25-jarig bestaan tweemaal voor de rechtbank gedaagd. Tot tweemaal toe won de klager in eerste aanleg en werd de toenmalige, inmiddels overleden uitgever, veroordeeld tot gevangenisstraf. Tot tweemaal toe werd het vonnis in Hoger Beroep helemaal gekeerd en kregen klagers ongelijk niet in het minst omdat een Persmisdrijf uiteindelijk voor het hof van assisen dient beslecht te worden.

De huidige ploeg van ‘tScheldt is inmiddels een 25-tal mensen groot die uit alle lagen van de bevolking, de politiek en het bedrijfsleven komen. ‘tScheldt opereert hierbij als de gemaskerde nar in de samenleving. Gemaskerd om vrij en ongestraft te kunnen zeggen wat men denkt. Gemaskerd om vrij aan satire te kunnen doen, want satire is vandaag de dag een vorm van literatuur die soms letterlijk en figuurlijk gevaarlijk is. Vraag even na op de redactie van Charlie Hebdo.

Het motto van ‘tScheldt is geënt op het doel van satire: ‘shaming individuals or government into improvement’.

Alle medewerkers van ‘tScheldt schrijven of tekenen mee als vrijwilligers waarbij zij 1 zekerheid hebben, dat hun namen nooit zullen bekend gemaakt worden. Mocht de politiek of journalistiek weten wie er allemaal mee schrijft of tekent aan ‘tScheldt, de wereld zou te klein zijn.

De beslissing

Daarom heeft ‘tScheldt het volgende beslist…

Justitie kennende in België, dat is die instelling die ressorteert onder Koen Geens en waar je als burger of onderneming geen staat op kan maken, gaan we ervan uit dat er minstens eerste aanleg en hoger beroep van komt als de haaien van Rousseau zich beginnen wentelen in hun vertrouwde territorium.

Wetende dat ons dat minstens 10.000 euro aan advocaten zal kosten de komende jaren…

Wetende dat 10.000 euro het equivalent is van 119 jaarabonnementen op ‘tScheldt aan 84 euro per jaar…

Wetende dat we die 10.000 euro beter in een nieuwe server steken zodat ‘tScheldt niet meer crasht bij een volgende bezoekerspiek…

Wetende dat een rechtszaak ons blokkeert in doen en denken…

Wetende dat we ondertussen een punt hebben gemaakt en dat iedereen een meer globaal zicht heeft op het doen en laten van de Rousseau’s…

Kiezen wij voor de vrijheid om niet meegesleurd te worden in een rechtszaak…

Daarom zal ‘t Scheldt de drie gewraakte artikelen door het advocatenteam van Conner Rousseau per 27 juli 2020 verwijderen…

***

Illustratie: Paul Bekaert, één van de advocaten van Conner Rousseau

***

Mocht U ‘tScheldt willen steunen dan zijn wij daar uiteraard dankbaar voor. Kies hier een abonnement:

23 reacties op “Waarom ‘tScheldt drie artikels van Conner Rousseau verwijdert

 1. Als minder-valide met een inkomen van ei-zo-na 1100 euro per maand kan ik nog geen abonnee worden. Maar van zodra ik wat kan sparen voor een andere gebitsprothese, zijn jullie aan de beurt: ik pas dan mijn budget aan zodat er wat vrij komt. Noem het (in het Engels) een ‘pledge’. Ik weet dat jullie daar geen boterhammen mee kunnen kopen, maar kop op dat komt wel. Jullie hebben mijn woord.

 2. Spijtig dat dit niet vlak voor nieuw verkiezingen de broek zo wordt afgetrokken van de Rode Rakker zodat hij met zijn politiek-correcte billen dan pas bloot zal komen te staan. Dit zou hem de “limbo” hebben doen dansen, met als horizontale lat, de kiesdrempel. Werkvolk kiest niet voor het “Caviar Socialisme” en herkent de omhooggevallen incarnaties der figuren uit Orwell’s “Animal Farm” maar al te goed, zelfs vermomd met witte sneakers. Ook al zal de sossenrode propagandatoeter S.R.T. hem nog vaak opvoeren ter gaullistische promotie , Werkvolk trapt er niet in, die stemmen immers VB want “electorale wraak is zoet !”

 3. ‘Portretrecht’ is dat zoiets als ‘standbeeldrecht’ ? Van kinderen en minderjarigen mag men geen foto’s publiek maken, da’s geweten, maar van partijvoorzitters ? Bizar. Dure (Loge?)advokaten voor de partaaibonzen, pro deo advokaten voor ‘t Scheldt ?;-). Geen erg, iedereen die het wou zien heeft het gezien, case closed, toch wat de foto’s betreft….
  Nu, er zijn 2 verschillende dingen : de dure privé-feestjes met alles drop & draan , kritiek daarop kan ‘men’ nog afdoen als jaloezie, afgunst, enz (van mij alleszins niet, ik lust geen champagne, verdraag geen boenke-boenke’muziek’, heb een allergie aan BV’s – liever de G.V.’s, de gewone Vlamingen – en a fortiori aan kaviaarsocialisten, van boten word ik zeeziek, enfin zelfs mét uitnodiging zou ik forfait geven, yep.
  Het andere aspect is de legaliteit, en in casu de maatregelen tegen het virus, en de manier waarop dit omzeild wordt (tot in Nieuwpoort….). Dat moeten de bevoegde mensen maar uitmaken.
  Veel belangrijker is de hele mentaliteit van ‘t mateke, en bij uitbreiding de ganse kliek top-sossen. Niet een eenmalige uitschuiver maar hun continue gedrag…. Wat zou ik graag eens het relaas horen (o.a.) van die politie-agente uit St. Niklaas, die een dronken Mateke staande hield, en prompt werd uigescholden, bedreigd en haar job zou verliezen (“weet gij wel wie mijn moeder is ??”….). Of het feit dat ‘t Mateke niet vies zou zijn van een snuifje en een pilletje (ik weet het dus niet), uiteraard geen uitzondering in die Hogere Kringen, maar ook weer niet stichtend als voorbeeldfunctie voor onze jeugdige en oudere burgers…
  Soit, als zelfs Leopold, Colombus, Churchill etc van hun sokkel kunnen vallen, dan zal het slechts een kwestie van tijd zijn voor hen-die-zelfs-nog-geen-standbeeld-hebben (en er ook nooit een zullen krijgen).
  Benieuwd wat de politieke barometer peilt in de volgende weken/maanden…. Een hete herfst? Toppie !

 4. “Eieren voor uw geld gekozen” , pragmatisch opgelost. Hij is immers toch de broek afgetrokken met de politiek-correcte billen gescheiden met horizontale barst bloot, het opzet is toch geslaagd !

 5. Ach zo, dat is dus de reden dat ik gisteren enkele keren ben “buitengewipt” omdat de server niet bereikbaar was. Ik dacht aanvankelijk al aan Chinese of Noord-Koreaanse toestanden waar de site door de Gutmenschen uit de ether werd gehaald of dat onze “politiek correcte” censuur had ingegrepen.. Gelukkig niet dus. En trouwens het lijzig smoelwerk van dat kaviaarsocialistje zal ik zeker niet missen.
  Erger gesteld vind ik het dat die 2 narren in zwarte toga wél de vrije meningsuiting voor X verdedigen maar dat ze die i.v.m. Y dan weer bekampen. Wellicht is dit typisch in een rechtstaat waar de grote baas bij justitie een ei zona seniele pipo is.

 6. Als conner zijn schoonzus dus de bruid een Française is ,is het normaal dat hij naar Frankrijk gaat voor het feest,en dan gelden de voorwaarden opgelegd in Frankrijk ,maar zoniet dan is het ontzeilen van de regels die opgelegd zijn door Veiligheidsraad in Belgie ,en dan is dat een zware fout ,geld mag geen rol spelen in deze moeilijke tijden,

 7. Ik vind het echt niet kunnen dat dat verwend ventje, de regels aan zijn laarzen lapt en dan nog verdedigd wordt door advocaten. Justitie verliest hierbij haat geloofwaardigheid en schendt daarbij de rechten van vrije meningsuiting. Dat neigt naar communisme????

 8. Het nieuwe rode fascisme wordt hiermee bestendigd !! de poen regeert !! ik zou mij pro-deo laten verdedigen of deed het zelf ,Ik ben nu ook in beroep tegen onterechte gasboetes opgelopen door te manifesteren tegen verplicht moskee bezoek van Vlaamse kinderen die hierdoor politie beïnvloed worden , wat bij wet verboden is !!
  Fascisme is ook boekverbranding , beknotten van vrije mening , verklikkingslijnen , totale controle op het volk met als excuus een pandemie die er geen is !overdrijving van getallen om de macht -zij het niet democratisch verkregen- te bestendigen ,de linkse loetjes en hun import kiezers worden nu geviseerd en dat steekt natuurlijk , als dit blad dan nog met bewezen overtredingen zwaaien ,breekt de hel los ,misschien straks eens het Horst Wessel lied onder het stof halen !

 9. Ondertussen hebben wij wel de hypocrisie van Conner kunnen zien. Ha ja ,covid 19 is in Frankrijk minder gevaarlijk dan bij ons. Hij veegde ook zijn voeten op 1 mei aan de “niet noodzakelijke verplaatsingen” met VTM aan zijn gat. Hij denkt dat hij boven de wet staat, en wij hebben het allemaal gezien.

 10. Het is toch al ver gekomen dat de waarheid niet meer mag gemeld worden. Dit terwijl de MSM de waarheid niet meer wil schrijven. De weg richting dictatuur is al lang ingezet, stap voor stap worden onze vrijheden ingekort. Dit is alles is volgens mij begonnen met het VBlok proces. Doormiddel van allerhande trucs heeft men die partij kunnen laten ontbinden. Het sein voor de “verdraagzamen” om een tand bij te zetten. De MSM met de BRT op kop volgend al slaafs de richtlijnen van hun grote leiders. Voorbeelden genoeg. Maar nu via sociale media meer en meer andere geluiden te horen zijn, richt men zen pijlen daarop. Ik voorspel nu al, dat dit voor jullie nog maar een begin gaat zijn. Wat jullie beslissing betreft, kan ik ze gezien de gevolgen wel begrijpen. Al is het met een zure smaak.

  1. ‘Het sein om een tand bij te zetten ?’ Zeg maar een heel gebit….. De hele tsunami van BLM, de standbeeldenstorm, het ‘hervormen’ van het onderwijs aangaande het kolonialisme, etc ; de pogingen tot ‘mystery calls’ e.d.; het continu aanklagen van ‘het witte ras’, bij voorkeur de oude mannen; het beknotten van de sociale media, na het censureren in de ‘klassieke media’; het dreigen met processen tegen afwijkende niet-politiek correcte meningen, het houdt niet op en het wordt steeds maar driester….Hoelang nog ?

 11. De verdwijntruc : volgens HLN is ‘t Mateke verdwenen van Instagram, heeft zijn account opgezegd. De voornaamste (?) reden zou zijn, volgens eigen zeggen, “om zich beter te kunnen toeleggen op de regeringsonderhandelingen”. Woeha !

 12. Jammer dat Rik Van Cauwelaert ‘t scheldt in de picture heeft gezet, het moet voor jullie geleken hebben alsof jullie opeens relevant zouden worden …, quod non.
  Die extra server is trouwens verloren moeite zenne, er zal geen kat meer komen zien nu ze weten wat voor bagger er op deze site staat.

  1. Oei, als het over relevantie gaat, kijken wij meestal eerst naar de commentaarsectie onder de artikelen van de niet relevante website ‘tScheldt… en daar staat U dan niet-relevant te wezen tussen al het niet-relevante… soms is het een vrijheid te bedenken dat we binnen 60 jaar allemaal dood zijn… (‘tScheldt)

 13. Zoals al gemeld op Twitter: serverless computing lost twee problemen op: pieken en dDoS aanvallen op uw webstek en het kostenplaatje van vaste kosten naar variabele. Probeer het gratis op Azure of AWS.

 14. Dankzij HLN weet ik sinds vandaag dat een site als tscheldt.be bestaat. Van de nood een deugd gemaakt en abo van 6 maanden afgesloten. Misschien een druppel op een hete plaat maar op deze manier komt die nieuwe server weer wat dichterbij.

 15. Een krantje van niks dat prat gaat op haar recht tot vrije meningsuiting, maar die dan wel een reactie die niet in lijn is met haar gedachtegang censureert. Hoe hypocriet kunt ge zijn, moderator!
  Nogmaals, ge hebt uw kijkerspiek gehad, en het gros komt nooit meer terug. Laat dus die extra server maar zijn, ‘t is weggesmeten geld.
  Tot nooit meer
  -OC

  1. Wat bedoelt Oscar Coccu toch ? Censuur, hier ?? Nog nooit iets van gemerkt (in tegenstelling tot HLN, De Morgen, Knack, De Standaard, Humo, VRT, Kerk & Leven, etc. En de verdwenen foto’s van ‘t mateke, ‘t werd tijd ! Smoelwerk beu gezien, maar nu uitgebreid in den Humo, aaargh !!! Nog niet gelezen (eerst een pilletje tegen de bloeddruk), maar vluchtig gezien : rookt joints, leest nooit een boek, gaat nooit naar musea, enz.
   Kortom, een echte proletarische voorzitter, geen John C. die de nationale polletiek vaarwel zegt. Bye ! ! !

 16. hoog tijd dat de nieuwe adel (alle politiekers die al jaren lang op de Vlaamse werkende Vlaming teren) en er niks van bakken ontslagen worden met terug werkende kracht )heb recht van spreken wordt als nog werkende op pensioen belast meer dan 55 % op bruto loon een dat ga naar die profiteurs.
  opdoeken die handel , en nieuwe mensen aanstellen bekwaam om die problemen op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *