ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vluchten kan niet meer: Calvo leert Frans – 't Scheldt

Vluchten kan niet meer: Calvo leert Frans

Als een ware Don Quichote trekt Kristof Calvo ten strijde tegen alles en iedereen voor de betere wereld die in zijn koortsige brein sluimert. Aan zijn zijde de trouwe Ottomaanse knecht Meyrem.

Als een ware Don Quichote trekt Kristof Calvo ten strijde tegen alles en iedereen voor de betere wereld die in zijn koortsige brein sluimert. Aan zijn zijde de trouwe Ottomaanse knecht Meyrem. In het diepst van haar gedachten waant deze kobold vanop haar muilezel zich net als hem almachtig. In werkelijkheid is haar baasje Kristof op weg naar het Hogere Doel. Ooit zal hij onversaagd tegenover de koning het Laken naar zich toetrekken en het land leiden. In dit operettestaatje moet hij echter tweetalig zijn; hij is immers niet zomaar een rechter voor wie zulke details niet gelden. Als minister van Wat Dan Ook zal hij uitvoeren waarvoor hij is geboren: domineren.

Als de Rudi Vranckx van de Groenen eert hij zijn mama, dat is mooi, zij het licht Freudiaans. In het Mechelse heeft hij meerdere deerne besmeurd met zijn kernvrije smeersels. Ook in zijn aarsbisdom heeft hij een likkende knecht die smurfende de buitenwereld zand in de ogen strooit met pseudosympathiek gedrag. Blauwe Bart is de papzak met wie hij graag milieuvervuilende avocado’s verorbert. Kristof is dol op dit groeisel, bijna zo dol als op zijn deernen, zijn mama en de naakte macht. Eens hij Frans heeft geleerd kunnen zijn Waalse collaborerende Ecologisten hem over de taalgrens beter verkocht krijgen. Deze behaarde weerwolf poetst nu al zijn slagtanden om grijnzend de federale macht te grijpen na 26 mei. Kristof en zijn Calvonisten zien de Nieuwe Orde helemaal zitten. Wie niet Groen lacht zal bloedend bleiten. In de psychiatrie bestaan termen voor dit gedrag, in de politiek komt het voor in termijnen. O wee.

Jef Van As

1 reactie op “ Vluchten kan niet meer: Calvo leert Frans

  1. Ik blijf mij afvragen of deze Phyllobates terribilis mogelijk afstammelingen zou kunnen werpen ,met de huidige klimaat hysterie lijkt er een kans te bestaan omdat de ideale omgeving temperatuur 26 ° zou zijn voor voortplanting van deze
    zeldzame soort.
    De kikker heeft een gedrongen, pad-achtige bouw met duidelijk zichtbare gifklieren. Met een maximale penis lengte rond de 5 centimeter zou er toch een mogelijkheid bestaan ,nadat het vrouwtje eitjes heeft afgezet in de vochtige bosbodem, worden deze door het mannetje bevrucht. Het mannetje verlaat de eitjes regelmatig, maar komt altijd terug om ze vochtig te houden door er zijn slecht verteerde guave over uit te kotsen .

    O tempora O moses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *