ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VTM interviewde ‘vluchtelingen’ uit Marokko… uitleg is verbijsterend…. – 't Scheldt

VTM interviewde ‘vluchtelingen’ uit Marokko… uitleg is verbijsterend….

VTM journalist Robin Ramaekers bezocht het niemandsland tussen Turkije en Griekenland waar duizenden vluchtelingen samen stromen om Europa binnen te geraken. De Turkse overheid leidt sinds zondag aan een milde vorm van dementie, ze vergat dat ze 6 miljard euro kreeg om haar grenzen dicht te houden…

VTM journalist Robin Ramaekers bezocht het niemandsland tussen Turkije en Griekenland waar duizenden vluchtelingen samen stromen om Europa binnen te geraken. De Turkse overheid leidt sinds zondag aan een milde vorm van dementie, ze vergat dat ze 6 miljard euro kreeg om haar grenzen dicht te houden.

**

Turkije opende de grens en Opperturk Recep Tayyip Erdogan vertelde vandaag dat er al 18.000 migranten hadden gebruik gemaakt van het nieuwe open-grenzen-beleid van Turkije.

Robin Ramaekers kon enkele vluchtelingen spreken

Robin: Dag Mohammed, alles OK met u en uw familie?

Mohammed: Dag mijnheer van VTM. Allah zij dank dat u hier met uw camera komt waarnemen.

Robin: Wat moeten we waarnemen Mohammed?

Mohammed: Oewel mijnheer van VTM, dat is hier verschrikkelijk zie. Aan de ene kant laat mijnheer Erdogan de deur open om naar het Westen te gaan. Aan de andere kant is er een ik weet niet hoe grote dikzak in Griekenland die de deur toehoudt.

Robin: Vanwaar kom jij dan met je familie, Mohammed?

Mohammed: Oewel mijnheer van VTM, wij komen uit Marokko natuurlijk.

Robin: ? (denkt even na)(als er plots een luide knal weerklinkt bij het plattrappen van een kartonnetje Sunkist door een zusje van Mohammed, schrikt Robin terug wakker om verder te denken)

Robin: Wacht even Mohammed… je zei daarnet dat jullie vluchtelingen waren. Maar in Marokko is er toch geen oorlog?

Mohammed: Moar natuurlijk niet mijnheer Robin, chef. Wij vluchten niet weg van Marokko, wij worden als magneten aangetrokken door de voorzieningen in Vlaanderen. Oe heeft toch ook de reeks “Op Tournee met het OCMW” in ‘tScheldt gelezen?

Robin: Heu… nee…. ‘tScheldt??

Mohammed: Moar mijnheer Robin, ‘tScheldt is de nieuwe bijbel in Marokko. Elke week staat daarin hoe ge voor de rest van Oe leven geld kunt krijgen zonder ooit te moeten werken. Oellie zijt in Vlaanderen de beste mensen ter wereld! En het OCMW klinkt even zoet in onze oren als Allach’s mooiste gebed, Allah zij met Oe mijnheer Robin.

Robin: zwijgt…. (perpleks)(twijfelend) En hoe werkt dat dan met dat OCMW Mohammed?

Mohammed: Allé mijnheer Robin, U kan toch ook lezen. In ‘tScheldt staat dat ge gewoon het juiste toverwoord moet gebruiken om geld te krijgen van het OCMW. Iedereen hier kent het toverwoord vanbuiten.

Robin: (beduusd) heu… toverwoord? Mohammed?

Mohammed: Oe kan dat toverwoord vinden in ‘tScheldt! Oe moet dat zelf maar lezen. Oe moet dat dan ook maar eens proberen mijnheer Robin….(denkt na)… Wacht… ‘t Zou kunnen dat het toverwoord niet voor Oe werkt want U bent nogal heel erg blank. Oe zou beter eerst wat bijbruinen in de zonnebank vooraleer Oe met het toverwoord naar het OCMW gaat…

***

‘tScheldt haalt geld op om de VTM redactie enkele lessen geopolitiek aan te bieden. Kies je abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *