ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verbod op niet-essentiële verplaatsingen geldt niet voor Marokkaanse Belgen – 't Scheldt

Verbod op niet-essentiële verplaatsingen geldt niet voor Marokkaanse Belgen

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… corona werkt niet alleen op de longen maar ook op het brein. Dat is de voorzichtige conclusie die we moeten trekken na het communiqué dat minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) gisterenavond uitstuurde…

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… corona werkt niet alleen op de longen maar ook op het brein. Dat is de voorzichtige conclusie die we moeten trekken na het communiqué dat minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) gisterenavond uitstuurde.

**

Zonder dat de bevolking hiervan op de hoogte was heeft onze minister van Buitenlandse Zaken een deal gesloten met Marokko die zegt dat Marokkanen met een dubbel paspoort zich niet moeten houden aan het geldende reisverbod in Marokko, noch het geldende reisverbod in België.

Terwijl het alle Belgen verboden is niet-essentiële verplaatsingen te maken, mogen Marokkanen de komende dagen massaal vanuit Marokko naar België reizen.

Reeds meer dan 1500 Marokkanen hebben aangegeven de komende dagen naar België te willen komen.

De reden waarom deze Marokkanen naar België mogen reizen staat gedefinieerd als ‘sociale reden‘.

Durf dus als Vlaming vooral niet naar Uw tweede woonst aan de kust gaan, of durf niet naar Uw vriendin in Nederland rijden… het kost U 250 euro boete, direct te betalen.

Maar als U Marokkaan bent en van Marokko komt, is er geen enkel probleem. U mag naar Uw tweede woning in België reizen, Uw vrienden in België bezoeken, U doet maar…

Voordat U ons beschuldigt van een zekere vooringenomenheid… we citeren gewoon het officiële communiqué van Uw minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) dd 13 april 2020.

***

Geef toe, zonder ‘tScheldt had U dit niet geweten. Steun onze redactie met een abonnement:

 

5 reacties op “Verbod op niet-essentiële verplaatsingen geldt niet voor Marokkaanse Belgen

      1. Met de beste wil ter wereld kan ik op basis van het communiqué niet de synthese formuleren die ‘t Scheldt heeft gepubliceerd. Er zijn duidelijk voorwaarden opgenomen voor een terugkeer naar België, inclusief een verplichte deelname in de repatriëringskosten. Dit betekent geenszins dat ik akkoord ben met de toekenning van een dubbele nationaliteit.

  1. Het dubbele identiteit is voor mensen die zich niet willen aanpassen aan wetten en normen van het land waar ze wonen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *