ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Volgend autosalon op Antwerpen-Kiel – 't Scheldt

Volgend autosalon op Antwerpen-Kiel

Op bezoek in de volkse wijk Kiel waande onze reporter zich in een binnenland vol buitenlanders. Het was er een komen en gaan van de duurste auto’s die er op de markt verkrijgbaar zijn. De bestuurders wuifden naar het plebs alsof ze regelrechte Italiaanse maffiosi uit een Ferrante-verfilming waren.

Op bezoek in de volkse wijk Kiel waande onze reporter zich in een binnenland vol buitenlanders. Het was er een komen en gaan van de duurste auto’s die er op de markt verkrijgbaar zijn. De bestuurders wuifden naar het plebs alsof ze regelrechte Italiaanse maffiosi uit een Ferrante-verfilming waren. Als er al een ander type voertuig passeerde dan was het een bus of een aftands karretje met enkele in hun eigen verleden gedetineerde gepensioneerden. Het Autosalon op de Heizel kon aan deze verzameling bling-bakken niet tippen. Patsers zonder schroom met flink wat chroom straalden een schrikwekkend assertief zelfvertrouwen uit: dit was hun wijk afgebakend door hun eigenste geur. Geblokte dames in vergane boerkamode strompelden aan vetgemest tempo langs de halalshops. Een sliert nakomelingen tuurde met lege blik een grimmige toekomst in. Hun haat tegenover onbekende inzichten veegde als een zompige spons over de cultuur van het gulle gastland.

De verpletterende troosteloosheid van collectief verval deed ons mijmeren over ‘Die Welt von Gestern’ van Stefan Zweig waarin hij de teloorgang van een beschaving betreurt. Nu men in Antwerpen met grote ijver foute straatnamen de vergetelheid induwt zal op het Kiel de Abdijstraat inderdaad op den duur worden omgedoopt tot de Ahmedstraat. Honden voorlopig nog toegelaten, maar ze mogen geen boodschap meer doen. De grote boodschap is dat de multi-culturariteit een zegen is terwijl in werkelijkheid de verdwijnende Oude Belg tot een rariteit is verschrompeld, weggepest, weggehoond, nooit geloofd, vaak beroofd. Uit het lokale gebedshuis walmden restanten van een pleidooi voor achteruitgang. De carnavalhit Koeweit-Kiele-Kiele-Koeweit bracht niemand meer aan het lachen.

Pico Bello

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Ook wij willen een bling bling auto voor de redactie! Steun ‘tScheldt! </a>

1 reactie op “ Volgend autosalon op Antwerpen-Kiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *