ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vive le werkmensch! – 't Scheldt

Vive le werkmensch!

Wat is er toch aan de hand met onze Antwerpse drugsdealers? Op Tomorrowland zijn er vooral Nederlandse en Britse dealers tegen de lamp gelopen. Twee mogelijke verklaringen: onze eigen dealers zijn te slim en herkennen de undercover flikken al vanop honderd meter afstand, of onze dealers zijn massaal vakantie aan het vieren in het land waar hun ouderlijke en grootouderlijke roots liggen…

 

Wat is er toch aan de hand met onze Antwerpse drugsdealers? Op Tomorrowland zijn er vooral Nederlandse en Britse dealers tegen de lamp gelopen. Twee mogelijke verklaringen: onze eigen dealers zijn te slim en herkennen de undercover flikken al vanop honderd meter afstand, of onze dealers zijn massaal vakantie aan het vieren in het land waar hun ouderlijke en grootouderlijke roots liggen.

Maar niet getreurd: nu ’t Stad zonder wit poeder is gevallen, is er alweer een nieuwe hype opgedoken. Zag u ze al? Die betweterige – want ze lezen meer dan één krant per dag! – mannen en vrouwen die nu plots allemaal picon-bière zitten te drinken op de terassen van het Zuid en het Eilandje.

Als je zo’n 50-plusser nieuwsgierig vraagt wat hij/zij aan het drinken is, mag je blij zijn als het antwoord luidt: “Dit is een wolkje Picon, dat wordt afgetopt met pils van het vat. Mijn zomerdrank bij uitstek!” Helaas krijg je daarbovenop meestal nog een uitleg over de emancipatie van de werkmensch in Noord-Frankrijk. Waar in de kleine volkscafeetjes dagloners hun zuurverdiende centen inruilden voor des picons-bière. Ze vertellen het alsof ze er zelf bij waren, schouder aan schouder met de werkmensch aan de toog van café Le Jean Bart. Hun gemoed schiet vol en met tranen in de ogen vertellen ze je dat ze met elk glas picon-bière eigenlijk hulde brengen aan de kapotte handen en ruggen van zij die zes dagen werkten en één dag dronken.

Nog drie weken op de tanden bijten: dan komen onze dealers terug uit vakantie en wordt alles weer normaal in Antwerpen.

Pel Doltour

***

Voor scherpe observaties groot en klein, moet U tegenwoordig bij ‘tScheldt zijn. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *