ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Unia opteert voor praktijktest 2.0 – 't Scheldt

Unia opteert voor praktijktest 2.0

UNIA directeur Els Keytsman windt er geen doekjes om: racisme en discriminatie dienen met wortel en tak uit de Vlaamse klei en de Belgische modder te worden getrokken.

Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia heeft de brede waaier praktijktesten gevoelig uitgebreid. Directeur Els Keytsman windt er geen doekjes om: racisme en discriminatie dienen met wortel en tak uit de Vlaamse klei en de Belgische modder te worden getrokken. Unia geeft ons graag een primeur.

Hieronder vindt u een lijst aandachtspunten waar de komende maanden intensief en met man en macht zal worden op doorgewerkt. Want, heet het, het gaat niet alleen om witte mensen die weigeren een appartement aan kandidaat-huurders van kleur te verhuren. Het gaat niet alleen om het afketsen van een mogelijk sollicitatiegesprek op basis van iemands vreemd klinkende naam. Het gaat om veel meer. Het gaat om veel erger. Het is de hoogste tijd om de racistische Vlaming met zijn neus op de stinkende feiten te drukken.

  • In Borgerhout zal worden onderzocht hoe het in godsnaam mogelijk is dat Marokkaanse huisjesmelkers weigeren aan Turken en zwarten te verhuren.
  • In Antwerpen-Zuid zal worden onderzocht hoe het komt dat de Turkse meerderheid weigert te verhuren aan Marokkanen en tegenstanders van de Ottomaanse dictator Erdogan.
  • Verhuurrelaties die bijzondere aandacht verdienen: Serviërs-Kroaten, Roemenen-Roma, Albanezen-Macedoniërs, Senegalezen-Mauritaniërs, Hutu’s-Tutsi’s, moslims-christenen, chassidim-liberale joden, Belarussen-Tsjetsjenen, Nijlenaren en Itgemmers.
  • Molenbeek en Anderlecht dienen verder in kaart te worden gebracht alvorens actieplan in werking kan treden.
  • Varia: militanten en sympathisanten van Black Lives Matter zou de toegang geweigerd zijn tot een opleidingskamp van Belgische para’s in de bossen rond Saint-Hubert.

Dat dit belangrijke en betekenisvolle project om extra mankracht van het door u zwaar gesubsidieerde Unia vraagt, hoeft geen betoog. Om alles in goede banen te leiden, rekent Unia op de expertise en managementervaring van deeltijds SP.A-senator Bert Anciaux. Ontroerd meldt deze blij te zijn een doelloos geworden politiek vegetatief bestaan opnieuw inhoud en vaart te mogen geven. ‘Vlaanderen zal multi-etnisch en multicultureel zijn of Vlaanderen zal niet zijn’, vertelt de voormalige Volksunie-voorzitter ons slechts een paar dagen na zijn pleidooi om van het Arabisch de derde officiële taal in de Belgische hoofdstad Brussel te maken.

Voor de panels die de praktijktesten en tienduizenden mystery calls van Lo-Reninge tot Hamont tot een goed einde en correcte rapportage zullen moeten brengen, doet Unia – niet discriminerend maar wel bij voorkeur – beroep op langdurig werklozen en door de media vergeten en genegeerde kansengroepen. Zij worden in België en in Vlaanderen in het bijzonder onderdrukt, vertrappeld, het leven onmogelijk gemaakt, uitgestoten, vermorzeld door structureel raciaal geweld en maatschappelijk misprijzen. Het gaat vooral om Zuid-Afrikaanse transgenders zonder lidkaart van het ANC, Wit-Russische homoseksuelen, Bengaalse lesbische draagmoeders, Syrische christenen, Egyptische panseksuelen en Peruviaanse travestieten. ‘Het Vlaanderen van morgen werkt aan het Vlaanderen van morgen’, vat een tomeloos enthousiaste projectbegeleider Bert Anciaux kort en krachtig samen.

***

 

4 reacties op “Unia opteert voor praktijktest 2.0

  1. Unia een verwijzing naar Unionisten , een kleef aan elkaar zooitje belgicisten -zelfs in corona tijden – een overgesubsidieerde bende breindode zwartkijkers met een enorme schuldenput ,deze figuren dachten dat de koolmijnen hun habitat is ,en er hun zwarte zielen konden vinden .

  2. Bert Anciaux back in town ! Een niet te stuiten geldingsdrang, altijd gehad tot de laatste snik (“snik”…, heeft u ‘m ?;-). Partijen vakkundig om zeep helpen, het is een gave. En er toch nog telkens in slagen een lucratief “poshje” te versieren, il faut le faire. Wat de ‘discriminatie’ betreft : als compensatie en wiedergutmachung zal elk ‘slachtoffer’ een huis kunnen uitkiezen naar keuze, de witman zal dan moeten verhuizen, idem voor de jobs, enz. Poets wederom poets, zei de poetsvrouw (heet tegenwoordig sanitair verantwoordelijke).En de witman moet niet meer proberen er wat donkerder uit te zien, de zonnebanken zullen radicaal verboden worden (no joke) ! Net zoals de sigaret, de auto, de Vlaamse Leeuw, en het woord “blank”. O tempora o mores.

  3. Dat wordt geen 2.0 maar een 3.0, helaas geen 69.0 (què?), of kortom een blitzkrieg, hopelijk in combinatie met een boemerang. De kruik gaat zolang te water, tot de olifant de porceleinenwinkel breekt, of hoe luidt dat spreekwoord ook weer.

  4. Eindelijk iemand die de achteruitstelling gaat aanpakken.Ze kan al beginnen met dat in onderwijs te doen voor nederlandstalige(en ook duitstalige en letzeburgstalige kinderen.Het gaat hier natuurlijk” enkel” om de grondwet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *