ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Van die Waalse boer(en) geen eieren – 't Scheldt

Van die Waalse boer(en) geen eieren

De liefde voor het klimaat van de marxistische PTB en de socialistische PS in het zuiden van Belgiëland, is even meewarig, aandoenlijk als leugenachtig.

De liefde voor het klimaat van de marxistische PTB en de socialistische PS in het zuiden van Belgiëland, is even meewarig, aandoenlijk als leugenachtig.

De PTB – zuidelijke falanx van de Partij Van De Arbeid – wil dat er een Klimaatinvesteringsbank wordt opgestart om de CO2-uitstoot naar beneden te krijgen. Hallo volksmenners Hedebouw en Mertens? Het Chinese industriële arbeidersparadijs dat Grote Roerganger Mao in een milieucatastrofe zonder voorgaande heeft achtergelaten, is goed voor de grootste CO2-uitstoot in de hele wereld! Komt overeen met de uitstoot van Europa, Rusland, Afrika en Oceanië samen. Op naar de volgende dikke-truien-dag en beate bedevaart naar de verborgen grot van de Heilige Maagd Anuna.

Asbest en dode zalm

Wanneer rabiate en fundamentalistische communisten over het milieu prediken, lenen wij hier op de redactie graag nog eens ‘Lenins Laatste Adem’ uit het archief van ons florissante persbedrijf. Halfweg de jaren negentig vorige eeuw geschreven door David Remnick van The Washington Post. Remnick beschrijft wat iedereen die wel eens een (ex)-communistisch land heeft bezocht meteen in de smiezen heeft: milieu en volksgezondheid waren niet de prioritaire bekommernissen van de voorbeeldigste leerlingen van Marx, Engels, Lenin en Stalin. Een bedje van dode zalm bedekte vervuilde rivieren. Onbewoonde woontorens gebouwd met minderwaardig beton en hoogwaardig asbest. Doodzieke kindertjes. Kapot gezopen en doorrookte zestigers. De vloek van het communisme vat Remnick na eindeloze omzwervingen door het vergeten Rusland waar slechts weinigen komen treffend samen: ‘Het verval, de arrogantie, de opzettelijke onwetendheid en het zelfbedrog’.

Vals sermoen

Bij het valse sermoen van de PTB kon Elio Di Rupo natuurlijk niet achterblijven. Het ingewikkeldst geknoopte zijden rode strikje van de PS stelt voor dat bedrijven 5 procent van hun winst vrijwillig in een publiek-privaat klimaatfonds storten. Had dat godverdomme Albert Frère zaliger gevraagd! Wier nazaten nauwelijks een eurocent erfbelasting hebben betaald op de miljarden die vader/opa baron Belge op slinkse wijze uit de tanende Waalse industrie heeft gestolen en weggesluisd. Of aan FN Herstal: de enige wapenfabriek ter wereld die in handen is van overheid & socialisten. Vlaanderen stort al een eeuwigheid miljarden in een bodemloze Waalse put. Enige merkbare verbetering van het socio-economische klimaat ware wenselijk. De ecologische en verpauperde puinzooi op de as van het oude staal- en steenkolenbekken zal in kringen van kandidaat-investeerders weinig vertrouwen wekken om 5 procent van hun winst te pompen in een publiek-privaat klimaatfonds. In Vlaanderen zeker niet. Vlamingen weten maar al te goed hoe het met de privaat-publieke samenwerking in het door hen zo geliefde zuiden van het land is gesteld. Sociale huisvestingsmaatschappijen, intercommunales, energievehikels, ziekenhuizen of mediabedrijven: waar de PS ook in zee gaat met andermans of publiek geld worden alleen de PS en haar slaven en lakeien er zelf rijker van. Anderman is zijn geld kwijt. Met een stok de welgevulde konten van onze koeien en zeugen naar de eigen stal drijvend: van die Waalse boer(en) geen eieren.

Suskewiet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *