ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Van de canon en de zeik van boeremie – 't Scheldt

Van de canon en de zeik van boeremie

In uw kwaliteitskrant De StandaardAlles voor België/Alles voor de Islam – is woensdag 7 oktober 2020 voor de 111ste keer een door een zwik historici ondertekend opiniestuk verschenen waarin met heftig zwaaiende argumenten – wij citeren – ‘De eenzijdige blik van de Canon van Vlaanderen’ door de mangel wordt gehaald…

In uw kwaliteitskrant De Standaard – Alles voor België/Alles voor de Islam – is woensdag 7 oktober 2020 voor de 111ste keer een door een zwik historici ondertekend opiniestuk verschenen waarin met heftig zwaaiende argumenten – wij citeren – ‘De eenzijdige blik van de Canon van Vlaanderen’ door de mangel wordt gehaald.

**

Het is vreemd dat het academische heir – waaronder de onvermijdelijke Bruno De Wever, broer van – zich eendrachtig blijft uitsloven om Vlaanderen in de zeik te zetten als een habitat, een gemeenschap van twee keer niks. Op goed honderd jaar tijd zijn de Vlamingen van een volk van touwslagers, keuterboeren en mandenvlechters – 7 kinderen waarvan 2 dood en 3 met scheurbuik – één van de meest toonaangevende en welvarende regio’s in Europa en ver daar buiten geworden. Ook cultureel, op de koersfiets, qua vernieuwende technologie en veelbelovende startups sleuren we aan de kop van het peloton. Maar, menen deze bollebozen, uw fierheid, uw trots, uw ambitie en uw verbondenheid met anderen, slaat nergens op. U moest zich schamen Vlaming te willen en te durven zijn! De Keniaanse krijgers, de peniskokers op vergeten eilanden in de Stille Oceaan, onze moslimbroeders in het theehuis om de hoek: zij allen mogen hun identiteit ten volle beleven. Alleen de Vlaming mag dat niet. De Vlaming is een achterlijke malloot die zich heeft vastgereden in verzonnen romantiek rond de Guldensporenslag. Die Hendrik Conscience verwart met literatuur. Een Vlaming die voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog nog fouter is geweest dan de Waal Léon ‘Rex’ Degrelle en de Belgische vorst Leopold III bij elkaar opgeteld.

Gij achterlijke boerenpummels!

De ondertekenaars van deze politiek-correcte ongein die helemaal haaks staat op het aanvoelen van een groeiende groep Vlamingen, zouden Vlaanderen en de hardwerkende Vlamingen dankbaar moeten zijn. De meer dan zes miljoen achterlijke boerenpummels zijn het die er via de door hen betaalde belastingen zorg voor dragen dat de Vlaamse, zelfbenoemde intellectuele elite vorstelijk wordt betaald om het eigen volk eerst uit te schijten. Zonder de Vlaamse Beweging stonden deze hautaine en het gewone volk straal negerende professoren en academici Belgisch-Frans te doceren voor een slechts matig gevulde aula. Exclusief bemand met de kinderen en kleinkinderen van de Franssprekende elite en het grote, geërfde geld. Een aula vol jongens. Meisjes moesten baren en strijken. Met dank aan de brede Vlaamse Beweging is universitair of hoger onderwijs in de eigen taal niet langer het voorrecht van de rijken maar van iedereen. Ook van de nieuwkomers van overal en elders die de kansen die ze in Vlaanderen krijgen wel met beide handen grijpen.

De door de talentvolle DS-cartoonist LECTRR gemaakte tekening die het opiniestuk illustreert, is niet zonder betekenis. Wij zien: een bril met twee Vlaamse vlaggetjes. Ja hoor, stomme Vlaamse lezer van kwaliteitskrant De Standaard, dat zijn de vlaggetjes die u een brede kijk op de wereld belemmeren. Dat zijn de vlaggetjes die van de Vlaming een naar binnen starende onverdraagzame egoïst en culturele analfabeet maken. Terwijl, dat weten die liegende konijnen ook, geen enkel volk ter wereld decennialang zo gul en solidair is gebleven met zijn armere buurman in Charleroi of La Louvière dan de Vlaming.

Minstens even vreemd en verbazingwekkend: onder de ondertekenaars bevinden zich ongetwijfeld professoren en docenten die zich er toch zouden moeten over verbazen dat bachelors en masters de universiteit verlaten zonder te weten wie Guido Gezelle, Hugo Verriest, Gust De Smet, August Vermeylen, Herman Teirlinck, Lode Zielens, Daens, Cardijn of Herman Van den Reeck voor Vlaanderen zijn geweest en wat zij voor Vlaanderen hebben betekend. Misschien kan een zorgvuldig en evenwichtig samengestelde canon dat gapende gat een heel klein eindje dichtrijden. En weet elke schoolverlater straks wat de uitdrukking ‘zeik van boeremie’ betekent.

***

Meer uitleg over “Zeik van Boere Mie” voor onze abonnees.

Klik HIER om abonnee te worden. Log vervolgens in zodat je IN DIT ARTIKEL de uitleg kan zien staan.

***

‘tScheldt stampt tegen de schenen van iedereen die Vlaanderen op welke manier ook ‘klein’ wil maken. Steun onze blauwe tenen en pijnlijke voeten. Kies een abonnement:

11 reacties op “Van de canon en de zeik van boeremie

 1. “Wentelteefjes met kanaal en bruine suiker” moet er beslist in voorkomen maar “Smerige Teefjes” niet…..

 2. Ik wil er ook in, in dat Vlaams Canon Kookboek als er zelfs “carbonnades à la flamande” en “asperges à la flamande” mogen in verschijnen

 3. Ik ben op en top Vlaamse kinderkost ; “Ballekens in tomatensaus met patattenpuree” IN die Canon of het zal er stuiven, gvd

 4. Het zijn zouden blijkbaar PoCo-historici kunnen wezen, mogelijk van één of andere Linkse PoCo-Propaganda Loge Univ. indien zo, dan zullen zij ons niet ringeloren met politiek-correcte desinformatie propaganda verpakt in geitenwollensokken en gebarsten mei-68-kruiken aan onze telgen te dwangvoederen ! Onze telgen dienen objectief-correct geschoold !

 5. Die cartoon van LECTRR is de beste cartoon die ik tot hiertoe al in ‘t Scheldt heb zien verschijnen! Geef die man meteen opslag!

  1. Het is om correct te zijn een cartoon in De Standaard. Een artikel in ‘tScheldt handelde over een artikel in De Standaard, dat artikel werd als foto afgebeeld en in dat artikel (als onderdeel van de foto) stond een illustratie van LECTRR. (‘tScheldt)

   1. “De Schandaard” was vroeger “De Standaard” met AVV-VVK in kruisvorm op de titelpagina. Sindsdien is het druksel tot mei-68-fossielen PoCo-Propaganda Pamflet gedegenereerd. Hoeveel zou de opLAGE nog bedragen ?

 6. Een canon om met spek te schieten, of op een mug te schieten, of onder ons duiven te schieten, allemaal leuke dingen voor de mensen. Dat is uit het leven gegrepeu, dat is uit het leven een greep, ‘t geluk is alleen voor de leepeu, de canon heeft ons in z’n greep.

 7. Bruno De Wever is dan ook kennelijk geïndoctrineerd in de Linkse Loge Univ Gent, die “Vrij Onderzoek” lijkt te beperken tot de Linkse Visie, vandaar dat ze Dries Van Langenhove een kloot wilden aftrekken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *