ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verschroeide Aarde – 't Scheldt

Verschroeide Aarde

Columnist Spietse De Vleeschouwer fileert de Antwerpse situatie. De rol van Kris Peeters in het Antwerpse drama kan niet anders dan met leedvermaak, verwondering ja zelfs afgrijzen bekeken worden.

Kris Peeters kwam; verschroeide de laatste meter vruchtbare CD&V-aarde in Antwerpen en vluchtte ijlings uit het zicht naar Europa. Hij had beter, in plaats van een appartement in de Goede-hoopstraat, een kot in de Verbrande-Entrepotstraat gehuurd! Alweer een onvergeeflijke inschattingsfout van Wouter Beke. Met Wouter sukkel je trouwens altijd “van de stroom dieper weg in de Beke”, nog sneller dan van de regen in de drop! Als hij een gokker was, hij trok maandelijks OCMW-steun. Wedt aldoor op het verkeerde paard. Daarom heeft hij het in Gent met een hippopothamus geprobeerd. Weer mis! Resultaat: alles zit muurvast! Op de gladaal Mathias De Clercq na, kon niemand met haar door één deur. Zegt overigens ook wel iets over het dynastieke grut van de OpenVLD.

Peeters en Antwerpen, het blijft schurend scharnieren! Tien jaar geleden had een stel frisse kandidaten, gesteund door een aantal gealarmeerde cabinetards, Peeters verwittigd voor de Antwerpse ellende. Ze waren speciaal naar het “Martelarenplein” afgezakt, in de hoop dat de plaats van afspraak de toenmalige coryfee instant-inzicht zou verschaffen. Als synthetische situatieschets werd het moeilijk kiezen tussen een “Poolse landdag” of een Spaanse herberg” … daarom werd gekozen voor een “Franse cabardouche”. Nog erger!

Terwijl Heylen toendertijd – onderweg tussen Berlijn, Londen en Lyon – proefondervindelijk bleef twijfelen aan zijn geaardheid (en zijn vrouw Antoinette nog steeds niet wist wie de “ballen” had), bestuurde Van Peel, vanop zijn 5 dagelijkse recepties, de verzopen – ‘t is te zeggen: verzuipende – haven. Toen Peeters dit hoorde, moest hij toch een jaloers glimlachje wegbijten … “We moeten wijs handelen”, zo sprak hij dwaas, en dus deed hij niks. Hoe meer hij sindsdien het woord “wijsheid” tegen z’n gehemelte laat galmen, des te meer zijn beleid ruikt naar de negatie ervan.

En de opvolging belooft nog erger te worden! Caroline Bastiaens, nog twee maanden (en hopelijk niet langer) schepen van de stad, slaat haar bevoegdheden ‘cultuur’ en ‘buurtonderhoud’ nog steeds compleet door elkaar en een niet nader genoemde ambassadeur ligt nu al maanden in coma z’n ontvangst door “La Bastiaens” te verwerken. Of neem Jan Braeckmans, nochtans een proffenzoontje, bewijst aldoor dat de genen van zijn vader geen vuist hebben kunnen maken tijdens zijn creatie. “Linkse Jan” daarentegen weet wél weg mijn z’n vuist. Dat dit vooral in een andere partij wordt gesmaakt, ontgaat de uk volledig!

Voor de CD&V is Antwerpen inmiddels steriel ‘braakland’. Misschien was het dát wel wat Jantje zo aantrok? Aan Kris zelf kunnen we het in ieder geval niet meer vragen: “Antwerpen? Nooit van gehoord!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *