ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verhuren is verdacht, zeker als u huur verwacht – 't Scheldt

Verhuren is verdacht, zeker als u huur verwacht

Kunt u het waarderen dat in uw verhuurde appartement de klinken van de deuren worden gevezen, dat de tegels uit de keukenvloer worden gelicht of dat de muren worden besprenkeld met smurrie? Neen? Dan bent u wellicht een racist in de ogen van de opvoedende overheid…

Kunt u het waarderen dat in uw verhuurde appartement de klinken van de deuren worden gevezen, dat de tegels uit de keukenvloer worden gelicht of dat de muren worden besprenkeld met smurrie? Neen? Dan bent u wellicht een racist in de ogen van de opvoedende overheid.

**

U hebt dat al eerder meegemaakt, zegt u? En het was toevallig steeds met huurders die oververtegenwoordigd zijn in de statistiek der ambetanteriken? Daar mag u geen conclusies uit trekken, oordeelt de berispende overheid. Huurachterstand die door de vrederechter voor de komende eeuw in schijfjes wordt gedeeld, vindt u oneerlijk? Wie als kapitalist de verworpenen der aarde uitzuigt verdient geen compassie, meent de (be)grijpende overheid. Wat argumenteert u? U had gehoopt dat uw flatje een spaarpot kon zijn naast uw schamel pensioen? De tijden zijn veranderd en bovendien hebben de sukkelaars uit den vreemde het veel moeilijker dan u, besluit de verwennende overheid.

Klachten bij de buren over nachtelijk gebrul, over een alternatieve hygiëne, over volgestapelde gestolen Aldi-boodschappenkarren en over ongewone sigarettengeur worden als overdreven bestempeld door de ontkennende overheid. Een niet-contractuele onderverhuur, een buitensporig talrijk kroost of een uitgebeende lift? Allemaal zegeningen van een diverse samenleving, aldus de idealistische overheid. Komt uw verhaal nooit aan bod in de media omdat uw huurders en hun belangenverdedigers alle zendtijd komen opslokken, dan is dat een gerechtvaardigde inhaalbeweging voor die mensen, besluit de onbevooroordeelde overheid. Welke voordelen u nog aan zo’n overheid heeft? Klink racistisch..

***

Oproep: stuur foto’s van huurschade in Uw gevandaliseerde huisje of appartement naar [email protected]

***

Dat er een probleem is met bepaalde doelgroepen in de verhuurmarkt, mag niet meer gezegd worden op straffe van discriminatie en racisme. Alleen ‘tScheldt blijft als eiland van Gezond Verstand overeind in een oceaan van politieke correctheid… Denk aan Uzelf. Kies een abonnement:

5 reacties op “Verhuren is verdacht, zeker als u huur verwacht

 1. Verhuren = verzuren blijkt blijkbaar nogal ‘s het geval te zijn. Maar ook in dezen circuleren nogal ‘s wat misverstanden en indianenverhalen. Om een knuppel in het hoenderhok te gooien (m’n favoriete hobby, zeg maar een onweerstaanbare drang), alvast dit : volgens de orale overlevering en lokale traditie zou het altijd ‘de vremdeling’ of de allochtoon zijn die de woning tot puin herleidt, quod non. De waarheid heeft haar rechten, en als allochtonen-advokaat zou ik meestal een slechte beurt maken, on se comprend ? Prima.
  Zo zie ik in m’n naaste omgeving (zelf huur of verhuur ik niet) meer dan 1 vlaams koppel sloddervossen, chinese vetzakken (meeneem-Chinezen of chinezen-met-een-handvat;-), die nogal van muizen en e.d. houden (iemand maakte foto’s…), maar ook een kraaknet Congolees gezin… M’n broer verhuurt 5 appartementen, soms aan allochtonen, nooit problemen mee gehad. Anderzijds herinner ik me in de media een koppel gay-BV’s die een villa compleet gesloopt hadden, tot uitgetrokken stopcontacten toe….
  Om maar te zeggen, ‘t is zo een beetje als een relatie met een blanke, of een zwarte of een gele of bruine mamzel, je moet er een beetje chance mee hebben, en als je geen chance hebt heb je….pech. Nu, om terug naar de huursector terug te keren, veel hangt af hoelang ze hier al aangespoeld zijn, uit welk land en welke cultuur ze komen (of het nu katholiek, moslim, hindoe of zigeuner is), en dan nog is er ruime variatie (diversiteit !;-). Overigens, die tonnen sluikstort elke dag, allemaal uitsluitend van de vremdelinge ? Nee toch. Overigens, uitpuilende vuilnisbakken (als er al zijn) en glascontainers, dat is de taak van ‘t Stad, niet?
  Natuurlijk, in principe heeft elkeen het recht om iemand uit te nodigen, of net niet, op zijn of haar feestje, in zijn eigen huis, in een privé-zaal, enz. Een uitnodiging heet dat dus. Zo hebben in tempore suspecto de Duitsers zichzelf hier uitgenodigd, tot 2 keer toe, en dat was zeer onbeleefd, zonder uitnodiging (ze hebben dan ook de gevolgen ondervonden, en wij helaas ook). Ook in de privé-bedrijven heeft een zakenman/vr het recht te kiezen voor wie hij/zij wil, hetzij een kortgerokte vamp, een flamboyante gay, een werkzame nerd, een kaalgeschoren skinhead, een gitzwarte neger, een sikh met tulband, een hoofddoekmeisje, een Papoea-met-peniskoker, een Vlaams Blokker, een Getuige van Jehova, een sado-masochist, een vegetariër, en als hij inspeelt op ‘diversiteit’ kiest hij er van elk 1 (Alle Menschen werden Brüder, een goed begin), en het komt ook de diversiteit van de klandisie ten goede ! Ja, een mercantiele geest heb ik, altijd gehad;-).
  Bon, om de verhuurders zoals Nonkel Juul en Tante Zulma een steuntje in de rug te geven (die slapeloze nachten !) is er een redelijk praktische oplossing voor het’verhuurprobleem’. Te weten : men richt een vereniging op, bv het V.B. (Verhuurders Bond;-). Wie niet aan ‘eender wie’ wil verhuren, richt zich tot die V.B. en geeft zijn gegevens daaraan : welke woning/appartement, waar gelegen, beschrijving van alles met foto’s e.d., gewenste huur, enfin de hele reutemeteut, en de contactgegevens. Dat gaat in een map bij al de rest. Een potentiële huurder neemt contact op met de V.B., geeft aan wie hij is (identiteit, inkomen, cv, enz), wat hij wenst, waar, hoeveel, enz… De V.B. bekijkt dan de mogelijkheden en brengt dan de beide partijen bij elkaar die dan maar moeten overeenkomen, of niet. Een percentje voor de werkingskosten van de Verhuurders Bond is uiteraard het minste, maar zowel de huurder en vooral de verhuurder is toch al in ruime mate ‘gerustgesteld’, de kandidaten zijn ‘gefilterd’ en wat gescreend (geen praktijktesten en al die onzin), maar zoals in den beginne gezegd en geschreven : ook een ‘witte’ kat in een zak kan rare sprongen maken…. Een goed aangeschreven huurder kan dan bij een verhuis naar elders op een witte lijst komen als ‘aanbevelingswaardig’. Overigens kan dat ook voor allochtone fatsoenlijke huurders, waarom niet ? Het kaf van het koren scheiden, zegt boer Sjarel (overigens zelf een vetzak;-). En nog iets : vele huisjesmelkers in bv A’pen zijn van Turkse origine, mogen die ook eens aangepakt worden of wachten we nog 50 jaar ?. Schandelijke, onhygiënische en ronduit gevaarlijke toestanden, maar wie maalt erom, zolang de witman maar de uitbuiter is, komt het uitgebreid in de (linkse) media. En nog iets (en dan hou ik er mee op) : ik zou als verhuurder grààg verhuren aan asielzoekers e.d. Waarom ? Geen ‘huurachterstand’ want die huur wordt betaald door het OCMW van die gemeente of stad, tot al een tamelijk zekere ‘gerustigheid’ voor Nonkel Juul en Tante Zulma (ze nemen al iets minder slaappillen;-). En voor de rest : bouw Vlaanderen nog wat voller, polletiekers/bouwpromotoren…. Het wordt hier nog voller en voller, en in Holland nog véél erger, de woningnood is daar legendarisch. Misschien eens gaan kijken in Hong-Kong of Singapore ? I rest my Kees.

  1. Wat is een “polletieker” ? Is dat een politieker met een pollepel ? Wat is een bAUwpromotor ? Leren spellen in de haagschool van Achterbroek ? Lig gerust met uw mAUw in de sOUspot, het komt niet zo nOUw want ge hebt toch gOUw berAUw zeker ?

 2. Het karaat aan politiek-correctheid van deze huurder staat boven alle twijfel verheven. Uiteraard is elke “witte” (sic) verhuurder die hiertegen protesteert een “fascistische, discriminerende, allochtonofobe, xenofobe, nazistische fanaticus”. Verbaast het u ook dat gazettenpraat schrijvelaars en hoeralisten der audio- visuele media Blanke Mensen ongesanctioneerd mogen verwijten “wit” te zijn, net of we zouden albino’s of sneeuwmannen wezen !

 3. Welke partij wil opkomen voor restauratie van de vergane glorie van het “Eigendomsrecht” ?

 4. Dit is niet van gisteren. Een kennis die in 1964!! jawel!!! zijn huis verhuurde aan de eerste lichting van de 5e colonne, gooide ze uit zijn huurhuis (toen kon dat nog) omdat ze al maanden hun huishuur niet betaald hadden. Hij vond zijn huis terug met verdwenen houten plinten en deurstijlen. Wellicht opgestookt. Hij vertelde dat hij meer kosten had dan dat de huur had opgebracht. We schrijven 1964!!!!” En als men de foto hierboven bekijkt is er aan de mentaliteit van die geïmporteerde zwijnen nog niet veel veranderd. Maar als ge daarover durft te klagen ben je volgens sommige rotzakken (m/v) die ons regeren een smerige racist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *