Valerie: venijnig, vilein, verwend, verheven, ver van het volk - 't Scheldt

Valerie: venijnig, vilein, verwend, verheven, ver van het volk

Neen, dit gaat niet over het liedje van wijlen Amy Winehouse, maar over Valerie Van Peel, de springlevende kroonprinses van de N-VA. Komende uit een komische familie moet ze zich dus ongetwijfeld aan een unieke vorm van humor hebben gewaagd toen ze stelde: “Ik wil hierover heel duidelijk zijn: een bepaald kiespubliek hoeven we niet bij de N-VA”.

Neen, dit gaat niet over het liedje van wijlen Amy Winehouse, maar over Valerie Van Peel, de springlevende kroonprinses van de N-VA. Komende uit een komische familie moet ze zich dus ongetwijfeld aan een unieke vorm van humor hebben gewaagd toen ze stelde: “Ik wil hierover heel duidelijk zijn: een bepaald kiespubliek hoeven we niet bij de N-VA”. Zou Valerie hoogmoedswaanzin voelen gloeien in de buitenwijken van haar ziel? Zou Valerie het N-VA-recept willen kruiden met een establishment-bouillon? Dan wel geen blokje, want ‘Vloms Blokkers’ behoren tot haar minst favoriete mensachtigen. Deze Untermenschen horen niet thuis in het meer dan eens geplukte bloemperkje van Valerie.

Als voormalig OCMW-voorzitster van Kapellen weet ze ongeveer alles over sanitair en over het cordon sanitaire. Daarover wenst ze heel duidelijk te zijn. Haar duidelijkheidsdrift bereikte een hoogtepunt in de podcast van Polspoel en Desmet, de aarsworm, pardon, de oorwurm bij De Morgen. Als Dag Allemaal-verslaggeefster bood ze zich ooit aan bij Bart De Wever. Wellicht met allerlei weetjes voor een of andere quiz. Ze wou meetellen, daarover was ze heel duidelijk. Ze gebruikte met graagte het misbruikte element uit de bruikbare blokjes van haar vervaagde verleden, misschien wel om het inclusieve van het Vlaams-nationalisme te etaleren. Een bepaald kiespubliek is duidelijk niet kies genoeg voor ‘Ben ik in beeld?’-Valerie. Hoogmoed komt voor de gevallen vrouw.

Pico Bello

***

Foto: Valerie -ben-ik-in-beeld-?-Van Peel op het openingsgala van The Met Ball afgelopen week in New York. Ze stond er op de trappen alsof ze Lady Gaga was.

***

‘tScheldt heeft dringend nood aan buitenlandse correspondenten om onze politici te volgen op hun escapades in het buitenland. Steun ‘tScheldt!

3 reacties op “Valerie: venijnig, vilein, verwend, verheven, ver van het volk

  1. Zouden de knappe koppen van de N-VA nu nog niet door hebben dat ze even goed in een cordon sanitair zitten als het door hen verketterd Vlaams Blok ? Met de respectabele te willen spelen hebben ze kostbare tijd verloren voor de Vlamingen.

  2. Foei, Scheldt ! Zo foeteren op Valerie…. Ik heb betrokkene altijd een knappe dame gevonden (bijna zo knap als ons eigen Anke). Het feit dat ik deze vrouwelijke collega in het halfrond dan ook nog niet heb uitgescholden voor TRUT mag daarvan het affectieve bewijs zijn.

    Jan Penris

  3. Het is geen “Cordon Sanitair” maar veeleer een “Cordon…. Discriminatoir” der zich democratisch wanende partijen , alhoewel “discriminatie op basis van politiek overtuiging” één der 19 wettelijke “discriminatiegronden op basis van beschermde criteria” is.
    Kartonnen vlamingskes schijnen dit niet te beseffen, betonBlok Vlamingen wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord kwijt? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link om een nieuw wachtwoord aan te maken via de e-mail.
We delen geen persoonlijke gegevens met derden.