ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VRT-duiding gaat in Lopende Zaken: liever satirisch dan serieus – 't Scheldt

VRT-duiding gaat in Lopende Zaken: liever satirisch dan serieus

Pieterjan De Smedt is een van de betere komieken bij de VRT. Deze schalkse ruiter duikt om de haverklap op in Terzake om zijn joligheid uit te stallen. Geweldig hoe hij een puike imitatie brengt van weerman Frank Deboosere: zo gespeeld spastisch de schouders en nek doen swingen, om de 4 à 5 woorden een ongepaste nadruk leggen en dan die tinteling in de ogen die verraadt hoeveel plezier hij er zelf aan beleeft…

Pieterjan De Smedt is een van de betere komieken bij de VRT. Deze schalkse ruiter duikt om de haverklap op in Terzake om zijn joligheid uit te stallen. Geweldig hoe hij een puike imitatie brengt van weerman Frank Deboosere: zo gespeeld spastisch de schouders en nek doen swingen, om de 4 à 5 woorden een ongepaste nadruk leggen en dan die tinteling in de ogen die verraadt hoeveel plezier hij er zelf aan beleeft. Hij is verdomd nog grappiger dan Chris Van Espen die de openbare weerman neerzet in Tegen De Sterren Op.

Pieterjan gebruikt geen koppelteken in zijn voornaam net zomin als hij respect heeft voor het uithoudingsvermogen van de kijker wanneer hij een vraag 7 x 7 maal herhaalt. De tot uitputting gedreven politicus bezwijkt net niet voor de camera waardoor onze guitige reporter alweer flink wat bijeen heeft gescharreld om zich ‘s avonds in zijn warme bed bevredigend mee terug te trekken. Die dekselse kapoen doet zelfs geen moeite om te verbergen hoe graag hij in de Terzake-studio de boezemregio van collega Annelies Beck afspeurt. Nu, dat weet Annelies wel te waarderen, hoor, dus daar komen nooit zure klachten van. Pieterjan straalt een hunkering naar borstvoeding uit. Heeft hij die ooit gemist of verlangt hij ernaar terug, dat is voer voor psychologen.

Zijn verzorgde collega Björn Soenens heeft dat precies ook een beetje. Die constructieve Amerika-kenner is steeds weer hilarisch in zijn imitatie van de objectieve verslaggever. Wim De Vilder: nog zo’n grapjas die ons in de maling neemt met zijn bewering al vijftig te zijn, terwijl zijn leercontract nog loopt. En dan die sportanker Catherine Van Eylen met de voddenbaal-outfitjes en die marmot op haar hoofd. Ze houdt het graag bij ecologische ontwerpen, glundert ze. Blij dat haar ecologische berm niet in beeld komt. Ze lossen bij de VRT echt wel al hun komisch talent in de arena. Na het vertrek van Jan De Meulemeester bij VTM wordt bij de koddige Pieterjan ongetwijfeld gepolst naar een overstap. Hij verkiest echter zijn luchtige aanpak boven het al te serieuze bij de concurrentie. Pieterjan is dan wel geen getinte man, maar hij serveert wel een getinte kijk op de politieke waan van de dag, daarbij de vreugde in de Vlaamse huiskamers tot ongekende hoogten aanjagend. De VRT verzekert in een persbericht dat er nog veel tranen zullen vloeien van het lachen.

Mo Vanelders

***

Steun de enige overblijvende aparte kijk op samenleving, media en milieu. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

1 reactie op “VRT-duiding gaat in Lopende Zaken: liever satirisch dan serieus

  1. Is Pieterjan besmet met het rode waarheid virus ? menig correcte politicus mag daar toch geen probleem mee hebben ,hij zou wat aan zijn schurftige uiterlijk mogen doen ,een papegaai ziet er fleuriger uit ,als deze jongen op een meeting aan mij een willekeurige vraag stelt ,verwijs ik hem steevast richting toiletten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *