ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voor Vlamingen de politie, voor Turken een influencer… – 't Scheldt

Voor Vlamingen de politie, voor Turken een influencer…

Berichten omtrent een oververtegenwoordiging van Turken in Limburgse ziekenhuizen – zoals door ‘tScheldt al eerder gebracht – noopte Annelies Beck tijdens Terzake op Canvas ertoe hierover een vraag te stellen aan de Vlaamse Minister van Supersamenleving, Bart Somers, alias het Mirakel van Mechelen

Berichten omtrent een oververtegenwoordiging van Turken in Limburgse ziekenhuizen – zoals door ‘tScheldt al eerder gebracht – noopte Annelies Beck tijdens Terzake op Canvas ertoe hierover een vraag te stellen aan de Vlaamse Minister van Supersamenleving, Bart Somers, alias het Mirakel van Mechelen.

**

“Ik ga voor een warme inclusieve gemeenschap”, gorgelde hij alsof hij aan de toog iemand met zin voor meligheid wou opscharrelen. Niemand wordt in de steek gelaten door Somers en zeker de kwetsbare groepen niet. Dat moest hij dan maar eens toelichten, oordeelde mevrouw Beck. “Misschien kwamen die Turken wel van een trouwfeest net voor de maatregelen in voege traden”, probeerde bolle Bart. “Of misschien komt het omdat die mensen zo lang in de mijn hebben gewerkt dat ze nu met hun zwakke longen vatbaarder zijn voor het virus”. Wat? Hoeveel hedendaagse Turken hebben nog steeds last van de mijnwerkersschade die hun grootvaders opliepen? Straks gaat Somers nog beweren dat de Turkse bruiloft-belhamels die de wegen onveilig maken gewoon in volle daglicht hun opluchting willen tonen na de duisternis van de mijnen.

Misschien zijn er nog meer kwetsbare groepen die we in eenvoudig Nederlands niet kunnen bereiken. Wat te doen? Gelukkig wil de Minister van Supersamenleving alles op alles zetten om mensen die de voorbije weken even niet hebben opgelet alsnog te bereiken in hun eigen voertaal. Dat die mensen überhaupt op een andere planeet lijken te wonen en dat je met een dergelijke officiële omzendbrief de taalwetgeving echt wel afschraapt, zal Bart worst wezen. Laten we echter daar allemaal nu niet over nadenken, klonk het nog. Hopelijk gaat iedereen met postkoloniale stress of met achterstand in het kleuteronderwijs nu geen voorrang opeisen. Lourdes loopt leeg dezer dagen maar het Mirakel van Mechelen blijft vol.

Na afloop van de uitzending vertrouwde Annelies Beck ons toe dat ze de studio gingen ontsmetten. Niet door haar, want zij is een proper meiske. Ook niet door Somers, want die zat niet eens in de studio. Neen, het was Bart Schols die met zijn gasten kwam neerstrijken in diezelfde VRT-ruimte en voor die gast kan de lei niet proper genoeg zijn. Alexander de Croo, de meest gefeminiseerde minister ooit, kwam zichzelf op de rug kloppen met zijn reddingsplan voor de bedrijven. De hoofdgast was echter een heus lijk. Straf dat Bart Schols ook de overledenen niet doodzwijgt. Het bleek ene Reginald Moreels te zijn die werd omschreven als een humanitair arts. We nemen aan dat Moreels bijgevolg geen dierenarts was. ‘We doen het voor de mensen’, was altijd al een CD&V-slogan waarin kortstondig Staatssecretaris Moreels voor die partij zich zeker zal hebben herkend. ‘Ik kom op voor kwetsbare mensen’, zo galmde Somers’ stem nog als uit een diepe mijn door de ontsmette studio.

Iedereen dacht aan de mop: Zegt de ene Limburgse non op de trein door de mijn streek tegen de andere non: ‘De mijn riekt’. ‘De mijn ook’, antwoordt de tweede non.

***

Onlangs nog een grap gelezen in de kwaliteitspers? Wij ook niet. Daarom is er ‘tScheldt. Kies een abonnement:

1 reactie op “Voor Vlamingen de politie, voor Turken een influencer…

  1. Moesten er Oscars uitgereikt worden voor volksverlakkerij, arrogantie en landverraad, die Mechelse bolle nazaat van een collaborateur sleepte ze allemaal moeiteloos in de wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *