ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Van kandidaat-oppertsjeef over racist tot huichelaar in 10 minuten – 't Scheldt

Van kandidaat-oppertsjeef over racist tot huichelaar in 10 minuten

Een siddering kroop door de onderrug van het leger gescleroseerde CD&V-ers die zich beschouwen als de ‘basis’ van de steeds kleiner wordende grootste moslimpartij van Vlaanderen. Kandidaat-voorzitter Walter De Donder sprak vanuit het hart over de ‘ontvolking‘ van bepaalde Antwerpse en Brussels wijken door ‘andere groepen’. De verbijstering, verbazing, woede en ontgoocheling bij de die-hard CD&V-er kon niet groter zijn…

Een siddering kroop door de onderrug van het leger gescleroseerde CD&V-ers die zich beschouwen als de ‘basis’ van de steeds kleiner wordende grootste moslimpartij van Vlaanderen. Kandidaat-voorzitter Walter De Donder sprak vanuit het hart over de ‘ontvolking’ van bepaalde Antwerpse en Brussels wijken door ‘andere groepen’. De verbijstering, verbazing, woede en ontgoocheling bij de die-hard CD&V-er kon niet groter zijn…

Gejuich echter bij die andere CD&V-ers die zich niet als ‘de basis’ beschouwen,  maar als het opgejaagde wild binnen de eigen partij omdat ze er te rechtse of conservatieve gedachten zouden op na houden, en die ook wel een beetje vinden dat de ‘C’ in CD&V niet echt matched met de ‘M’ van moslim. Hun voorgangers Pieter De Crem en Hendrik Bogaert zijn stilletjes tussen de pilaren gaan schuilen op het moment dat kandidaat-voorzitters zich moesten kenbaar maken. Maar niet zo Walter De Donder. Op 58-jarige leeftijd achtte De Donder de tijd rijp om de CD&V vanuit het slop te halen en terug tussen de mensen te plaatsen, het liefst tussen de mensen van ‘hier’, de mensen van ‘bij ons’.

Blijdschap bij vooruitstrevend Vlaanderen, hulde aan De Donder voor zijn duidelijke taal. Geen enerzijds-anderzijds, geen achterbaks Wouter-Bekes, geen kruimelachtig moedig-midden, gewoon sinds lang ‘duidelijkheid’. Dank Walter!

Driewerf helaas!!!

De woorden van Walter De Donder waren nog niet koud of…Walter voelde de CD&V bodem onder zich wegzinken. De stevige trede die hij dacht te zijn beklommen op weg naar de top van de macht bleek een moeras vol drijzand.

In het het VTM programma “Wat een Dag” (31-10-2019) zagen we Walter De Donder terug om uitleg te geven over zijn eerdere duidelijke woorden…en plots, ja, het kan verkeren, blijkt dat Walter De Donder een grote huichelaar is. Hij haastte zich om tegen TV-kijkend Vlaanderen te zeggen dat hij ‘fout en stout’ was geweest, dat hij het ‘niet zo had bedoeld’, dat hij ‘het beter anders had geformuleerd’, dat ‘Vlaanderen wat hem betrof niet kleurrijk genoeg kon zijn’, dat er slechts een klein ietsiepietsie probleempje was in sommige delen van Vlaanderen, een probleempje van ‘sociale achterstand’.

En daarmee was het grote woord gevallen ‘sociale achterstand’...geen ‘ontvolkte wijken’ meer, geen ‘eigen mensen’ meer, geen duidelijkheid meer,…wat overblijft is het plotse besef dat Walter De Donder een even grote draaitol is als zijn voorganger Wouter Beke. De tsjeven zijn nog lang niet dood, lang leve Walter De Donder!

1 reactie op “Van kandidaat-oppertsjeef over racist tot huichelaar in 10 minuten

  1. De tjeven zijn nu eenmaal decennia lang een poel van verraders , nepotisten ,graaiers en kolonialen geweest , ze hebben lang kunnen standhouden dank zij hun corrupte
    vakbonden en zogenoemde ‘spaarkassen’ maar met Arco zijn de maskers gevallen , ik begrijp niet dat dergelijke massadiefstal ongestraft blijft ,als er eentje donderend naast de pot pist zullen de opper tjeef en zijn schandknapen hem terechtwijzen en daarmee hun stervend partijtje nog sneller euthanaseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *