ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Universiteit Gent ontmaskerd: film toont hoe professoren politie tot op het bot vernederen – 't Scheldt

Universiteit Gent ontmaskerd: film toont hoe professoren politie tot op het bot vernederen

Prof. dr. Frederik De Grove en zijn onderzoeker Kristof Boghe hebben vannacht het DNA van de Universiteit Gent op onnavolgbare wijze minutieus uit de doeken gedaan…

Featured Video Play Icon

Prof. dr. Frederik De Grove en zijn onderzoeker Kristof Boghe hebben vannacht het DNA van de Universiteit Gent op onnavolgbare wijze minutieus uit de doeken gedaan.

**

Beide heren organiseerden een online-les op de kamer van de onderzoeker, op zaterdagavond 11 april 2020. Deze les werd ruw onderbroken om 01.30 ‘s nachts toen de politie op de deur klopte. De buren hadden geklaagd van nachtlawaai.

Beide heren legden uit aan de politie dat ze muziek nodig hadden om hun les aantrekkelijk te maken.

Terwijl de livestream van hun les bleef opstaan, gleed het gedrag van beide professoren af naar een niveau dat je tot voor kort niet voor mogelijk hield voor ‘gestudeerde’ mensen.

De professoren begonnen de politiemensen te beschimpen en voelden zich als helden in hun eigen sociale media film. Terwijl ze aan de ene zijde de politiemensen uitmaakten voor fascisten bleven ze commentaar geven in de microfoon van hun computer. “Dit is de samenleving waarin we leven”, gilden ze, totaal niet beseffend dat ze het levend geworden voorbeeld waren van domheid, kortzichtigheid en achterlijkheid.

“Welkom in Nazi Duitsland”, zei Kristof Boghe tegen zijn studenten, alluderend op het feit dat de politie kwam controle doen op nachtlawaai.

Toen de politie vroeg of het normaal was dat er les werd gegeven om half twee ‘s nachts verwezen de professoren naar een richtlijn van de UGent dat de mentale gezondheid van de studenten diende gevrijwaard te worden.

Professor Frederik De Grove weigerde zijn identiteitskaart te laten zien waarop de politie versterking vroeg. Meer agenten arriveerden. “Dit is live, dit is nice”, zei Frederik De Grove. Hij geloofde dat hij ‘beschermd’ werd door zijn camera en dat hij het laakbare gedrag van de vertegenwoordigers van de politiestaat eindelijk kon openbaren en aan de kaak stellen.

Het enige wat Frederik De Grove aan de kaak stelde was zijn eigen laakbare gedrag. Het enige wat hij en zijn collega kregen aangekaart was het onbegrijpelijke, lage intellektuele niveau van professoren van de Universiteit Gent.

“Dit is een fantastische ervaring”, ging De Grove op orgastische wijze verder terwijl het groeiende aantal kijkers van de livestream zich wanhopig afvroeg of dit een grap van De Ideale Wereld was of niet. Helaas, het was geen grap.

Boghe verwees naar Nederland waar het beter leven is. “Dit (België) is meteen de Stasi“, waarop de politie zei dat ze beter konden oppassen. “Wij passen niet op!” riepen Boghe en De Grove als kleuters in koor.

Het duo wilde ook absoluut op camera vastgelegd hebben dat de politie in hun woning de schuld was van de politiek en de samenleving. Boghe riep in de microfoon naar zijn studenten: “Dit is de politiesamenleving waar jullie voor stemmen!”.

Nadat de politie weg was volgde een onheilspellend telefoontje van een student. De kijkers die erbij waren gekomen tijdens de live-uitzending waren geen studenten meer die de professoren ‘onder controle hadden’. Het waren ‘rechtse trollen‘. Boghe speelde daarop nog even de Batman van de UGent: “als al die fascisten hier staan, wa boeit da nu…”

Sieg Heil!

Op het moment dat de politie buiten ging kon onderzoeker Kristof Boghe het niet laten om “Seig Heil’ naar de politie te roepen. De politie kwam terug binnen om verhaal te halen.

In de hele 20 minuten durende surreële les van de UGent, was er 1 partij die zich correct gedroeg… de politie.

Fuck UGent!

Als uitsmijter waarschuwde de student die hen belde nog voor hun job bij de UGent. “Fuck UGent”, toeterde Boghe. Tja…

Dit filmpje is de beste reclame om nooit nog je kinderen naar de Universiteit Gent te sturen.

 

Voor al Uw inlichtingen om volgend jaar “Media & Communicatie” te gaan studeren aan de Universiteit Gent:

Frederik De Grove
Professor at the research group for Media, Innovation and Communication Technologies, Department of Communications Sciences, Ghent University
[email protected]
+32 9 264 97 09

Kristof Boghe
Junior researcher at the research group for Media, Innovation and Communication Technologies, Department of Communication Sciences, Ghent University
[email protected]
+32 9 264 97 22

***

Steun de échte media. Steun ‘tScheldt. Kies een abonnement.

 

25 reacties op “Universiteit Gent ontmaskerd: film toont hoe professoren politie tot op het bot vernederen

 1. Waar haalt u het vandaan dat zij links zijn? Ze zeggen letterlijk in het filmpje dat de politiestaat er komt als je op s.pa en Groen stemt. Ik kan u aanraden om zelf eens na te denken voor je tot zo’n conclusie komt, in plaats van naar alles ‘links addergebroed’ te schreeuwen.

  1. Eerst de hele film zien, op het einde zegt de onderzoeker dat de reden voor de politiestaat ligt aan het stemmen op CD&V!…. Maar als U vindt dat deze professoren niet links zijn… feel free om dat standpunt vast te houden. Het interesseert ons geen bal of deze professoren links, rechts, schuin of achterdoor zijn. Het zijn idioten, die op geen enkel ogenblik een Vlaamse universiteit zouden mogen vertegenwoordigen of uberhaupt het recht zouden mogen hebben om op universitair niveau les te geven. (‘tScheldt)

     1. Het punt is: ze zijn duidelijk niet links gezien hun uitlatingen over groen en spa. De comment van Jean houdt dus absoluut geen steek. Punt aan de lijn.

     2. Nee, ze zijn extreem links… vandaar hun commentaar over groen en spa (‘tScheldt)

   1. Ik ben het volledig eens dat dit twee idioten zijn en ik kan mijn verstand er niet bijhalen dat je als sociale wetenschapper jezelf zo voor schut kunt zetten. Ik schaam mezelf in hun plaats. Ik krijg gewoon het schijt ervan dat sommigen altijd politiek erbij moeten betrekken. Wees niet zo geobsedeerd door links-rechts, maar bezie het als een gatachterlijke actie van twee academici zonder ze in een groep te plaatsen.

 2. Die persoon die belde was geen student, maar ralf de wolf, nog een assistent.

  Btw ze zijn wel degelijk extreem links. Ze roepten op om niet meer op spa en groen te stemmen maar gezamenlijk op PvDa

  1. Niet correct, als je aan het volledige filmpje met de comments erbij kan geraken, zal je zien dat het een andere Ralph is. Er is geen nood om misinformatie te verspreiden.

 3. A) lesgeven om 1 uur ‘s nachts
  B) met bier
  C) en het verstand van een kip. Ik heb geen contact met mijn vriendin en familie maar wel met de professor??
  Politiestaat?
  Gestapo!
  Een ander moet regels naleven maar de heren pretentie en arrogantie mogen alles natuurlijk.
  U denkt dat u alles weet … u weet niks.

 4. Ik ben het volledig eens dat dit twee idioten zijn en ik kan mijn verstand er niet bijhalen dat je als sociale wetenschapper jezelf zo voor schut kunt zetten. Ik schaam mezelf in hun plaats. Ik krijg gewoon het schijt ervan dat sommigen altijd politiek erbij moeten betrekken. Wees niet zo geobsedeerd door links-rechts, maar bezie het als een gatachterlijke actie van twee academici zonder ze in een groep te plaatsen.

 5. Ze zeggen letterlijk dat de politiestaat er blijft zolang je NIET op SPA of GROEN stemt. Zattemanspraat die niet ter zake doet. Eigenlijk een belediging voor mensen die in eer en geweten op deze twee partijen stemmen.

 6. Er zijn “slimme ” mensen en mensen met “gezond ” verstand. Aan de Universiteit, gelijk waar, maken de eerste soort de overgrote meerderheid uit.

 7. ik vind les on line niet slecht ongeacht welke party er achter zit … maar de leraar word ook gestopt terwijl hij goede bedoeling had . PEACE

 8. Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan. Voor zover dat die twee ooit verstand hadden. En uitgerekend voor twee van de faculteit COMMUNICATIE. Een mens vraagt zich af als er zo een lesgevers zijn aan de Universiteit Gent wat eigenlijk een diploma Communicatiewetenschappen UGent waard is ? Er is maar één reactie op dit gedrag. Ontslag op staande voet. Ze zijn links omdat ze tegen iedere vorm van gezag zijn, omdat ze geen enkel respect hebben voor de politie. Linkse” ratten”aanzien tussenkomsten van politie als politiestaat , als Nazi-Duitsland en als fascisme. Anderzijds roepen ze op om niet langer voor Groen en SPa te stemmen. Rechts zijn ze ook niet aangezien ze gewaarschuwd worden voor rechtse “trollen”. Zijn ze misschien extreem links ? Rare kwibussen alleszins die zich oeverloos belachelijk hebben gemaakt. Een mens vraagt zich af wat zij verder allemaal in hun lessen reeds verkondigd hebben om jonge mensen op te hitsen tegen politie ? Hoe vele keren hebben zij de geest van jonge mensen al vergiftigd ? Wat brengen zij verder allemaal aan studenten over ? Vergiftigen zijn hun geesten en verwoorden zij het als zorg dragen voor hun mentale gezondheid ? Ze zijn een waar gevaar voor onze maatschappij via de vergiftiging van de geesten van een toekomstige generatie. Een student, de beller, is duidelijk al compleet gehersenspoeld door deze video het beste moment in zijn ganse carrière als student aan de universiteit te noemen. De beste avond van zijn leven. Voor die dwaze Hollander is de oplossing eenvoudig. Als hij ons land zo afkeurt en een politiestaat vol fascisten vindt, dat hij weer keert naar zijn eigen land. Wat komt die hier eigenlijk doen ? Maar een die alleen maar bewijst dat er serieus iets mis is met het beleid aan de UGent dat dergelijke individuen aangeworven worden om les te geven. Wat een blaam voor alle proffen die het wel goed doen en die nu moeten zeggen dat ze lesgevers zijn aan UGent. Een mooie toetsing van hun theoretische ideologieën in het empirisch veld dat wel. Een bewijs dat in tegenstelling tot proffen onze politie wel goed opgeleid en wel bekwaam is. Proficiat aan en respect voor die politiemannen om zo kalm, beheerst en professioneel te blijven. Het tegendeel van fascisten, nazi’s en onderdrukkers die ondanks vernederingen en belachelijk gemaakt worden toch in hun rol blijven. UGent had al de naam een linkse zo niet extreem linkse universiteit te zijn. Dit empirisch experiment uitgezonden in de beste live stream ever (sic) is daar nog maar eens het bewijs van. Shame on you UGent door dergelijke individuen aan te werven. Een mens vraagt zich af wat zijn kinderen daar eigenlijk allemaal in gelepeld krijgen aan de universiteit Gent.

 9. Helemaal met die jongens eens! Hun humor is niet de mijne: ik zou nooit de Duitse verwijzingen hebben gemaakt. Maar inhoudelijk helemaal met ze eens. Wat een verschrikking de politie in België. Regels en protocollen opvolgen, zonder zelf na te denken over het nut ervan. Zo staan er ineens 8 agenten in een ruimte, terwijl ze de ander wijzen op social distancing. Say what?

  1. Dus een auto die met 200km/u drugs smokkelt over de snelweg mag ook niet door de politie achtervolgt worden omdat ze dan zelf de maximum snelheid moeten overtreden? Je bent ook een wonder der natuur precies….geboren zonder hersenen.

 10. Een doordenkertje. Wie zijn hier de intellectuelen ? De proffen of de politiemensen die ondanks de vernederingen geen enkele keer uit hun rol vallen en professioneel blijven. Stalen zenuwen moet je blijkbaar hebben als je bij de politie gaat om je te moeten laten vernederen door twee mannen die je uitschelden en zowaar buiten gooien. De prof zei letterlijk tegen de agent ‘Eruit’. Tja in de oorlog ook een veel gebruikt woordje door nazi’s tegen een welbepaalde bevolkingsgroep ‘Raus’….

 11. Hopelijk grijpt UG in en kiepert zij deze heren definitief buiten.
  Deze omhoog gevallen heren horen niet aan een universiteit. Heb zelfs zeer sterke twijfels over hun intellectuele bagage. Een verstandig mens doet dergelijke idiote dingen niet.

 12. Ik zie, ik zie, … ik zie wat jij niet ziet. Het ligt er volgens mij vingerdik op dat die 2 niet enkel een professionele relatie hebben. Die assistent is zo gay als Koen Crucke, Luc Appermont en Bart Kaëll samen. Het feit dat hij niet goed weet van welke politiek hout pijlen maken (zou links moeten zijn, maar moeilijk in een rechtse omgeving), hun vuilbekkerij tegenover de ‘politiestaat’, die nu ook niet gekend staat als homo-vriendelijkheid, … Je mag dan nog die imaginaire vriendin uit het beloofde ‘Neder’ land uit je hoed toveren, hoog tijd om uit de kast te komen, jongeman !

 13. Dit artikel vind ik wel niet echt kunnen. De 2 werknemers van de UGent zijn inderdaad in fout en moeten zeker aangepakt worden en dat zal de ugent zeker doen. Het is gewoon niet oké om op het einde te zetten dat kinderen hiervoor niet moeten gaan studeren aan de UGent.
  Zelf heb ik mijn bachelor diergeneeskunde eerst aan uantwerpen gedaan en zit ik nu op de ugent voor de master en merk ik dat er ugent er meer is voor studenten die niet in 1 keer voor alles er door zijn. Er naast uantwerpen verwacht dat je maar studiegeld ineens neerlegt als de studietoelagen niet op tijd komt, dus elke universiteit heeft zijn minpunten. Geef niet alle proffen van de ugent ineens de slechte naam, omdat er 2 zich niet kunnen gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *