ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent (Nog meer fake news van ‘tScheldt): Turkije veroordeelt hoofdredacteur van oppositiekrant tot 27 jaar gevangenis… – 't Scheldt

(Nog meer fake news van ‘tScheldt): Turkije veroordeelt hoofdredacteur van oppositiekrant tot 27 jaar gevangenis…

In Turkije werd vorige week Can Dündar tot 27 jaar gevangenis veroordeeld. Zijn misdaad? Iets met pennen en schrijven…

In Turkije werd vorige week Can Dündar tot 27 jaar gevangenis veroordeeld.

**

Dündar was de hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet, een krant die nogal eens tegen de schenen trapte van Recep Tayyip Erdoğan, U weet wel de officieuse President van de meerderheid der Turkse inwoners in Belgisch Limburg.

Noch Dündar, noch zijn advocaten waren op het proces omdat het volgens hen een vooraf doorgestoken kaart was. Ze zullen uit principe in beroep gaan tegen het vonnis.

De processen tegen Can Dündar zijn al enkele jaren bezig. Vandaar dat hij in 2016 naar Duitsland vluchtte. Hij werd dan ook in Turkije bij verstek veroordeeld.

De straf van 27 jaar viel uiteen in twee delen. Een slordige 18 jaar gevangenisstraf kreeg de ex-hoofdredacteur wegens politieke en militaire spionage. Een bijkomende slordige 9 jaar gevangenisstraf werd opgelegd wegens steun aan een gewapende terroristische organisatie zonder er lid van te zijn, meer bepaal steun aan Fethullah Gülen, de man die verantwoordelijk geacht wordt voor de mislukte staatsgreep in 2016.

Fahrettin Altun, de communicatie directeur van Erdoğan heeft Duitsland om de uitlevering verzocht van Can Dündar. In een tweet zette Altun de puntjes op de ‘i’: “Can Dündar is veroordeeld voor spionage en steun aan een terroristische organisatie. Hem een journalist noemen, en zijn straf een aanfluiting van de vrije meningsuiting, is een belediging voor journalisten in de hele wereld. In plaats van zijn misdaden goed te praten, zouden onze tegenhangers hem beter uitleveren”.

Je zou denken dat er zoiets was als een Europese Unie die fel zou protesteren tegen dit soort van politieke processen tegen journalisten. Maar dat gaat natuurlijk moeilijk als je afhankelijk bent van Recep Tayyip Erdoğan om de buitengrenzen van Europa dicht te houden.

In België houden politici hun mond om geen baklava’s door hun ruit gegooid te krijgen van voorstanders van Erdoğan en zijn totalitaire islamstaat.

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement.

3 reacties op “(Nog meer fake news van ‘tScheldt): Turkije veroordeelt hoofdredacteur van oppositiekrant tot 27 jaar gevangenis…

  1. Erdogan heeft heel Europa in zijn zak. Hij beseft heel goed dat Europa voor hem siddert en beeft dankzij de Merkels, Macrons en andere volksverlakkers van deze wereld.
    De minister van Omvolking ziet dat het goed is en lijkt zelfs bereid om zich voorover te bukken. Hoelang voor hij het Turks Recht als democratisch voorbeeld stelt?
    In wat voor een omgedraaide wereld leven wij toch …

  2. Dank zij de Europese graaiende (maar zwijgende) lafaards van het type Michel en Merkel op kop, meent die nieuwe Hitler dat alles hem toegestaan is en de voornoemde mossels kruipen dan ook graag voor hem op hun buik door het slijk. Gelukkig kunnen we hier nog rekenen op de Somersen en de Almaci’s om eens ferm van hun korst te gaan geven tegen die Turkse zot want van hen weten we dat ze 100% échte democraten zijn die al dat salafistisch gedoe zwaar verfoeien. HahahaHAHAHA!!!

  3. We gaan moeten opletten wat we nog zeggen en schrijven. Almaci van Groen, een regeringspartij, vond destijds dat er zeker met Erdogan moest gepraat worden in het kader van de toetreding van Turkije tot de EU, die man was immers een voorbeeld van democratie, gezien hij met 99% werd verkozen…in Limburg. Mensen die rechtstreeks onder zijn islamitische dictatuur leven denken daar natuurlijk anders over. Vroeger was Turkije een betrouwbare bondgenoot, een prachtig land om op vakantie te gaan met een rijk verleden en vriendelijke mensen. Nu wordt het land gemeden als de pest, enkel spotprijzen kunnen mensen nog lokken naar hotels die quasi van de buitenwereld, het echte Turkije, zijn afgesloten. De achterbakse EU houdt maar al te graag de dictator in het zadel omdat hij met één sleutel de poorten van hel zou openen en miljoenen “dokters en verplegers” , zoals diezelfde Almaci ze noemde, naar onze landen zou sturen. Ik beklaag mijn kinderen, en vooral kleinkinderen met een regering waar niemand om vroeg, een tot op het bod corrupte EU en miljoenen die aan de buitengrenzen staan om alles waar we decennia voor gevochten hebben te vernietigen, een zombiefilm waardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *