ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VivAldi trekt ten Strijde tegen Modale Burger – 't Scheldt

VivAldi trekt ten Strijde tegen Modale Burger

De Gevallen Engelen van de Wanstaltigheid

Allereerst onze welgemeende en diepe verontschuldigingen aan de barokcomponist die ons zoveel moois heeft nagelaten. Als deze regering, die de onze niet is, iets niet verdient, dan is het wel vergeleken te worden met deze Italiaanse prins van de schoonheid. Eerder past een vergelijking met de gevallen engel van de wanstaltigheid!

Dit hoopje bijeengeveegd hellepuin uit de politieke Tartaros, dat altijd één satansoog gericht houdt op een somptueus en solied vast salaris, heeft het namelijk op U gemunt, beste lezer. U, die dagelijks de eindjes aan mekaar probeert te knopen in een wereld van gemaskeerde lockdowns en mensonterende dictaten van bloedvirologen. Deze bijeengeharkte regering van verliezers en andere dwazen weet beter dan een vampier hoe uw geldelijke haarvaten met de tanden open te rijten!

Ze slapen er ’s nachts niet van, zegt Vandenbroucke. Dat nemen wij aan: vampiers slapen ’s nachts nooit! Altijd belust als ze zijn op het inhoud van uw geldbuidel. Ditmaal in de vorm van boetes …

Het Onderste uit de Kan

In Kortrijk werden vijf nietsvermoedende studenten die een broodje zaten te eten op de Grote Markt elk beboet met 250 € (totaal: 1.250 €) omdat ze maar met z’n vieren mochten zijn. Terloops wordt in casu door het stadsbestuur nog vermeld dat besloten werd voor “alle” inbreuken de maximumstraf aan te rekenen. Waarom heb je dan in godsnaam nog een minimumstraf nodig? In Brugge werd een cafébaas (vóór de totale lockdown) bedankt met een boete van 750 €, niet omdat zijn zaak nog open was, maar omdat zijn licht nog brandde. Opkuisen en alles netjes houden? Hoeft niet meer, de voedselinspectie doet de rest wel. In Gent slaagden lijzige champetters erin om op drie dagen tijd 194 coronapv’s uit te schrijven, goed voor 19.000 € aan onmiddellijke inningen. In augustus kwam de Antwerpse procureur al zo fier als een gieter verklappen dat hij de schatkist 2,3 miljoen € (9.000 boetes) rijker had gemaakt.

De werkende mens wordt het leven dubbelzuur gemaakt door fluo flikken, smoezelige smerissen en wankele wouten die – als voorhoede van een laaghartig landsbestuur en schuilend achter een autistische toepassing van de letter van de wet – de laatste kruimels uit de reeds belabberde beurzen van de zwoegende bevolkingshelft komen graaien via compleet onevenredige boetes en in naam van een zelfverklaarde zedelijkheid en een mistige moraliteit. Antwerpse bestuurlijke corona-onkunde heeft bovendien de zondagse vogelenmarkt helemaal kapot georganiseerd zodat menig marktkramer thans verplicht wordt een bijbaan te nemen. De schoenmaker, beenhouwer of delicatessenzaak om de hoek – om van de cafébaas en restaurateur nog maar te zwijgen – worden maatregelen opgelegd die pakken erger zijn dan tijdens de lente-lockdown. Lockdown – de hippe, Engelse variant van “noodvergrendeling”, die alles wat verteerbaarder moet maken – mag echter zó niet meer heten omdat dan een vergoeding moet betaald worden aan de gedupeerden … uit een lege staatskas die diezelfde gedupeerden eerst zullen moeten vullen.

Stedelijke “Woestenij”

Ondertussen zitten duizenden leerlingen voor minstens 10 dagen thuis in plaats van op school omdat ze, in het allerslechtste geval, asymptomatisch zijn en dus niet meer getest worden vanwege een gebrek aan testcapaciteit (na 8 maanden coronahype!). Steden verloederen verder in sneltreinvaart omdat van de economische luwte gebruik wordt gemaakt om de stad, in even snelle vaart, op te zadelen met een heraanleg, die bewoner noch forens begeert maar slechts de toerist of goudzoeker dient.

Wie in Brussel-Noord rondloopt, vraagt zich spontaan en terecht af of al die bijgetelde doden werkelijk aan corona, dan wel aan cholera zijn gestorven, zoals gebruikelijk wanneer je leeft op een mestvaalt. Gent heeft in corona zelfs de moeder aller uitvluchten gevonden om de groene stadsmoord te verbloemen en in de winkelbuurten van Antwerpen staat meer leeg dan er open is. De enigen die er nog rendabel draaien, zijn de producenten van de bordjes “Te Huur”.

Wacht maar, de regerende “virolobeten” van het niet democratisch verkozen bestuur zullen, om U ter wille te zijn, nog eens gaan verstrengen, si. Van de regen regelrecht in de drop. Ter gelegenheid van de manifeste kleutercommunicatie over kusjes en knuffeltjes worden uiteraard de “moeilijk bereikbare groepen” – synoniem voor “moeilijk integreerbare onwilligen” – ontzien! Dat U, uw zaak of uw broodwinning in het hart geraakt worden, ligt aan Uzelf, beste lezer! U had in open lucht maar geen praatje moeten maken met uw buren of in diezelfde open lucht geen BBQ organiseren voor uw medebroeders in de corona-malaise. Dat heel Borgerhout, Molenbeek of de Rabot doet of de neus bloedt, mag dan weer niet gezegd worden, want dan komt tante Els van Unia U even van uw sokkel “keytsen”, als was ze zelf een man!

“Moeilijk Bereikbare Groepen”

Voor diegene die behoorlijk hun best doen, bestaat geen genade, al is het soms niet helemaal correct naar de luimige letter van de wel heel wispelturige wet en haar half-wekelijkse wijzigingen; voor zij die er van in den beginne en blijvend hun gat aan vegen, springt die pseudo-elite van jihadi-collaborateurs hoog, hoger, hoogst de lucht in, als hing hun eigen leven ervan af. Ach, wat hebben ze het toch moeilijk, meneer! Na meer dan 50 jaar op onze kosten aan deze kant van de Middellandse zee toevend, spreken ze nog geen gebenedijde syllabe Nederlands, weet U. De kanttekening dat in elk OCMW-kantoor en op vele stadsborden langs de straat de maatregelen in ongeveer alle talen van de wijde wereld en omstreken worden aangeplakt, zullen we wel maar weer inslikken.

Op de 8ste verdieping van een uitgeleefd overheidsgebouw, waar geen doorsnee Vlaming ooit leven zou hebben vermoed, mogen geen twee weggepromoveerde ambtenaren de tijdelijke bevoegdheid hebben gekregen om welke geldelijke steun dan ook uit te keren of dagenlang zie je de “moeilijk bereikbaren” er massaal aanschuiven voor een paar duiten; geen curator van een failliete schoenenfabrikant mag in een achteraf-loods een schaars aangekondigde uitverkoop houden of diezelfde “moeilijk bereikbaren” hebben plaats onder hun uitgestrekte rokken tekort om alle dozen te verstoppen die ze, gevuld met leren luxeschoenen, op de kop hebben weten te tikken voor 10 €, om ze nadien via internet voor 50 € door te verkopen, maar van dwingende maatregelen zouden ze dan plots niet op de hoogte kunnen zijn? Ja, ja, en wij heten allemaal zwarte Piet, zeker!

Onevenredigheid

Maar de onevenredigheid gaat nog een heel stuk verder, beste lezer. Terwijl U knock-out wordt beboet voor een overtreding, waarvan U zelf niet eens besefte dat U ze beging, door flinke fluo’s die voor de gelegenheid hun arrogantie oppompten tot aan de rand van de onwelvoeglijkheid, laten hun collega’s in gevechtsuitrusting zich gewillig drie weken werkonbekwaam kloppen door BLM-crapuul en ander gespuis dat zich een van de pot gerukte ideologie in het holle hoofd heeft laten heien. PV’s mochten toen niet opgesteld worden.

Terwijl U maar braaf betaalt om de boete niet nog eens te laten oplopen als U voor een gepolitiseerde politierechter moet verschijnen – zoals ooit het zoontje van Paula D’Hondt in Dendermonde (die benoemd werd omdat zijn moeder geen minister maar koninklijke commissaris voor de migranten mocht worden) of het vrouwtje van die Toscaanse Liberale “Klucht” die het zakkenvullen naar ongekende hoogten trok en een vrijgeleide kreeg van evenzeer gepolitiseerde logerechters in Gent – worden in dit land moordenaars, bijgestaan door even criminele advocaten die hun straffen kunnen vrijkopen, vrijgesproken op grond van procedurefouten; worden verkrachters vrijgelaten omdat verkrachting nu eenmaal een deel van hun cultuur zou zijn; mag een Atilliaanse drugsbaron met geladen en geseinde wapens in de koffer, van de politie gewoon doorrijden; worden door de wol geverfde provocateurs die in Puurs op een stille “stoet van verontwaardiging” inrijden, vrijgelaten omdat ze eerst zogezegd zelf belaagd zijn geworden. Een stoet die werd gevormd naar aanleiding van een vernederende aftuiging van een kind, nota bene! Witte marsen? Ze behoren definitief tot een andere tijd. Verontwaardiging over allochtone criminaliteit? Nee hoor, niet meer toegestaan!

Probeer dat maar eens als blanke in uw eigen land! Een man uit Liedekerke die een zatte man van het negroïde type eerst drie rake klappen met een baseballknuppel moest geven vooraleer die met zijn pokende poten van ‘s mans vrouw wou blijven, riskeert 12 jaar cel. “Dergelijk gedrag kunnen wij niet tolereren”, sprak de volslagen wereldvreemde procureur dapper. Nee, hij had de politie moeten bellen en misschien tegelijkertijd een Seksuele Agressie Set (SAS) bestellen, of nog erger, dadelijk de wetsdokter moeten consulteren.

Systeem

Wie hier geen systeem achter ziet, mag na corona meteen een afspraak beleggen bij de oogarts! Het zootje ongeregeld – dat VivAldi heet – en zich tot de “regering van de laatste kans” heeft gebombardeerd, ligt intern derwijze met mekaar overhoop dat ze de platvloerse angstzaaierij omtrent corona als externe vijand behoeven om overeen te komen, al wordt de rest van het land op economisch en sociaal gebied daardoor volledig geruïneerd. Hier is geen sprake van een lockdown, maar van een maatschappelijke fall-out!

Bovendien heeft de zwijnenpan De Croo I, als een kluit gefrustreerde half en niet-verkozen verliezers, de Wet- en Beliardstraat ingenomen en brengt nu de kanonnen – van administratie tot justitie en politie – in stelling tegen de eigen burgers, met het allochtone grondsop als stoottroepen! Als in Parijs een leraar onthoofd wordt, vinden de grijze wolven van Groen het niet eens nodig hun medeleven te betuigen en de terroristische aanslag te veroordelen. “Het was me niet gevraagd”, verdedigde het liefje van Erdogan, Meyrem Almaci, zich misplaatst kwetsend. Alsof zij ooit verlegen heeft gezeten voor een reactie die haar niet gevraagd werd!

Zij zit nu mee aan de knoppen, en de rest van de bende medeplichtigen ziet daar klaarblijkelijk geen graten in. Maar vergeet toch nooit, lieve lezer, dat het diezelfde grijze wolven van Groen zijn die nog geen anderhalf jaar geleden naar de stembus trokken met een plan om uw bibliotheek murw te belasten. Wie weet dat de hele moslimcultuur in 14 eeuwen evenveel boeken bijeen heeft geschreven als er op één jaar tijd in Frankrijk worden uitgegeven, schrikt van niks meer op. Afgezien van de Koran staan er bij Almaci – en bij uitbreiding bij de ganse VivAldi-kliek – slechts 2 in het rek: “1984” en “Animal Farm”. En ze worden daar niet gelezen als waarschuwing, maar eerder als handleiding. Duivelser wordt het niet!

***

Verzorg U zelf. Kies een abonnement op ‘tScheldt als ontgiftigingspil tegen politieke correctheid:

8 reacties op “VivAldi trekt ten Strijde tegen Modale Burger

 1. “MoeIlijk bereikbare groepen” ? Wij schuiven aan bij het. OCMW snoepkraam en van daaruit kijken we TV met een schotelantenne naar onze EIGEN nationale zenders. Wat de Belgische zenders over Corona uitzenden interesseert ons immers geen kloten ! Als we Corona besmet geraken is dat omdat het de wil van Allah is, “Inch Allah” en daar moeten we ons aan onderwerpen. Waarom dan anti-Corona preventie maatregelen als Allah toch beslist of we geïnfecteerd geraken of niet ?

 2. Polariserende Populist, zonder enigerlei spoor van politiek-correctheidsvirus infectie in zijn lijf schreef:

  “Polarisatie baat, verbinding schaadt” wegens de politiek-correcte ontaarding die “verbinding”(sic) toch zo massaal en catastrofaal genereert !

 3. Ja de geldwolven. En zeker die van Kortrijk. nu die jongens moesten maar slimmer zijn, als ze nu gezegd hadden dat er maar eentje teveel was. Dan moesten de flikken kiezen, en wie zouden ze dan kiezen. Daar zouden ze nu nog altijd niet aan uit gekomen zijn. dan was de boete al herleid tot 250, en dat gedeeld door 5 is ieder 50€. Maar nee ze spelen mee in dat spelletje van de flikken en betalen allemaal. Want zeg nu zelf, als de flikken een een boeten gegeven had, waren de ander toch met 4, en dat mocht toch. Het is enkel de keuze van het slachtoffer te kiezen. En als ik 200€ zou kunnen winnen was ik toch wel het slachtoffer, zeker weten. En hoe dat ge het ook draait of keert, als er eentje van de 5 betaald, zijn de andere ALTIJD met 4 en dat mag. Maar ja als je je dom gedraagt, wordt je bedrogen he. De staat wordt dan enkel rijker. Of niet want hebben jullie elk een ticketje gekregen dat je betaald hebt. Zo eentje met een pv nr op. want dan heb je de flikken rijker gemaakt he. Weeral pech dan.

 4. Mooie verwoording ,erger kan nog wél ,de nieuwe lichting fascisten weten dat het plebs dit zal wreken ,daarom zijn ze bezig met de
  grondwet aan te pakken opdat de opgelegde tirannie in blijvende wetten moeten worden gegoten , oppositie is er nauwelijks en als die er al is wordt die weggehoond of doodgezwegen . De omhooggevallen schandknaapjes en partijsletjes die dagelijks de linkse
  propaganda zenders (met overbetaalde ankers) mogen bevuilen met hun kinderpraat, alsof de burgers idioten zijn noemen zichzelf
  nu ‘de hogere regering” je moet maar durven ! IK kan niet wachten tot de door de EU commissie opgelegde en gesponsorde HOAX
  ontploft ,of dat de Jihad morgen begint ,dan wil ik eens zien hoe hun hovaardigheid zal omslaan in platte paniek ,en het naar elkaar wijzen van de leugen van de eeuw !

 5. Ach ja, België …
  Ode aan de dapperen zoals TSCHELDT maar dit land krijg je nooit kapot.
  De republiek Vlaanderen : een onbereikbare droom.
  De non-democratie BELGIEK : een bittere realiteit
  Heb mijn hoofd er al jaren over gebroken maar zie niet in hoe we dit kunnen oplossen. Tenzij we een Trump in onze rangen krijgen, dan is er een waterkans

  1. Aan De ziener , t is nu tmoment om Trump te gaan halen ! hij mag zelfs zijn Melanie meebrengen van mij , hebben we nog eens iets om naar te kijken ook ..

 6. Als er een God, een Allah, een Boeddah, een Manitoe of welk ander verzinsel ook moge bestaan, dat het dan vlug dat getijsem dat thans onder het mom van een regering dit land en de burger helemaal naar de kloten doet, maar eens flink besmet met een king size dosis corona, zodat we er voor goed van af zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *