Van Moslim tot Daas  – 't Scheldt

Van Moslim tot Daas 

De wereld lijkt wel aan de parvenu’s! Aan de ene kant ligt de puberale spijbel-palindroom Anuna haar angsten bot te vieren, aan de andere kant verliest Othman el Hammouchi – de rechtsgeleide kalief van het kreupele conservatieve denken – zich in een opeenstapeling van contradicties…

De wereld lijkt wel aan de parvenu’s! Aan de ene kant ligt de puberale spijbel-palindroom Anuna haar angsten bot te vieren, aan de andere kant verliest Othman el Hammouchi – de rechtsgeleide kalief van het kreupele conservatieve denken – zich in een opeenstapeling van contradicties. Beide gebruiken de eigen gebreken mét een oogmerk: Anuna fêteert haar oeverloze dwaasheid voor het klimaat; Othman zijn ingebeelde scherpzinnigheid om de sharia te introduceren. Van Anuna weten we dat ze alles domweg “èrreg” vindt zonder de grond van de zaak te kennen of oplossingen aan te reiken, maar hoe gaat El Hammouchi te werk? Toegegeven, zijn methode is een flard doordachter! Hammouchi gedraagt zich als een “schmutzige mouche”, een vuile paardenvlieg. Hij vliegt van filosofische stront naar filosofische stront, blijft op elke hoop een paar minuten zitten en spuit dan een bonte gedachtendiarree in de rondte die kant noch wal raakt … maar wel veel vuiligheid achterlaat: zo belijdt hij onomwonden zijn conservatisme, maar krijgt hij de mond niet gespoeld van de “liberale democratie en rechtstaat”. Il faut le faire! Achter de reden is het niet ver zoeken. “Wiens drek men slurpt, diens woord men spreekt!” Wie niet beter weet, zou hem nog kunnen verdenken van moslim te zijn!

Zijn alomtegenwoordigheid verraadt zijn onbelezenheid. Ook voor “onze prille mouche” zitten er namelijk maar 24 uren in een dag en begrijpend lezen vergt wel wat tijd. Tijd, die hij dan niet heeft om overal waar hij niet gewenst is zijn mank lopende hobby-ideeën te verkondigen. In de “boekskes”, in de zelfverklaarde kwaliteitspers, op TV, in debatten ten lande … U noemt het en onze hommel vliegt er zelfvoldaan rond! Zelfs de toch in hersencellen grossierende Fernand Keuleneer verlaagt zich graag om met de dreumes te debatteren, maar dat heeft dan weer te maken met de hang van deze criticaster naar publiek. Zeg tegen Fernand dat hij gelijk heeft, en hij zal het met verve maar even ostentatief betwisten. Ook mindere goden raken moeiteloos verstrikt in zijn netten: N-VA-defroqué Philip Roose, samen met Hammouchi lid van de “conservatieve” denktank Stupor Mundi (met excuses aan keizer Frederik II), schreven enkele weken geleden in Knack nog een “open brief aan Bart De Wever”. Roose, die zijn eerste origineel idee nog aan het papier moet toevertrouwen, en “de mouche” pleitten erin voor een inclusief nationalisme, maar komen als vermeend conservatief niet verder dan de jacobijnse Franse revolutie. Dat is ongeveer hetzelfde als hedendaags links horen pleiten voor de weldaden van de vrijemarkteconomie … of moslims die het opnemen voor de godsdienstvrijheid!

Wie evenwel de authentieke Hammouchi wil horen zoemen zoals hij echt gebekt is, vliegt best even naar het Twitter-vogeltje. Daar krijgt eerlijk conservatief Vlaanderen er van langs in schuttingtaal en schimpscheuten. Onbeschroomd wordt er de kaart van de sharia getrokken. En wie niet mee is, is volgens deze pseudo-intellectuele patser, een prutser! Onder de zachtharige insektenpels van deze gezellig gezwollen horzel schuilt dus een bijtende daas. Kijk eens aan: onze mouch is voorwaar dan toch een moslim!

Spietse De Vleeschouwer

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt tegen de verdwazing van Vlaanderen</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *