ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vivaldi-ministers lijken op de Verhulstjes: veel centen voor weinig actie – 't Scheldt

Vivaldi-ministers lijken op de Verhulstjes: veel centen voor weinig actie

De huidige regering van Alex I doet denken aan de Verhulstjes: er gebeurt niet danig veel, behalve de druppelende vaccinatie…

De huidige regering van Alex I doet denken aan de Verhulstjes: er gebeurt niet danig veel, behalve de druppelende vaccinatie.

**

In de VT4-realityshow zien we de dochter des huizes giechelen wanneer ze na lange tijd haar oud appartement bezoekt en daar niets dan zelf veroorzaakte gore troep aantreft. De heer Gert des huizes heeft koppijn na ‘die Amaretto van gisteren’. Hij friemelt wat met sudoku’s en laat het werkvolk binnen. Beetje onduidelijk hoe zijn media-imperium wordt gerund. Oh ja, de honden doen hun gevoeg op grote schaal in de garage. Fantastisch hoe een niet zo fantastisch uitmelken van de dag in beeld wordt gebracht voor kijkers met zin voor het erbarmelijke. Op Gerts boot lijkt het er toch plezanter aan toe te gaan.

De rooksignalen die dan weer vanop de regeringsboot vertrekken doen vermoeden dat er buiten corona amper gespreksstof is. Alvast tot de zomer komen de 3 excellenties De Croo, Vandenbroucke en Verlinden quasi dagelijks in de media nieuws spuien over het spuiten. Het jaar 2021 sleurt zichzelf als een slak voort naar een weg wijkende einder. Feestzalen worden fabrieken waar aan de lopende band de Belgen hun hoop komen halen. De rest van het bestaan is onbestaande geworden. Met op de koop toe digitale censuur door de absurd rijke belasting-allergische Big Tech-potentaten die andersluidende klokjes stilleggen. Niets zo erg als progressieve miljardairs die ons fout gedrag veroordelen en onze foute mening uitvegen, maar de Belgische regering die zich precies in een langgerekte sessie transcendente meditatie bevindt kan zich dus blijkbaar met een dergelijke vrijheidsbeknotting niet onledig houden, zeker niet met een liberale premier. Wat wel kan is in de Kamer een oneindig onbelangrijk ‘debat’ voeren over hoe erg Trump wel niet is. Oei oei, ai ai, die rechtsradicalen hou je maar beter in het oog vooraleer ze komen koppensnellen in het huis van onze puike parlementairen.

In zijn boek ‘The liar in your life’ stelt de Amerikaanse psycholoog Robert Feldman dat er in een gesprek van 10 minuten zo’n 3 keer gelogen wordt. Dat moet beter kunnen, meenden de politici uit de bonte meerderheid. En inderdaad, de belofte geen belastingen te verhogen wordt afgeknauwd tot een bot. In ’t Pallieterke van 7 januari 2021 op pagina 1: ‘Middenklasse betaalt de coronarekening’ met niet-indexeren van fiscale aftrekken, stijgende accijnzen en duurdere bedrijfswagens. Of dit alles geruisloos passeert? En dan moeten de discussie over pensioenen, het klimaat, de kernuitstap, de relance en de begroting nog komen.

Ondanks dit alles slaagt De Croo erin zichzelf gratuit te verkopen. De man die ons bevrijdt van de zwarte hand van het lot. De man die weet waar hij heen wil. De man die in zijn feministisch boekje aan vrouwen uitlegt hoe ze in elkaar zitten. De man die van de media weinig weerwerk krijgt. De man die de zoon van zijn vader blijft. Nogal wat onwetende kiezers vermoeden dat de regering goed bezig is. Juichend de verkiezingen van 2024 in dan maar? Volgens de recent overleden linkse taalkundige Jan Blommaert in zijn laatste gesprek met Zeno, de weekendbijlage van De Morgen, is het voor het midden echter te laat geworden om de electorale schade te beperken. De uitersten van het politieke spectrum zullen blijven scoren.

Eens de blauwe Redder des Vaderlands eigenhandig de corona heeft teruggedrongen moet hij de gaten weten te vullen voor 2024. De coronalethargie mag voor hem gerust tot dan voortwoekeren. Net als bij de Verhulstjes moet er niet aan te veel gebeuren, laat men vreemd werkvolk binnen, wordt men geconfronteerd met de zelf veroorzaakte troep en laat men met oudejaar gelaten sommigen hun figuurlijk gevoeg doen in de publieke ruimte van de hoofdstad. In het programma ‘First Date’ is het altijd uitkijken naar wie bereid is de rekening te betalen. Deze regering zal u niet verrassen, want u weet al wie de portemonnee mag opentrekken.

**

Foto: De Vlaamse familie Verhulst met restjes van een Sant’ Egidio maaltijd voor behoeftigen op tafel

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement.

1 reactie op “Vivaldi-ministers lijken op de Verhulstjes: veel centen voor weinig actie

  1. Die glimlach wordt geforceerd met elastiekskes, achter de oren aangebracht. Waarom mag Samson niet mee aan tafel bij Marie ? Die vind ik wel een “ferm stuk” , daar is tenminste “wat vlees” aan in tegenstelling van sommige BV-wijven van amper 50 kg beentjes in en vel-zak, zodat het rammelen zou bij de eerste krachtige lendenstoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *