ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voetganger krijgt dwangbuis om in Antwerpen! – 't Scheldt

Voetganger krijgt dwangbuis om in Antwerpen!

Het staat nu onwrikbaar en voor eens en altijd vast: corona tast óók de “harses” aan … en dat geldt des te meer voor diegenen die er al zo weinig hadden…

Het staat nu onwrikbaar en voor eens en altijd vast: corona tast óók de “harses” aan … en dat geldt des te meer voor diegenen die er al zo weinig hadden.

**

Bij politici gaapt er boven de ogen en tussen de oren sinds kort één grote leegte waarin het overschotje hersencellen hartstochtelijk kan dansen als in een balzaal. Een stadsfeestzaal van nul komma nul! Het is de besluiten ook aan te zien! Alleen de Boeddhisten kunnen nu eindelijk feestvieren, want na eeuwen zoeken hebben ze dan toch het Nirwana gelokaliseerd: in de holle schedel van de hedendaagse politicus. Als er één species in de kosmos zich best niet al te druk maakt over het “horror vacui”, dan wel de bussel zelfverklaarde “crisismanagers” van het “Schoon Verdiep”! Voor wie een half pond “mislukte stadsvernieuwing” nodig heeft, slechts één adres: Grote Markt 1 (al hebben ze ook een bijhuis aan de Lange Gasthuisstraat 21). Alles is “eigen maak”, biologisch vervaardigd, in bruine papieren zakken verpakt en dezelfde dag nog aan huis geleverd!

In Antwerpen heeft het knotsgekke koldercollege beslist om “rijvakken” toe te kennen aan … voetgangers. “Wablieft?”, vraagt U? Dat dachten wij ook, maar liegen doen we niet! Voetgangers hebben in de stad “ga-vakken” gekregen. Zoiets kreeg zelfs Rowan Atkinson in de creatiefste periode van zijn carrière niet verzonnen: een “circulatieplan voor wandelaars”. Wat moeten onze voorouders toch uitzonderlijk geniale wezens geweest zijn! Zij hadden daar immers het “trottoir” voor uitgevonden! Maar nee, de slimmeriken van ’t stad hebben eerst het trottoir verbannen en dan vervangen door het “woonerf”. Trottoirs weg, auto’s weg, Antwerpenaren weg … maar wel veel toeristen en gelukzoekers en nog veel meer “funshoppers” en fietsers op ram(p)koers met voetgangers en met elkaar … Dat ging de luchtvervuiling oplossen? Nooit zo verstikt geworden door koopzucht als vandaag! Nooit zo versmoord door Moriaantjes en ander vreemd volk als tegenwoordig! Maar de trottoirs zijn wél weg.

Nu zijn al die geniale voetpaden nog niet goed en wel uitgebroken – en zijn nog net niet alle voetgangers door de cyclo-fascistische “oud-ijzerbrigade” overhoop gereden – of we missen ze al, die goede, oude stoepen! Dus moeten de inderhaast en slecht geschilderde “trottoirpijlen” de Corona gaan oplossen? Nog eerder werken die Saracenen mee aan de opbouw van de Europese beschaving!

’t Moet zijn dat ze in de stadsmagazijnen nog een paar van die teveel begrote potten verf hadden staan, want plotseling worden we wakker in een stad vol “indianenpoten”. Er zijn dan toch besluiten die snel kunnen uitgevoerd worden: al lijken vooral de slechte dat begeerde lot te ondergaan! Constanten zijn er nochtans gewis in het beleid: de circulatieplannen voor “stappers” zijn namelijk al even ondoordacht als die voor de auto’s. De Korte-Gasthuisstraat is enkelrichting; maar de hoek om, in de Lombardenvest die half zo smal is (!), mogen meneer en mevrouw Corona mekaar nog wel “contactrijk” kruisen. Aan de bewoners die niet “shoppen”, maar ordinair “inkopen doen”, is ook alweer veel aandacht besteed: dan doet men eens moeite om te voet naar de Carrefour te hollen, moet je met pak en zak eerst nog een marathon of zes lopen, vooraleer je terug aan de voordeur van “uw kot” staat!

Na de auto wordt nu dus ook de voetganger een keurslijf aangemeten. Alleen “Santa Bicicletta” krijgt in haar heiligdom – de openbare weg – de vrije baan, terwijl alle studies die Van Zwanst niet gelezen heeft, aantonen dat het virus zich via oud ijzer nog rapper verspreidt. Misschien heeft onze wentelviroloog ze mooi opgeborgen onder “Das Kapital” … Dat dikke boek dat hij ook nooit goed begrepen heeft.

***

Eén voor allen, allen voor één. Kies een abonnement:

2 reacties op “Voetganger krijgt dwangbuis om in Antwerpen!

  1. Antwerpen was al onleefbaar voor er sprake was van corona. Vuil op straat, drukte, LEZ, wegenwerken die nooit af geraken, overal vreemden in de meest bizarre kleren, alleen nog brolwinkels zoals Action…een serieus en beschaafd mens blijft daar gewoon weg. De winkeliers zouden beter direct sluiten ipv nog meer schulden op te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *