ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VTM verplettert VRT tijdens historisch nieuwsfeit – 't Scheldt

VTM verplettert VRT tijdens historisch nieuwsfeit

Het vermoedelijk belangrijkste nieuws- en dus TV-moment van het decennium in België vond vandaag, 12 maart 2020, plaats rond 22 uur. De Nationale Veiligheidsraad kwam samen naar aanleiding van een virus, door viroloog Marc Van Ranst gedefinieerd als een ‘griepje’.

Het vermoedelijk belangrijkste nieuws- en dus TV-moment van het decennium in België vond op 12 maart 2020 plaats rond 22 uur. De Nationale Veiligheidsraad kwam samen naar aanleiding van een virus, door viroloog Marc Van Ranst gedefinieerd als een ‘griepje’.

Het moet zijn dat er ook andere wetenschappers dan Van Ranst met dat griepje zijn bezig geweest de laatste tijd en dat toch enigszins anders hebben ingeschat want zij adviseerden de federale regering om het land zo goed als stil te leggen en dat voor minstens drie weken.

Normaal verwacht je van de met ons geld goed betaalde VRT-nieuwsdienst dat ze zoiets snel, correct en gedetailleerd tot bij hun klanten brengen.

Helaas. Het was de nieuwsdienst van VTM die doorhad dat er iets belangrijks aan het gebeuren was. Zij zonden de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad integraal uit en duwden na afloop onmiddellijk de microfoon onder de neus van alle betrokken ministers.

Ondertussen bij de VRT ontspon er zich een gezellig tafelgesprek tijdens het programma ‘Vandaag‘. Terwijl op VTM Premier Wilmès de bevolking toesprak, bracht de VRT het kirrende lichtgewicht Danira Boukhriss in stelling. Gibberend en trots had ze het over wat ze vandaag op sociale media had gezien. Ze moest en zou het ook hebben over alle complottheorieën die er de ronde doen over corona. Ondertussen werd op VTM uitgelegd hoe scholen gingen sluiten, hoe bars en restaurants moeten dicht gaan, hoe er met ouderen moet worden omgegaan, …

Wim De Vilder scheen nu en dan door te hebben dat er interessante dingen werden verteld op die persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad in Brussel, maar meer dan even symbolisch de rechtstreekse link met Brussel open te zetten, scheen er ‘vandaag’ niet in te zitten. Nee, Danira Dinges was belangrijker. Of de burgemeester van Leuven, Mohamed Dinges Ridouani, die op Nationale TV het onderscheid niet kon maken tussen een TD en een Te Deum. Aan de keuveltafel zat ook een psychiater, Dirk Dinges De Wachter en er was zelfs een econoom Paul Dinges De Grauwe. Allemaal toppers in hun vakgebied, maar absoluut van nul en generlei belang tijdens dit significante en unieke TV-moment. Terwijl VTM de kijkers al lang had ingelicht dat evenementen vanaf vrijdag 13 maart middernacht in heel België worden verboden, piepte plots de burgemeester van Leuven op de VRT “worden evenementen nu afgeschaft”? Hij zag het probleem van al die af te schaffen Te Deums als een vloek opdoemen.

Het grootse Dinges aan tafel was uiteraard wederom Marc Dinges Van Ranst. We willen voor de lol de komende dagen wel eens alle beelden van Van Ranst bij elkaar zoeken over hoe hij corona beschreven heeft sinds dat China miljoenen mensen in quarantaine plaatste voor dat onnozele ‘griepje’.

Het is toch wel heel straf dat dat ‘Van-Ranst-griepje’ plotsklaps heel België versmacht en economisch tot stilstand brengt. Van een trefzeker en accuraat inschattingsvermogen kunnen we Marc Van Ranst alvast niet meer verdenken.

Aan de tafel van ‘Vandaag’ vroeg men ter afronding beleefd aan een VRT-journalist in Brussel “hoe de ministers de boodschap gebracht” hadden. Moest de VRT wakker zijn geweest, dan had ze dat geweten, en haar kijkers ook.

Die subsidies voor de VRT? Duidelijk te veel, te verspreid, en voor de verkeerde programma’s.

***

VTM en VRT doen het met veel geld. ‘tScheldt doet het alleen met abonnementsgelden en zegeltjes van de Bond der Kroostrijke Gezinnen. Kies een abonnement om ‘tScheldt te steunen:

 

2 reacties op “VTM verplettert VRT tijdens historisch nieuwsfeit

  1. “Maybe this world is another planet’s hell.” De juiste definitie van Aldious Huxley in 1956 ,slaat op heel de bende die ons “bestuurd” ,Deze draconische maatregelen gaan ons nog lang en zuur opbreken ,De Waalse Nederlands onkundige ,onverkozen heks ,totaal wereldvreemd ,gijzelt heel Vlaanderen door laattijdige maatregelen genomen na verkeerde adviezen van blauwzuur smurf en tapijt beffer Somers het orakel van de maneblussers,en de Allah-Wieten ,invaders uit de grote zandbak , verzet tegen deze fascisten is er (nog) niet , arm Vlaanderen

  2. Een van die andere “wetenschappers”, als ik het goed voorheb van de universiteit Antwerpen, zijn naam is me ontsnapt, maar misschien kennen jullie hem, valt op de VRT te bewonderen in een nieuwsfragment van 24 februari laatstleden, met de rooie tang Martine als nieuwsanker.
    Ook toen werd door deze man gesproken over een ordinair griepje, en reizen naar Italië, geen enkel probleem. Geen paniek jongens en meisjes, niets aan de hand om ongerust te zijn !

    https://youtu.be/75LqQTpWYAU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *