ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vlooien naar roddels – 't Scheldt

Vlooien naar roddels

‘tScheldt blijft botsen op die hardnekkige roddel dat Philippe De Backer van de Open VLD niet zomaar is gestopt met politiek om zijn gezin te plezieren en de wetenschap te gaan dienen…

In zijn befaamde boek ‘Vlooien, roddelen en de ontwikkeling van taal’ stelt Robin Dunbar (hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Liverpool) dat het wederzijds vlooien bij primaten door de eerste mensen werd vervangen door roddelen. Doelloos gebrabbel wordt babbelen en zo ontwikkelen zich spraak en taal. De rol van roddelen is definitief positief. Vandaar dat wij bij ‘tScheldt roddels wel moeten aanhoren. Zo blijft die hardnekkige roddel circuleren dat Philippe De Backer van de Open VLD niet zomaar is gestopt met politiek om zijn gezin te plezieren en de wetenschap te gaan dienen. Deze factoren zijn bijzaak voor onze ambitieuze liberaal. Voorzitster Gwendolyn Rutten wou liefst een vrouwelijke kandidaat als Antwerps lijsttrekker. Het hoefde zelfs geen topper te zijn, als het maar een vrouw was.

Net dat was erover voor De Backer die niet wou wijken voor een B-figuur. Toen hij zijn begrijpelijke gekrenktheid in daden omzette was het groot alarm. Op de bizarre persconferentie moesten tranen vloeien en in Het Nieuwsblad moest de herrezen blauwe feniks Maggie De Block nog eens de roddels hierover komen weerleggen. Wat een verlies voor de politiek maar o zo begrijpelijk, klinkt het. Het is echter de nijdige koppigheid van Rutten die de chaos veroorzaakte. Niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer dat ze de boel verkeerd inschat, valt op te vangen in haar directe omgeving. Als wij dat gegons als een oorwurm niet genegeerd krijgen, waarom anderen dan wel? Waarom mag Rutten om de haverklap in zowat alle studio’s haar licht laten schijnen op van alles en nog wat? Het mens is een politieke actrice die het ongeloof tracht op te heffen en daarin slaagt ze blijkbaar. In de tafella van de PVV/VLD/Open VLD liggen de messen altijd klaar. Wie haalt ze boven?

Jef Van As

1 reactie op “ Vlooien naar roddels

  1. Met een Rutten in je partij heb je geen vijanden meer nodig. Ik ben eens benieuwd welke troostprijs die omvangrijke poppenkastkop na de volgende verkiezingen van haar gedecimeerd partijtje zal krijgen? Of is het met de kruiwagen misschien linea recta naar “Europa” waar alle gebuisde en in eigen land uitgespuwde politici bijeen gepropt worden om er tot het einde hunner dagen te parasiteren op het zweet van de uitgezogen belastingbetaler?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *