ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Virusvriendelijk antiracisme piekt! – 't Scheldt

Virusvriendelijk antiracisme piekt!

Nadat 5000 betogers in Amsterdam zich langer dan een knuffelkwartier hadden uitgeleefd tegen exclusief blank racisme verzekerden wetenschappers dat men hierdoor flink wat besmettingen kon verwachten…

Nadat 5000 betogers in Amsterdam zich langer dan een knuffelkwartier hadden uitgeleefd tegen exclusief blank racisme verzekerden wetenschappers dat men hierdoor flink wat besmettingen kon verwachten.

**

Ook in Engeland en Frankrijk met zijn obligatoire rellen zochten ontevredenen het virus op. De organisator van de betoging op de Dam bleek ook al ‘Kick Out Zwarte Piet’ op zijn geweten te hebben. Onthutst riep hij op om aan zelfisolatie te doen na deze protestorgie. Staaltjes stoelgang die prompt werden binnengebracht waren heus niet nodig, werd met aandrang gecommuniceerd. Na afloop was de Friese uitdrukking van toepassing; ‘het zag er zo smerig uit alsof de duivel er gejongd had’. Burgemeester Femke Halsema, de activiste die al levenslang links draagt, had geen zicht op de cijfers gehad, verdedigde ze zichzelf. Alsof het weer eens over haar ging. Antiracisme gaat dus viraal.

In De Afspraak op Canvas kwam in die trant Ine Roox van De Standaard haar liefde voor Barack Obama uiten. Was hij maar weer verkiesbaar, hijgde ze op een voor de kijker zo ongemakkelijke wijze dat zelfs presentatrice Phara elke objectiviteit zag smelten als een moderne gletsjer. Ze zullen duchtig hebben moeten ontsmetten na die uitzending, want Ine Roox had haar stoel tijdens de ode aan Obama zo bevlekt dat ze aan nieuw ondergoed toe was. Gelukkig had men een reportage in voorraad over de net overleden textielmagnaat Jan Zeeman en was er een doos damesslips achtergebleven in de studio. Net het type ondergoed waarin Ine zichzelf kwijt kon.

Na corona is antiracisme hét uit te melken thema bij uitstek. Iedereen komt een mening verkondigen die in wezen niet de zijne of de hare is, maar een louter nakwekken van de slogan van de dag. ‘Als ik een neger zou zijn geweest, dan zou ik ook veel hebben ondervonden van racisme’, krijste een acnétiener met overslaande stem tijdens een straatinterview zonder enige relevantie aan de einder. Een zich in het premierschap oefenende Alexander De Croo kwam intussen alle spleetjes zendtijd vullen met begrip voor kleurlingen, wat altijd gewaardeerd wordt op de internationale podia. De Croo bevredigt op bestelling met marsepeinen meningen voor de medemens die er zelf geen heeft.

Bij ‘tScheldt zijn we anti-antiracisten. Dat betekent dat we de zinloze doding van George Floyd even erg vinden als zowat iedereen, maar niet op het karretje springen van het nieuwe geloof. De georganiseerde antiracismekerk vindt zichzelf superieur en al wie niet tot deze grimmige club behoort als inferieur. Deze vorm van discriminatie wordt als top ervaren door keuters zonder ervaring. Iemand met ervaring weet hoe het venijnige antiracismediscours de problemen onder de mat veegt. De ontkenning van de samenlevingsmiserie doet juist racisme ontstaan. Trouwens, voor de miljardste keer: als het eropaan komt is iedereen racist. Menselijk zijn leer je niet in betogingen. Menselijk zijn krijg je mee en ontwikkel je verder van mens tot mens. Het is op de koop toe virusvrij.

***

1 artikel ‘tScheldt per dag = 1 shot lachadrenaline. Kies een abonnement:

2 reacties op “Virusvriendelijk antiracisme piekt!

  1. Ik vraag me gewoon af , moest dat nu een blanke of een gele of misschien een rosse bakzitter geweest zijn in de plaats van een zwarte wie zou er dan nog gaan betogen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *