ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Viva de onderwijsvakbond – 't Scheldt

Viva de onderwijsvakbond

Slechts een handjevol mensen weten dit: Vlaams onderwijsminister Ben Weyts zit aan de pillen. Hij heeft zich opgegeven als vrijwilliger om vaccins tegen corona te testen. Sinds twee weken slikt hij pillen uit een geheim Zweeds labo

In een democratisch bestuurd land zouden er al lang koppen gerold zijn of zouden excellenties al lang (gedwongen) ontslag hebben genomen. In een democratisch bestuurd land zou er al lang een halt zijn toegeroepen aan ministers en staatssecretarissen die keer op keer miljoenen overschrijven op buitenlandse rekeningen van schimmige, malafide en zelfverklaarde mondmaskerleveranciers. Alles kan, alles mag omdat er van enige politieke oppositie in dit koninkrijk al lang geen sprake meer is. Gelukkig is er nog de vakbond om stevige stokken in de wielen te steken.

Slechts een handjevol mensen weten dit: Vlaams onderwijsminister Ben Weyts zit aan de pillen. Hij heeft zich opgegeven als vrijwilliger om vaccins tegen corona te testen. Sinds twee weken slikt hij pillen uit een geheim Zweeds labo. Blijkt nu dat er bijwerkingen zijn als slapeloosheid en extreem ADHD-gedrag. Daardoor komt het dat Weyts om de dag nieuwe plannen afkondigt om extra klassen op te starten. Goed dat er toch nog één minister is die werkt zou je kunnen zeggen, maar het probleempje is dat Weyts altijd alles weer herroept wat hij de dag daarvoor de onderwijskoepels oplegde. Deze kordate aanpak van de minister – voortschrijdend inzicht, zegt Weyts – leidt tot paniek bij schooldirecteurs en leerkrachten.

Eén man in het onderwijsveld houdt het hoofd koel: Koen Van Kerkhoven, de secretaris-generaal van COC, de christelijke onderwijscentrale. Hij laat zich door niks van de wijs brengen. Sinds vier jaar is hij de topman van de grootste onderwijsvakbond in Vlaanderen. De 48-jarige heeft zelf met zijn laarzen in de modder gestaan. Hij was wiskundeleraar aan het Sint-Michielscollege in Schoten en directeur in het Mariagaarde Instituut in Westmalle. Vader Van Kerkhoven was ook een overtuigd vakbondsman.

Door zijn afkomst en zijn vorming weet Van Kerkhoven perfect wat zijn prioriteiten zijn: opkomen voor de syndicalisten én de minister van Onderwijs zo veel als mogelijk een kloot afdraaien. Dus toen Michaël Devoldere, de woordvoerder van Weyts, twee dagen geleden zei “dat het niet realistisch is van scholieren te verwachten dat ze zes uur lang een mondmasker dragen”, reageerde Van Kerkhoven meteen.

“Mondmaskers worden wat ons betreft weer verplicht”, verklaarde hij aan De Morgen. “Elk personeelslid dat geconfronteerd wordt met een leerling die geen mondmasker draagt, heeft alle recht om niet aan de slag te gaan. Die zullen wij ook op alle mogelijke manieren steunen.”

Voorzichtig zijn mag én moet, maar coronahysterie leidt tot drama’s. Eén ziek kindje in school De Ursulinen in Mechelen leidde vorige week tot de volledige sluiting van de kleuterschool en de basisschool. Eén leerling zonder mondmasker en Van Kerkhoven en zijn vakbond weigeren les te geven. Alles voor de vakbondsleden. Viva de vakbond!

Dat scholieren die zich wel volgens de afspraken gedragen daar de dupe van worden? Dat een hele generatie dreigt een leerachterstand op te lopen die de meerderheid van hen een leven lang zal meedragen? Niks mee te maken, zegt de vakbond die nochtans de slogan ‘Samen sterk voor onderwijs’ voert. Of toch, dat heet vooruitdenken. Scholieren die zonder diploma verder moeten en naar slecht betaalde jobs zullen worden geleid, kunnen dan nog altijd lid worden van de christelijke vakbond.

***

Illustratie: Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van COC, de christelijke onderwijscentrale, tot op vandaag geen abonnee van ‘tScheldt, en door dit artikel vermoedelijk morgen ook niet.

***

Gun jezelf het cadeau van één glimlach per dag. Neem een abonnement op ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

3 reacties op “Viva de onderwijsvakbond

  1. Hou ze dom en dwaas en wij blijven de baas.
    Perfecte slogan voor iedere vakbond.
    Zolang de mensen die charels geloven en er nog voor betalen ook, zal er niets veranderen in dit kloteland.

  2. Een tjeef die Van KERKhoven heet, nomen omen zou Ward De Bever zeggen. En wat kameraad B. Weyts betreft : de man is niet geheel onpartijdig ! Ook in de carola-krisis neemt hij het op voor de dieren, de vleermuizen dus, al komen ze dan ook uit China (de loempia-vleermuis volgens virologen, de latijnse naam schiet me niet direct te binnen, de NVA-gouwleider weet dat vast wel;-). Nu, daarmede mogen we B. Weyts niet verdenken van enige vorm van bestialiteit of iets in die richting, ten genen male, en ook in de sector onderwijs heeft hij dikwijls te maken met ‘kiekens’, dus dat zit ook weer snor. En dat hij me wat doet denken aan die stripfiguur wiens naam me ontsnapt, ach (lach) er zijn vèèl ergerlijke sujets in de polletiek (m/v/x), zowel qua fysiek als euh de rest. I rest my Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *