ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vlaanderen, pas op voor het calvonisme! – 't Scheldt

Vlaanderen, pas op voor het calvonisme!

De gekke-koeien-ziekte, brucellosis, dioxine, hiv, ebola, mazelen: de Wetstraat wordt regelmatig geconfronteerd met uitslaande branden die de gezondheid van de natie zouden kunnen ondermijnen. Nieuw en minstens zo gevaarlijk is de alles en iedereen kaal plukkende, welvaartsvernietigende opmars van het calvonisme. Een nefaste aandoening die haar naam te danken heeft aan de bekendste drager ervan: Kristof Calvo.

***

Groen dacht slapend garen te spinnen bij het door alle media gretig uitvergrote klimaatprotest. Uit de meest recente peiling blijkt daar helemaal niets van. Integendeel. Groen trappelt – in vergelijking met een peiling van 2018 – zowat ter plaatse. Op gelijke hoogte met CD&V, Open VLD en – op korte achterstand – de voor haar voortbestaan vechtende SP.A. De van brandende ambitie uit zijn broek scheurende fractieleider van Groen, de Mechelse koekoek Kristof Calvo mag roepen en tieren zoveel hij daar veel te vaak de kans toe krijgt: de Vlaming vertrouwt zijn utopisch-profetische, met de natte vinger doorgerekende beuzelpraatjes niet. Calvo (1987) zakt steeds dieper weg in zijn met bio-wilgentenen gevlochten boodschappenmandje.

Inkomensdiefstal

Want het zijn zonder uitzondering onheilsboodschappen, concludeert de hardwerkende Vlaming die de voorbije dagen de media-optredens van Kristof Calvo heeft gevolgd. U weet dat uw salariswagen wordt gesloopt, wanneer Groen aan zet zou komen. Een netto-aanslag op het inkomen van elke topwerkkracht van 500 euro netto per maand. U weet dat Groen pleit voor een vermogensbelasting voor elk gezin dat meer dan 1 miljoen euro bezit, vastgoed incluis. U weet dat Groen net als de Zuckerberg-Gestapo werkelijk alles van u wilt weten: spaargeld, kunstbezit, pensioenspaarrekeningen, levensverzekeringen, erfenis, uitvaartverzekering, tweede verblijf en soms verhuurd appartement in Blankenberge. Over vastgoedportefeuilles van Belgische steuntrekkers annex cannabiskoningen in Marokko en papaverboeren in Turkije hebben we Calvo nog niet horen kwekken. Maar uw woning, jawel, uw woning of het huis van uw ouders, suikertante of peetoom dat u nog te wachten staat, is met de krankzinnige ecologische pestnormen van Groen plots wel een paar tienduizend euro minder waard. Daar is maar één woord voor: diefstal. Ondervraagd door Ivan De Vadder over de salariswagen, in debat geconfronteerd met Jan Jambon (N-VA) of Van Quickenborne (Open VLD): Calvo stamelt, moet forfait geven, blijft het antwoord schuldig. De snavel van de Mechelse koekoek sputtert als een mond vol haperende tanden. Hoewel van Catalaanse komaf kan Calvo evenmin op één Vlaamse reflex worden betrapt. God verhoede dat deze kwibus het samen met het Vlaams-vijandige Ecolo in België voor het zeggen krijgt. Onze redactie verneemt gelukkig dat er de komende weken overal in Vlaanderen bedevaarten zullen worden georganiseerd. Naar Halle, Maldegem-Kleit, Scherpenheuvel, Oostakker en andere heilige plaatsen in onze geliefde gouw. Van deze groene Calvo, verlos ons Heer!

Navelstaarderij

Uw lijfblad heeft een bevriend psychiater, gespecialiseerd in de kinderpathologie gevraagd om voor alle wetenschappelijke zekerheid en bij wijze van VRT-factcheck nog eens met ons mee te kijken naar de meest recente televisieoptredens van Kristof Calvo. Vooral bij de kwebbelprogramma’s van de openbare omroep mag de groene Mechelse koekoek even vaak opdraven als weergoden Sabine Hagedoren en Frank Deboosere samen. Maakte die patholoog daar toch een ernstige opdracht van! Beelden bevriezen, uitvergroten, terugspoelen, analyseren, detecteren, onderbouwen en toelichten. Vergelijken met archiefbeelden van historische toespraken van Hitler, Stalin, Mao en Pol Pot. Een leerrijke namiddag ging helemaal zoek! Vruchtbaar was het anders wel. Het genadeloos verdict van onze bevriende psychiater laat zich navertellen als een ernstige waarschuwing. Voor Mechelen, Vlaanderen, België, Europa, de planeet en de kosmos. Een paar sleutelbegrippen uit zijn medisch rapport dat in het belang van ’t algemeen mag worden vrijgegeven. Narcistisch, egocentrisch, ijdel, snel op de pik getrapt, aandachtziek, achterdochtig, vals, manisch, rigide, star, seksueel compulsief, verongelijkt, gelijk hebberig, compromisloos, gevaarlijk, nombrilist. Omdat wij niet hebben doorgeleerd, hebben we onze psychiater-kinderpatholoog toch even gevraagd wat we ons bij de diagnose nombrilist moeten voorstellen. Komt het van het Franse woord nombril. Betekent navel. Of: iemand die meent dat hij de navel van de wereld is, de spil van het heelal, de enige en beslissend juiste wegwijzer naar het Groene Utopia.

Toch maar eens goed nadenken op 26 mei 2019.

2 reacties op “Vlaanderen, pas op voor het calvonisme!

  1. Mooi verwoord van de psychiater , ik had ook al wat studiewerk verricht en kwam tot de conclusie dat het wicht eerder een kloon is van de Phyllobates Terribilis een der giftigste pijlgif kikkers ter wereld ,daarom is het aangewezen ver uit zijn buurt te blijven en hem van op afstand uit te schakelen want een druppel speeksel van die pad is dodelijk.
    In Australië worden die massaal verwerkt in bitumen en gebruikt als onderlaag voor snelwegen , een idee ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *