ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voorrang van rechts: links ‘trumpeert’ zich serieus! – 't Scheldt

Voorrang van rechts: links ‘trumpeert’ zich serieus!

Wie The State of the Union door Donald J. Trump bekeek (wij tot tweemaal toe) en er zich oprecht voor openstelde kon niet anders dan erdoor geraakt zijn. Dat is althans onze mening. De puike verwoording klonk presidentieel, de boodschap denderde vol helend patriotisme voort en de staat van het land was ronduit positief.

Wie The State of the Union door Donald J. Trump bekeek (wij tot tweemaal toe) en er zich oprecht voor openstelde kon niet anders dan erdoor geraakt zijn. Dat is althans onze mening. De puike verwoording klonk presidentieel, de boodschap denderde vol helend patriotisme voort en de staat van het land was ronduit positief.

**

Zeker qua wetenschappelijke verwezenlijkingen, militaire modernisering en economische bloei. Wie erin slaagt zijn klassiek Europees wantrouwen ietwat te dempen en de Amerikaanse ziel te voelen trillen, die kan volop genieten van het plechtige decorum van het Congres met de verzamelde verkozenen des volks en met de militaire top in vol ornaat.

Ook de speciale gasten raken telkens weer een snaar. De chief van de grenspolitie die onder Trumps bewind illegalen nu wél tegenhoudt en tonnen drugs in beslag neemt. De ouders van de ontvoerde, gefolterde en uiteindelijk vermoorde seksslavin van de ordinaire islamfascist al-Baghdadi -wiens dood op applaus werd onthaald- waardeerden duidelijk de waardering. Een militair die als verrassing voor zijn aanwezige echtgenote kwam opduiken. De zoon en weduwe van een omgekomen soldaat wiens laatste brief met een mooie toekomstverwachting werd voorgelezen. Een 13-jarige jongen die ervan droomt astronaut te worden was er in het gezelschap van zijn hoogbejaarde overgrootvader die als laatste overlevende van een heldhaftig pilotenteam terecht werd toegejuicht. Sentimenteel? Voor ons allemaal kippenvelmomenten, behalve dus voor wie op de bodem van het cynisme is beland. En neen, we sluiten onze ogen niet voor uitsluiting in de VS noch voor de befaamde foutieve inschatting van buitenlandse culturen. Daarom net goed dat de militaire VS-acties in een buitenste buitenland worden teruggeschroefd. En voor wie de Amerikaanse bewindslieden haat maar wel gul profiteert van hun atoomparaplu: Trump doet nu toch maar flink de NATO-partners mee(r) betalen.

Betreurenswaardig dat de fractie van de Democraten er ostentatief nors en negatief als één groot afwijzingsfront bijzat. Zelfs op CNN waar ze dag en nacht berichten over strapatsen van Trump wordt meer en meer gemord over het feit dat de Democraten in 3 jaar tijd nauwelijks wetgevend werk hebben gepresteerd. Louter dagdromen over Messias Obama volstaat echt niet. De monsterlijke mummie Nancy Pelosi verscheurde in haar functie als voorzitter van het Congres de speech van de zittende president. Daarmee verscheurde ze het weefsel waarop democratie is gefundeerd: het je leren neerleggen bij de wil van het volk. Onuitgegeven hoe elk overschot aan fatsoenlijke geplogenheid hiermee werd besmeurd. Lichtgewichten in het wit gekleed die deden alsof ze konden aanvoelen wat discriminatie in het echte leven betekent. Ziekelijk hoe de Democraten (de naam niet waardig) weigerden te applaudisseren toen de grootste Amerikaanse voorvaderen door Trump werden opgesomd. Alsof het hun Amerika niet was. Alsof hun hooghartigheid hen zou kunnen verheffen boven het verafschuwde plebs dat het Grote Gelijk nooit ofte nimmer zal bezitten. Dat de mormoon Mitt Romney een moreel geweten etaleert door als enige Republikein de Democraten te steunen zegt meer over zijn rancuneuze frustratie dan over ethiek.

Dichter bij huis vallen de deskundigen over elkaar heen om een triomferende Trump neer te zeten als een onverzoenlijke bullebak die het land verder uiteen splijt. Een pluim voor Björn Soenens die voor de VRT steeds objectiever wordt en een zwiepend strafpunt voor Stef Wauters die in zijn blauwe VTM-studio bij correspondente Greet De Keyser zat aan te dringen op een bevestiging dat Trump duchtig beschadigd zou zijn door de afzettingsprocedure. Het gehijg van neo-linkse puristen over de ondraaglijkheid van een rechtse president legt bloot hoe weinig ze begrijpen van wat er onder het publiek leeft. Ook bij ons zijn er meer Trump-supporters dan men beseft. Alleen al omdat het zo’n deugd doet het zelfbeeld van de zelfverklaarde wereldverbeteraars af te knijpen. Dat Trump op Prayer Day meteen terug mept terwijl nare Nancy erbij zit als piet snot zorgde in vele Vlaamse huiskamers voor juichend jolijt. Niet omdat Trump een held is maar omdat zijn tegenstanders zo laf zijn. Uitgeleefde ideologieën die worden uitgedragen door afgeleefde mensen hebben steeds minder toekomst, al beweert men steeds dat Bernie Sanders een jeugdgoeroe is. Trump 4EVA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *