ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VRT-klimaat is echt niet gezond gewoon – 't Scheldt

VRT-klimaat is echt niet gezond gewoon

Het Asperger seizoen moet nog beginnen maar de beate volgzaamheid waarmee de openbare omroep achter de klimaatgodinnen Anuna, Kyra en de Zweedse Greta aanholt, is zowel grotesk als gênant aan het worden.

Het Asperger seizoen moet nog beginnen maar de beate volgzaamheid waarmee de openbare omroep achter de klimaatgodinnen Anuna, Kyra en de Zweedse Greta aanholt, is zowel grotesk als gênant aan het worden.

Dat geen van deze meisjes enige notie van (kern)fysica, geologie, vulkanologie, meteorologie, aardrijkskunde, geschiedenis of wiskunde heeft, is geen bezwaar hen allerwegen op te voeren als de meest belangrijke klimaatspecialisten die de wereld ooit met hun wetenschappelijk bewezen wijsheden en rekenkundige modellen hebben gezegend.

Parochieblad

Pano, het onderzoeksjournalistieke paradepaardje van de met uw centen gefinancierde openbare omroep en het VRT-Nieuws wedijverden met mekaar om Anuna, Kyra en Greta neer te zetten als bezorgd, betrokken en ten diepste bewogen. Wat vooral moet worden onthouden is dat klimaatspijbelen en bosbrossen een nefaste invloed heeft op correct taalgebruik. Vooral Anuna heeft de voorbije maanden elke les Nederlands en dictie gemist. Het is er aan te horen. We zetten de ingeslikte letters vetjes. ‘Da(t) is echt nie(t) gezond gewoon’. ‘Da(t) is echt nie(t) oké’. ‘Ik word daar pissed om’. Hebben ze van onderwijsminister Hilde Crevits in het Vlaams Parlement, dat pissed. ‘Da(t) wij dees moeten doen, is nie(t) normaal gewoon’. ‘Wij kunnen geen normale jeugd hebben omda(t) wij bang zijn’. Met als absolute uitsmijter: ‘Angst is onze drijfveer’.

Dit alles aangevuld met Viva & Flair-vraagjes van een bijzonder kritisch kaliber. ‘Jullie zullen wel moe zijn?’. ‘Slapen jullie voldoende?’. ‘Hoe was het bezoek aan de Franse president Macron?’. Het primetime gesproken parochiedagblad van de klimaatkerk.

Hoezo gekleurd?

Anuna en Greta hebben het geluk in het welvarende Vlaanderen en Zweden te zijn geboren. De ouders van pleegkind Kyra hebben voor hun dochter een lastiger parcours uitgerold. Maar in vergelijking met hun Afrikaanse, Syrische, Venezolaanse en Nigeriaanse zusjes en broertjes behoort dit trio klimaatheiligen tot de bevoorrechte witte upper-class. Gezond, rijk, fair-trade chocopasta, veilig, bio-groenten en uitheems fruit, beschermd. En ze hoeven niet eens naar school: spijbelen wordt hier te lande gestimuleerd. Dat met liefde en zorg omringde jongelui zonder één kritische vraag/bedenking ongehinderd mogen doorratelen over de ondergang van de planeet alsof Oswald Spengler nog moet worden geboren, is afstandelijk-kritisch-objectieve journalistiek onwaardig. De openbare omroep en de kwaliteitskranten – altijd op de bres voor diversiteit en kleur – hadden misschien ook kunnen opmerken dat de oprukkende klimaatkoorts een ongevaarlijke aandoening van voorbijgaande aard is die vooral bij witte kinderen van welvarende tweeverdieners op de betere scholen voorkomt. Breaking news aan de vooravond van de krokusvakantie: ring rond Brussel slibt dicht. Lange wachtrijen op Zaventem. Op naar de Sneeuw & de Zon!

Tibeert

2 reacties op “ VRT-klimaat is echt niet gezond gewoon

  1. Dat het genderloze wicht dit zelf niet heeft verzonnen weet mijn 95 jarige blinde oom ook aan de intonatie van haar zeurstemmetje te horen ,deze hetze is gewoon een coup van de groene gras duikelaars, een gesponsorde bende huichelaars die teert op eco emo en opportunisten uit de marginale poel.
    De ware reden van het plots opduiken van dit “fenomeen” is het camoufleren van de onvrede over het migratiebeleid in dit onland door een grote groep mensen die nog een analytisch vermogen hebben.
    De Marrakesh betoging moest afgeblokt worden om de simpele zielen niet op ideeën te brengen ,ze moesten maar eens een helder moment hebben en het besef dat ze al jaren op de foute mensen stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *