Vraagtekens rond plotse leegloop Carnotstraat en Turnhoutsebaan – 't Scheldt

Vraagtekens rond plotse leegloop Carnotstraat en Turnhoutsebaan

Regelmatige gebruikers van de Antwerpse tramlijn 24 – van Schoonselhof naar Silsburg – wrijven zich stomverbaasd in de ogen. Ook wie zich te voet of met de fiets door de Carnotstraat en de Turnhoutsebaan voortbeweegt, vraagt zich af wat er met Borgerhout – beter bekend als Multicultureel Groenland – aan de hand is. Uw geliefde blad trekt op onderzoek uit!

Regelmatige gebruikers van de Antwerpse tramlijn 24 – van Schoonselhof naar Silsburg – wrijven zich stomverbaasd in de ogen. Ook wie zich te voet of met de fiets door de Carnotstraat en de Turnhoutsebaan voortbeweegt, vraagt zich af wat er met Borgerhout – beter bekend als Multicultureel Groenland – aan de hand is. Uw geliefde blad trekt op onderzoek uit!

Na jarenlang aanhoudend gezeur en toenemende ergernis omtrent de overlast van shisha-bars, rondvliegende kogels, zelf ontbrandende auto’s, theehuizen, telefoontenten en andere rommelige neringen, is er als bij toverslag geen sprake meer van hangjongeren en rondlummelende mannen in het multi-etnische laboratorium dat de roepnaam Boho – Soho, heeft u hem? – trots in het bakfietsvaandel draagt. U heeft zich, verschanst achter het raam van een piepend rijtuig van De Lijn, niet zelden afgevraagd hoe de lokale economie in Wouter Van Besien City precies in mekaar zit. Werkloze jongens, vaders en opa’s in de kracht van hun mooiste jaren. Dag in dag uit hun tijd verlummelend met het nuttigen van pittige kopjes koffie, het rollen van sigaretten of het prevelen van paternosters. Hoe komen die vogels eigenlijk aan de kost? En vooral: hoe komt het dat de terrassen van de Carnotstraat en de Turnhoutsebaan nu plots wel leeg blijven en de waterpijpen zijn gedoofd?

Poten & Oren

Tot onze niet geringe verbazing dient het antwoord in de richting van de Oosterweelverbinding te worden gezocht. Voor de voorbereidende werken en de bouw van de eengemaakte en deels overkapte ring rond Antwerpen zullen de komende jaren duizenden (!) arbeiders nodig zijn. Diplomavereisten zijn er niet of nauwelijks. Iedereen die poten en oren heeft – zoals nieuw-flinkse SP.A-coryfee Monica De Coninck het plastisch formuleert – mag meteen aan de bak. Bekisters, grondwerkers, ijzervlechters, heftruckchauffeurs, kabelleggers, betongieters, cementmakers, timmerlieden, slepers, sjouwers, laders & lossers of camioneurs: allemaal aan de slag. Gedaan met stempelen, vaarwel leefloon, neen aan de uitkeringsindustrie, verbrand dat beduimelde drugsgeld!

Interimkantoren bestormd

Dat Oosterweel-bouwheer Liantis heeft gecommuniceerd dat honderden, mogelijks duizenden werkkrachten in het buitenland zullen moeten worden gerekruteerd, is de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout in het verkeerde keelgat geschoten. Wat? Buitenlanders? Zijn er hier nog geen Oostblokkers en Afrikanen genoeg misschien? Wij niet kunnen of willen werken? ‘Racist, let op wat ge zegt!’, kregen we te velde te horen. Maar er is beterschap. Om daadwerkelijk te laten blijken dat ook de aanstormende generatie sinjoren met een Maghrebijnse achtergrond het goed voor heeft met de toekomst van Antwerpen, is een massale rush op technische en – beroepsopleidingen op gang gekomen. Moeders en vaders – vaak de Nederlandse taal niet machtig – kamperen voor TSO- en BSO-scholen. Interimkantoren worden bestormd door jonge Marokkanen die zo snel mogelijk de handen uit de mouwen willen steken. Voor de eerste werfketen vormen zich lange rijen hongerige werkwilligen. Een slimme vishandelaar in de Handelsstraat is met een winkel in stevige werkkledij en veiligheidsschoenen begonnen. Burgemeester Bart De Wever, ondernemersclub Voka, het Antwerpse Havenbedrijf, de Vlaamse Dienst Voor Arbeidsbemiddeling, straathoekwerkers, stadswachten, pleintjesbemiddelaars, jeugdrechters, recherche en politie: ze zijn allemaal even enthousiast.

De Oosterweelverbinding is een zegen voor de Carnotstraat en de Turnhoutsebaan!

Tibeert

***

Klik hier als U op zoek bent naar een bril die het leven er iets mooier doet uitzien!

9 reacties op “Vraagtekens rond plotse leegloop Carnotstraat en Turnhoutsebaan

 1. Dat het hier geen grote lichten zijn, dat was al duidelijk, maar enig opzoekwerk zou al veel fouten vermijden. Liantis is een sociaal verzekeringsfonds, Lantis is de nieuwe naam van BAM. Misschien kunnen jullie die lidmaatschapsbijdrage waar jullie onder elk artikel om smeken ‘s steken in een deftige eindredacteur?

    1. Volgens Uw redenering waren de volgende auteurs dan blijkbaar volslagen idioten omdat ze niet onder hun ware naam schreven:

     George Eliot, de idioot die in werkelijkheid Mary Ann Evans heette.
     Robert Galbraith, de idioot die in werkelijkheid Joanne (J.K.) Rowling heette.
     E.L. James, de idioot die in werkelijkheid Erika Leonard heette.
     John le Carré, de idioot die in werkelijkheid David John Moore Cornwell heette.
     George Orwell, de idioot die in werkelijkheid Eric Blair heette.
     Mark Twain, de idioot die in werkelijkheid Samuel Clemens heette.
     Currer, Ellis, & Acton Bell, de idioten die in werkelijkheid Charlotte, Emily, & Anne Brontë heetten.
     Charles Dickens, de idioot die in werkelijkheid A.M. Barnard heette.
     Silence Dogood, de idioot die in werkelijkheid Benjamin Franklin heette.
     Lewis Caroll, de idioot die in werkelijkheid Charles Lutwidge Dodgson heette.
     Mary Westmacott, de idioot die in werkelijkheid Agatha Mary Clarissa Miller Christie heette.
     Voltaire, de idioot die in werkelijkheid François‐Marie Arouet heette.
     Ayn Rand, de idioot die in werkelijkheid Alisa Zinov’yevna Rosenbaum heette.
     Pablo Neruda, de idioot die in werkelijkheid Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basoalto heette.
     Richard Bachman, de idioot die in werkelijkheid Stephen King heette.

     1. Jullie halen daar wel beroemde namen boven, daartegen zijn jullie maar klein grut.

 2. Volgens mij ligt de oorzaak eerder bij de verhoogde controles op drugs , drugsgeld , witwaspraktijken , enz… ze hebben hun activiteiten gewoon verlegd en daarvan zijn Deurne en andere omliggenden het slachtoffer van .

  1. Die zijn een heel jaar op vakantie , behalve als de royale subsidies voor hun non activiteiten door het extreem linkse districtsbestuur uitgedeeld worden dan staan ze op de eerste rij , ik kan het weten ik woon er in de buurt , en zie de dagelijkse ‘zegeningen’ van de kansenparels de Turnhoutse baan is meer een open stort ,ondanks dat het meerdere malen PER DAG opgekuist wordt , hetzelfde in de parken , na het verpozen in groep lijkt de groene weide meer op tomorrowland na een weekend fuiven.

 3. ooit rondgelopen , prachtig en mooi
  Onlangs met mijn gezin naar de dierentuin op bezoek ,, in de Carnotstraat geparkeerd ,, te voet naar de Zoo gene ene Belg gezien , alleen maar zooi
  Ik kom daar nooit meer , laatste keer geweest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *