ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verhofstadt en Vanden Lanotte masters in het mismeesteren van de boeken – 't Scheldt

Verhofstadt en Vanden Lanotte masters in het mismeesteren van de boeken

Het wordt elke dag duidelijker dat de paarse en paars-groene regeringen Verhofstadt (1999-2008) de Vlaming een bloedend oor hebben aangenaaid dat nog lang zal blijven voort etteren. Het gefoefel en gesjoemel met de Brusselse Financietoren is het meest verse stinkende lijk dat uit de Belgische rommelkast valt…

Het wordt elke dag duidelijker dat de paarse en paars-groene regeringen Verhofstadt (1999-2008) de Vlaming een bloedend oor hebben aangenaaid dat nog lang zal blijven voort etteren. Het gefoefel en gesjoemel met de Brusselse Financietoren is het meest verse stinkende lijk dat uit de Belgische rommelkast valt.

**

Verhofstadt ziet wel vaker het licht. Toen een raadgevende mandarijn hem eind vorige eeuw de notie ‘sale and lease back’ tussen de gespleten voortanden had gefluisterd, meende de liberale goeroe de Heilige Graal van de Gezonde Begrotingscijfers te hebben gevonden. Om de gaten in de gammele Belgische begroting dicht te plamuren, besliste de blauw-rode tandem Verhofstadt-Vande Lanotte om overheidsgebouwen te verkopen om ze daarna terug te huren. Sale and lease back! Komt dat zien!

Asbest

In 2001 verkocht de Belgische overheid – wij dus – de spuuglelijke Financietoren in het hart van Brussel voor 311 miljoen. Een schijntje vergeleken bij het bedrag dat er geen twintig jaar later voor is neergelegd: 1,2 miljard. De duurste immo-transactie ooit in ons land en ver daarbuiten. De Zuid-Koreaanse kopers mogen gerust zijn: het huurcontract met de Belgische staat loopt nog 14 jaar. En de Belgische staat huurt het gebouw sowieso al een eeuwigheid voor 15 miljoen per jaar meer dan de eigenlijke marktprijs. De verkoper, het niet geheel onbesproken Breevast, vangt hier in één klap een zak geld waarmee je een paar voetbalclubs in de Champions League kunt kopen. Zelfs de kosten voor (asbest)renovatie wist het slimme en sluwe Breevast op de overheid af te wentelen. Heel kort samengevat: de Belgische belastingbetaler financiert de immo-maffia. Met dank aan de regeringen geleid door een geniale paarse tandem. De liberaal Verhofstadt en de socialist Vande Lanotte.

Brulboei

Jean-Marie Dedecker – vandaag onafhankelijk kamerlid voor de N-VA – was de eerste die toen al meteen aan de alarmbel trok. Ook en vooral in Veurne rook het gezond verstand van JMD wel heel erg veel stront aan de knikker van het gerechtsgebouw. Zoals wel vaker het geval is krijgt de Middelkerkse burgemeester over de hele lijn gelijk. We hopen dat hij nog vaker gelijk krijgt. En hij zal het ook krijgen. Want het wordt steeds duidelijker dat Verhofstadt en Vande Lanotte geld over de balk hebben gegooid dat er simpelweg niet was! Terwijl alle conjunctuurparameters op groen stonden, verzeilde dit abominabel slecht bestuurde land in het rood. Overigens: in het fameuze Zilverfonds van Vande Lanotte zit ook geen halve euro. Nee, we hebben het niet over de hiphoppers van Nen Halve Euro. We hebben het over de Keizer van Oostende Vande Lanotte die alle kiezers in dit land – de armsten en de laagste pensioenen eerst – een rad van fortuin voor de ogen heeft gedraaid. De brabbelprogramma’s van de openbare omroep laten we al langer links liggen. Maar haiku-dichter Herman Van Rompuy heeft wellicht gelijk: paars heeft er de spaarpot van Dehaene domweg doorgejaagd.

Surrealisme

Mocht de schilder en surrealist René Magritte nog leven, hij zette zijn ezel op de stoep voor de Financietoren. Uitgerekend de plek waar hardwerkende Belgen en overbelaste bedrijven meer dan de helft van wat ze samen verdienen met volle kruiwagens naartoe moeten rijden, wordt over de rug van diezelfde belastingbetaler mismeesterd dat het geen naam meer heeft. En wie ligt er in Toscane tussen zijn eigen wijnranken en olijfbomen naar de ondergaande zon te koekeloeren? Wie zwijmelt met een gat in beide graaihanden tussen de jutezakken vol Europese dukaten, mandaten en onduidelijke werkgroepen in Brussel en in Straatsburg? Guy Verhofstadt, auteur van veelbelovende liberale en Vlaamsgezinde burgermanifesten waarvan geen letter bewaarheid is geworden. Professor en schaduwkeizer van Oostende Vande Lanotte klust bij in de transfertgordijnen van het weinig transparante voetbalcircus. Ondertussen wordt de burger dag in dag uit getreiterd met de Lage Emissie Zone, de voedseldriehoek, gender-neutrale verkeersborden, de Blijde Herintrede van de Heilige Anuna, klimaatvriendelijke onderbroeken en eco-viaducten voor padden, kikkers, eekhoorns en wolven. Niet remmen! Doorrijden godverdomme!

2 reacties op “Verhofstadt en Vanden Lanotte masters in het mismeesteren van de boeken

  1. Tscheldt……… Is dat een nieuw non-linkse Nieuwsblad??
    Of was dit artikel maar eenmalig? En is de schrijver van dit artikel reeds ontslagen?

    1. Een nieuw non-links Nieuwsblad… we proeven even de woorden in de mond en proberen het ons voor te stellen… En neen de schrijver is helemaal niet ontslagen, we hebben hem net nog uitgebreid gefeliciteerd en een bedrijfswagen cadeau gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *