ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Uw minister van Energie… – 't Scheldt

Uw minister van Energie…

12 reacties op “Uw minister van Energie…

 1. Nattevingerwerk dus. En tegen 2025 kan men nog eens 7 keer van gedacht veranderen, tegen die tijd staan er weer andere bollebozen aan het roer (de poshjes dus), de ex-bollebozen hebben dan wel ergens anders een vaste stek (de laatste tijd nogal veel ‘ex-en’ gezien in diverse functies en niet van de minste. Tenzij ze op pensioen zijn natuurlijk, dan komen ze hoogstens nog eens in een VRT-duidingsprogramma of ergens in een panelgesprek, als ‘expert’ natuurlijk, wat had u gedacht. Over hun vroegere stommiteiten of kriminele blunders wordt dan uiteraard niet meer gerept, geen oude koeien of kamelen uit de gracht halen heet dat.

 2. Tinne Van der Straeten (Groen) weet niet hoeveel kernenergie wij nu hebben. Maar, tegen 2025 zal kernenergie overbodig zijn in Vlaanderen (België) poneert zij.

  De experts van het International Energy Agency daarentegen die voorzien dat het aantal kerncentrales tegen 2050 zal verdrievoudigen.
  Bron: zie link hieronder.

  https://www.nucleairforum.be/thema/kerntechnologie-wereldwijd/kernenergie-wereldwijd

  Wij gaan dus weer katholieker zijn als de Paus. Hoe naïef kunnen de groenen toch zijn? Die groenen nemen hun kiezers en ook ons (de ‘niet-groenstemmers’) echt voor een bende imbecielen. En die experts van het International Energy Agency die zullen ook niet goed weten waarover zij praten hé.

 3. Wij, droge preuten, willen terug naar de Duistere Middeleeuwen, met onze winterse geitenwollensokken aan en op de ossewagen. Weg van de Corona-epidemie recht naar de “Zwarte Dood” infecties,

 4. Het is dus nu tijd om de in promotie staande stroomgroepen aan te kopen , want door de dreigende energieschaarste die er zeker komt zullen deze apparaten in de toekomst verdubbelen in prijs !
  Met het groene orakel met de attitude van een Helga de Sturm Staffel kunnen er nog lijken uit de kast vallen zoals ,een ongeziene energiefactuur waarvoor in ruil virtuele stroom zal geleverd worden -denk maar dat het licht brand-of iets in die aard ,en waar oppositie voor dergelijke malaise zal bestraft worden met dure boetes !
  Die Fürherin hat es befohlen .

 5. Het is dus nu tijd om de in promotie staande stroomgroepen aan te kopen , want door de dreigende energieschaarste die er zeker komt zullen deze apparaten in de toekomst verdubbelen in prijs !
  Met het groene orakel met de attitude van een Helga de Sturm Staffel kunnen er nog lijken uit de kast vallen zoals ,een ongeziene energiefactuur waarvoor in ruil virtuele stroom zal geleverd worden -denk maar dat het licht brand-of iets in die aard ,en waar oppositie tegen dergelijke malaise zal bestraft worden met dure boetes ! Die Fürherin hatte es befohlen .!

 6. Tegen 2025 zullen ze wel tot de KERN van de zaak komen allicht. En misschien gaan verwarmen met methaan uit Siberië, de permafrost weetuwel, miljarden tonnen die gaandeweg vrijkomen, ja dat energie-probleem dat wordt een akkefietje, een niemendalletje, een marginale hobby voor Greta en Anuna, zelfs energie-drankjes zullen uit den boze zijn. What a wonderfull world.

 7. We puilen uit van de commentatoren, de Groenen zijn de oorzaak van de groene stroom certificaten en de zonnepanelen, waarvan wij allen de rekening nog betalen. Bij de VRT is er de energiespecialist Luc Pauwels die niet is in staat is om uit te vlooien dat wanneer, de kerncentrales niet zouden bestaan, het Belgische hoogspanningsnet zoals dat er thans bij ligt, nooit het vermogen die we nodig hebben uit het buitenland zou kunnen transporteren. Dat is gewoon een rekensommetje bij de toepassing van de Wet van Ohm. Indien we zeker willen zijn dat het grote vermogen dat we nodig hebben over honderden kilometer kan getransporteerd worden, moet het hoogspanningsnet omgebouwd worden naar 750 kV zoals dat ook bij de Russen en de Amerikanen het geval is.

 8. Tegen dan ieder zijn windmolentje in de tuin…..maar dan moet je er wel ene hebben (de tuin, niet de windmolen) Blazers zijn er in alle geval genoeg.

 9. hoeveel we nodig hebben weet ik niet maar in 2025 hebben we het niet meer nodig……
  zulke hartritmestoornis veroorzakende uitspraken krijg je als je een dikbetaalde job geeft aan iemand die van de materie niks kent.
  het opteert voor mega speelparken voor Don Quichottes vol nutteloze en vooral dure windmolens.
  maar aan de molenwieken is iets verdient.echter,de aankoop,onderhoud en herstellingen kosten megewatt meer dan hetgeen het rendeert.
  blaas de kaars maar uit hij heeft alles al gezien…..zal ons ma haar jasje zingen.

 10. Als het er op aankomt om “bekwame” ministers in onze nek te duwen, staat er in dit bananenland geen maat meer op zoals: Freya VDB, Crevits, Weyts, Geens, De Block, Beke… Ze kunnen nooit genoeg Nobelprijzen creëren om zoveel intelligentie passend te honoreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *